صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کرونا و استراتژی های جدید کسب‌وکار در افغانستان

-

کرونا و استراتژی های جدید کسب‌وکار در افغانستان

این روزها با شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان- به عنوان ویروس کرونا یکی از جدیدترین و خطرناک‌ترین ویروس‌های شناخته شده - تدابیر بهداشتی در تمام دنیا و در سطح بین‌الملل وضع شده است. تدابیری که هرگونه تجمع غیرضروری را منع می‌کند و افراد مشکوک به ابتلا را نیز در قرنطینه نگاه می‌دارد. شیوع این ویروس تاثیر منفی بسیار زیادی روی کسب‌‌و‌کارهای مردم داشته است. هر ساله ماه‌های پایانی سال یکی از بهترین ماه‌های مالی برای صاحبان کسب‌وکار بود اما این روزها با شیوع چشم‌گیر کرونا در سراسر دنیا از جمله افغانستان کسب‌وکارها با مشکلات زیادی مواجه بوده‌اند. کسب‌وکارهای سنتی مانند مغازه‌ها و فروشگاه‌های فیزیکی تا حد زیادی به تعطیلی کشیده شده‌اند اما باید در نظر داشته باشید که در همین روزهای سخت بعضی از کسب‌وکارها فروش چند برابری محصولات و خدمات‌شان را تجربه کرده‌اند .
این وضع تاثیر بسیار بدی روی سطح رفاه و زندگی اقتصادی مردم گذاشته است. بسیاری از کسب‌وکارهای مردم با رکود مواجه شده است. شرکت‌های حمل‌ونقل، رستوارن‌ها و فست‌فودها، مراکز آموزشی و... با چالش مواجه شده است. این وضع هم به تولیدکنندگان ضرر رسانده است، هم به مصرف‌کنندگان و هردو را به حالت رکود کشانده است.
اما این تنها یک طرف سکه می‌باشد. طرف دیگر سکه و مساله کرونا ویروس، رونق کسب‌وکارهای انترنتی می‌باشد. عدم حضور و استفاده از وسایل ارتباط جمعی و رسانه‌های مجازی و اپلیکشن‌های اینترنتی و مجازی باعث شده تا نه تنها انتقال ویروس و شیوع بیماری نداشته بلکه به عدم انتشار نیز کمک شایانی می‌کند. هم‌چنین از شدت رکود نیز می‌کاهد و به اقتصاد خانواده‌ها نیز کمک می‌کند.
کسب‌وکارهایی که در روزهای اخیر توانسته‌اند فروش زیادی را تجربه کنند از روش‌های استفاده کرده‌اند که در زمان مدیریت کارآمد است. این روش‌ها، عجیب‌و‌غریب نیستند و شما هم می‌توانید با انجام روش‌های جدید فروش خود را افزایش دهید. در نظر داشته باشید که این روش‌ها برای بعضی از کسب‌وکارها مناسب نیستند اما ممکن است با کمی چرخش بتوان آن را برای هر کسب‌وکاری شخصی سازی کرد. در نظر داشته باشید که بعضی از این روش‌ها ممکن است برای شما هزینه‌بر باشند اما مطمئن باشید که این هزینه خیلی زود به شما بازخواهد گشت. اگر می‌خواهید همیشه در مواقع بحران موج سواری کنید و فروش خود را افزایش دهید بهتر است آمادگی تیم کسب‌وکارتان را افزایش دهید تا بتوانید در زمان‌های بحرانی بهترین خدمات را برای مشتریان‌تان داشته باشید.
برای اقتصاد افغانستان که این فضا هنوز گسترش زیادی نیافته است، فرصت بسیار خوبی است تا هم مردم و هم موسسات خدماتی بتوانند از این طریق به ایفای نقش اقتصادی خود بپردازند و به گسترش کسب‌وکار از طریق فضای مجازی و خدمات آنلاین اقدام نمایند.

 

 یافتن استراتژی مناسب فروش در شرایط کرونا ویروس
هم‌چنین در نظر داشته باشید که برای بهترین نتیجه باید بازخوردهای مشتریان و کاربران‌تان را نیز دریافت کنید و سعی کنید خدمات و محصولات‌تان را درست بر اساس نیاز مشتریان‌تان فراهم کنید. برای مثال فرض کنید شما صاحب یک سوپر مارکت هستید و به‌خاطر شیوع ویروس کرونا مشتریان شما به حداقل رسیده است. در چنین شرایطی قطعا شما زیرساخت‌های لازم برای فروش آنلاین مواد غذایی را ندارید و یا شاید حتی دانش لازم را هم نداشته باشید اما می‌توانید برای مشتریان محله خود یک پیک رایگان بگذارید تا بدون خروج از منزل بتوانند سفارش‌شان را ثبت کنند و آن را در منزل دریافت کنند. دقت داشته باشید که این کار در ابتدا می‌تواند هزینه‌های شما و کسب‌وکارتان را افزایش دهد اما دوره بازگشت این هزینه بسیار کوتاه است و ممکن است در عرض یک هفته هزینه‌های شما به شما بازگردد. پس بهتر است نگران موارد این چنینی نباشید .
زمانی‌که می‌خواهید برای کسب‌وکار خود یک نوآوری جدید ایجاد کنید بهتر است این کار را با مشورت افراد خبره انجام دهید و همچنین سعی کنید به‌صورت یک‌باره هزینه زیادی را خرج نکنید. چراکه ممکن است کار شما متناسب کسب‌وکار شما نباشد و هزینه زیادی را از دست بدهید. برای مثال اگر تحویل درب منزل همان سوپرمارکت را برای یک فروشگاه تعمیر لوازم خانگی در نظر بگیریم ممکن است خیلی جواب ندهد .

 

 

جلب اعتماد مشتری در زمان شیوع ویروس کرونا
در شرایط بحرانی ویروسی مهمترین اولویت سلامتی خود و مشتریان است. لذا باید بتوانید اعتماد مشتریان و کاربران را از سلامت محصولات و خدمات‌تان جلب کنید. در صفحه انستاگرام بسیاری از شرکت‌های خدمات‌دهی تیزرهای تبلیغاتی جالبی را در مورد رعایت نکات بهداشتی بسته‌بندی کالاها منتشر کردند که باعث شد مخاطبان و کاربران فضای مجازی اعتماد بیش‌تری به این نوع کسب‌وکارها داشته‌ باشند .
هم‌چنین در نظر داشته باشید که صفحات مجازی در جلب اعتماد مخاطبان نقش بسیاری ویژه‌ای دارد. به همین خاطر بهتر خواهد بود تا با مخاطب‌تان کاملا رو راست باشید و آن‌ها را در جریان بسته‌بندی و تامین کالاهای خود قرار دهید. عکس و فیلم از روش بسته‌بندی با رعایت نکات بهداشتی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی جلب اعتماد مخاطبان داشته باشد. در قسمت کامنت‌ها از مشتریان و کاربران بخواهید تا شما را در جریان نیازهای‌شان قرار دهند و به‌طور کلی سعی کنید ارتباط نزدیک و دوستانه‌ای با مخاطبان برقرار کنید. البته برای این کارها می‌توانید از شرکت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ نیز الگو بگیرید. البته باید در نظر داشته باشید که این کار باید با رعایت نکات باشد چراکه ممکن است پرسونای مخاطب شما و آن فروشگاه به کلی متفاوت باشد .

 

اقدامات پیش‌گیرانه در محل کسب‌وکار
کسب‌وکارهای که به صورت فیزیکی فعالیت می‌کنند باید به نحوی اعتماد مشتریان را از بهداشتی بودن محل کسب‌وکار جلب کنید تا از این طریق برتری خود را نسبت به سایر رقبای تجاری خود نشان دهید. برای مثال اگر شما صاحب یک فروشگاه لباس هستید، می‌توانید درب ورودی فروشگاه‌تان پدهای ضدعفونی کننده ارائه کنید و یا از پذیرش کسانی‌که علائم اولیه کرونا را دارند خودداری کنند. هم‌چنین در نظر داشته باشید که باید در زمان شیوع ویروس کرونا مراقب قسمت‌های آلوده مغازه یا فروشگاه‌تان هم باشید. سعی کنید به مدل‌های مختلفی اعتماد کاربران‌تان را جلب کنید. این کار هرچند هزینه‌های خردی برای شما خواهد داشت اما باعث می‌شود تا مشتریان شما دوچندان شوند. هم‌چنین به‌خاطر شیوع ویروس کرونا می‌توانید مجموعه نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری را به‌ صورت‌های مختلفی به مشتریان عرضه کنید. چاپ روی کاغذ، ساخت تیزر و نمایش در فروشگاه یا ارائه دست‌کش یا دستمال کاغذی به مشتریان  و... . بهتر است پرو کردن لباس‌ها را در این ایام به حداقل برسانید و در مورد سایز مشتریان را راهنمایی کنید.
اگر صاحب فروشگاهی هستید که محصولات خوراکی در آن ارائه می‌شود بهتر است تا زمان بهبود این شرایط از پس گرفتن محصولات خودداری کنید. البته این موضوع را در یک بنر یا کاتالوگ بنویسید و سعی کنید مشتری را متقاعد کنید که این کار برای حفظ سلامتی اوست. هم‌چنین این روزها پول‌های نقد یکی از اصلی‌ترین ناقل‌های شیوع ویروس کرونا هستند که باید با احتیاط عمل کنید.
هم‌چنین در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تهویه هوای فروشگاه و مغازه‌تان را بهبود ببخشید. بسیاری از فروشگاه در این ایام از دستگاه‌های تهویه‌ هوایی استفاده می‌کنند که در کاهش خطرات ناشی از این ویروس نقش بسیار مهمی دارند. هم‌چنین در نظر داشته باشید که این ویروس می‌تواند تا ساعت‌ها روی اجسام بماند. به همین دلیل توصیه می‌شود در زمان‌های تعطیلی فروشگاه‌ تمامی سطوح و محصولات را به ‌صورت کامل ضدعفونی کنید. این کار باعث می‌شود تا انتشار این ویروس در مکان‌های فیزیکی به حداقل برسد. در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از شیوع این بیماری مهم‌ترین کار شست‌وشوی مکرر دست‌هاست. پس سعی کنید به مقدار کافی محصولات ضدعفونی کننده و شست‌وشو دهنده برای مشتریان و کارمندان شرکت یا فروشگاه‌تان داشته باشید تا مشکلی برای افراد به‌وجود نیاید. هم‌چنین در نظر داشته باشید که این روند را در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ خود منتشر کنید تا بقیه افراد نیز شاهد رعایت بهداشت در فروشگاه یا شرکت شما باشند و با خیال راحت از شما خرید کنند.

دیدگاه شما