صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

گزارش وزارت خارجه ایالات متحده: شرایط برای هزاره ها در افغانستان بدتر شده است

-

گزارش وزارت خارجه ایالات متحده: شرایط برای هزاره ها در افغانستان بدتر شده است

شاخه خراسان حکومت اسلامی (داعش) و طالبان به هدف قرار دادن و کشتن اعضای جوامع اقلیت­های مذهبی از جمله جامعه غالبا شیعه هزاره به خاطر عقاید آنان ادامه می­دهند.
گزارش سالانه وزارت خارجه ایالات متحده در خصوص آزادی مذهب در سطح بین الملل که آزادی های مذهبی را ردیابی کرده و سیاست دولت­ها را در خصوص نقض عقاید و اعمال مذهبی پوشش می­دهد امروز به نشر رسید.
در حالی که طبق قانون اساسی دین رسمی دولت افغانستان اسلام است، قانون جزای این کشور برای حمله به پیروان سایر ادیان مجازات­های در نظر گرفته است.
نمایندگان جامعه هزاره های شیعه به محققان گفته­اند که تأمین امنیت از سوی حکومت در مناطق عمدتا شیعه نشین با آن که حملات برجسته در یک ماه اخیر در دشت برچی کابل، منطقه عمدتا هزاره نشین صورت گرفته کافی نیست.
حکومت تعهد سپرده است که پرسونل تطبیق قانون را در این منطقه افزایش می­دهد اما در عمل چیزی دیده نشده است.
هر چند آنان اذعان کرده اند که حکومت به طور مستقیم به نگهبانان مساجد شیعه و مناطق که بیشتر در معرض حمله است اسلحه توزیع کرده است.
بر اساس گزارش نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) حملات علیه هزاره ها با حملاتی خشونت آمیزی که در طول سالها صورت گرفته است مطابقت دارد، هدف بسیاری از حملات انتحاری و مواد انفجاری تعبیه شده یی که علیه افراد ملکی صورت گرفته اند مسلمانان شیعه و خاصتا هزاره ها بوده است.
در جریان سال ۲۰۱۹، یوناما ۲۰ حمله را ثبت نموده که بر عبادت گاه ها، رهبران مذهبی و نمازگزاران صورت گرفته و باعث تلفات ۲۳۶ نفر شده که از آن جمله ۸۰ نفر کشته و ۱۵۶ نفر زحمی شده اند.
همه حملات صورت گرفته به شاخه خراسان داعش و سایر عناصر ضد حکومتی نسبت داده شده است.
طالبان هم­چنان به کشتن، بمب گذاری، تهدید علیه روحانیون معتدل و طرفدار حکومت در سراسر کشور ادامه داده اند.
این گروه هم­چنان به روحانیون اخطار داده است که بر جنازه مقامات امنیتی حکومت نماز جنازه انجام ندهند و در مناطق تحت کنترول طالبان، افراد را به خاطر ارتکاب جرایم اخلاقی مانند زنا مجازت می کند.
طبق گزارشات، شورشیانی که ادعای وابستگی به شاخه خراسان حکومت اسلامی یا داعش را دارند نیز دست به حملات و تهدیدات مشابه می زنند.
در ماه اگوست، بمب گذار انتحاری از شاخه خراسان حکومت اسلامی (داعش) بر صالون عروسی مملو از افراد مشرک (به عقیده داعش مسلمانان شیعه مشرک است) در همسایگی منطقه عمدتا شیعه نشین کابل حمله کرد که در اثر ان ۹۱ نفر کشته و ۱۴۳ نفر دیگر زخم برداشتند، بازماندگان این حادثه می­گویند هنگامی­که بمب گذار انتحاری جلیقه خود را منفجر کرد کودکان و بزرگسالان بر روی سیتج مشغول رقص و کف زدن بودند .
امسال، شاهد حمله دیگر از سوی شاخه خراسان داعش بر بخش نسایی- ولادی شفاخانه داکتران بدون مرز در دشت برچی بودیم که باعث کشته شدن ۲۴ نفر و زخم بر داشتن حداقل ۲۰ نفر دیگر شد. قربانیان شامل زنان باردار، قابله ها و دو پسر جوان بودند.
سایر اقلیت های مذهبی
این گزارش به رهبران جامعه هندو و سیک اشاره می­کند که تخمین زده می شود حدودا ۲۰۰ نفر از اعضای جامعه آنان در جریان این سالها به کشور هند یا کشور دیگر غربی فرار کرده اند.
در خصوص اقلیت هندو و سیک دلایل مشابهی وجود دارد مانند تهدیدات امنیتی از سوی گروه ها مسلح غیر مسئول، بی تفاوتی حکومت نسبت به مجازات حمله کنندگان یا دفاع از جوامع اقلیت مذهبی مانند حمله امسال بر معبد هندو باوران در کابل.
قربانیان هم­چنین به خاطر ترس از انتقام، از حل و فصل دعاوی شان در محاکم خودداری می کنند و در عوض برای حل و فصل دعاوی شان از طریق شوراهای مربوطه شان اقدام می کنند.
نمایندگان گروه­های اقلیت مذهبی شکایت دارند که محاکم، حقوق یکسانی را برای مسلمانان و غیر مسلمانان در نظر نمی گیرند.
منابع بین المللی دیگر گفته اند که بهائیان و مسیحیان نیز در ترس مداوم از قرار گرفتن در معرض خطر زندگی می کنند و در افشای هویت خود به دیگران محتاط بوده اند.
طبق گزارش تمام این گروه­های اقلیت با آزار و اذیت لفظی مواجه هستند تا جایی که برخی از کودکان که مورد آزار و اذیت قرار گرفتند مکتب را رها کردند.

دیدگاه شما