صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تاثیر درجه حرارت بالا بر ویروس کوید 19

-

تاثیر درجه حرارت بالا بر ویروس کوید 19

نویسنده: جان روچ
برگردان و تلخیص: ضیا صادق
منبع: اکوویدر

یک متخصص ارشد بیماری‌های همه‌گیر ادعا کرده است: "تحقیقات آزمایشگاهی انجام شده بر ویروس سارس و کوید 2 (SARS-CoV-2) که سبب بیماری ویروس کوید 19 شده نشان می‌دهد که گرما روی تاثیرگذاری و انتشار این ویروس تاثیر دارد اما سایر متخصصان بیماری‌های همه‌گیر و عفونی هنوز در این مورد قانع نشده‌اند. جان نیکولاس، استاد بیماری‌های همه‌گیر در دانشگاه هان‌کونگ می‌گوید:" ویروس کرونا در محیط سرد نسبت به محیط گرم بیشتر دوام می‌آورد".
آقای نیکولاس و همکارانش در دانشگاه سن یت سن ایالت گانژوی چین، تحقیقی را انجام دادند که نتیجه آن در ماه فبروری گذشته منتشر شد. در آن تحقیق در مورد تاثیر هوای گرم یادآوری شده است. تحقیقات آنها مبتنی بر یکی از اولین نسخه‌های آزمایشگاهی در جهان از SARS-CoV-2  استوار می‌باشد. محققین در مطالعات که انجام دادند یاد آور شده اند:" درجه حرارت به گونه موثر می تواند روی انتقال ویروس کوید 19 اثر بگذارد." آنها همچنان در تحقیق خود خاطر نشان ساخته اند که "ویروس کرونا در مقابل درجه حرارت بالا خیلی حساس می‌باشد."
سازمان جهانی صحت در 11 ماه مارچ به گونه رسمی، ویروس کرونا را به عنوان بیماری همه‌گیر جهانی یاد کرد. به گفته مرکز کنترول و پیش‌گیری سی‌دی‌اس، این نخستین بیماری همه‌گیر جهانی در 11 سال اخیر می‌باشد. یک تحقیق که اخیرا انجام شده این ادعا را بیشتر تقویت می‌کند، در این تحقیق به انتشار ویروس کوید 19 در مناطق که شیوع یافته اشاره شده است. براساس این تحقیق مناطق که در آن این ویروس انتشار یافته‌اند بیشتر دارای آب‌وهوای مشابه می‌باشند.
در این تحقیق آمده است: "به گونه قابل توجهی، در عین زمان ویروس کوید 19 در کشورهای که در جنوب چین قرار دارند نتوانسته زیاد انتشار یابد". همچنان در این تحقیق ذکر شده "شمار بیماران مبتلا به ویروس کوید 19 و تعداد جان باختگان در جنوب شرقی آسیا، بسیار کمتر از مناطق معتدل می باشد بنا، ارتباط بین درجه حرارت در شهرهای متاثر از COVID-19 سزاوار توجه ویژه است"
بعضی ها احتمال می دهند که عوامل آب و هوا ممکن است روی ویروس کرونا تاثیر داشته باشد، به خصوص میزان گرما در ساعات آفتابی و میزان رطوبت محیط. داکتر ژول ان میرز، موسس اکو ویدر می‌گوید: "البته بدیهی است که ما قبلا با این ویروس مواجه نبودیم، اما اگر به ویروس‌های گذشته توجه کنیم دیده می‌شود که اوج فعالیت و تکثیر آنها در فصل سرما بوده اند." وی می‌افزاید: "تمام آمار نشان می‌دهد، در فصل سرما این ویروس بیشتر عمر کرده و فعال می‌باشد." بنابراین، زمانی که هوا گرم، آفتابی و مرطوب است، با نگاهی به همه آمارهای موجود، ویروس‌ها کمتر در میان انسان‌ها فعال بوده و شیوع آن‌ها سرعت آهسته داشته و کمتر سبب مرگ و میر شده است."

داکتر جوزف فیر، متخصص بیماری‌های عفونی، ایپیدیمی لوژیک و وایروس شناس به این عقیده است که نور خورشید عامل مهمی در فروکش کردن و مهار ویروس کرونا می‌باشد. همچنان، داکتر فیر می افزاید: "این موضوع ارتباطی با گرما ندارد، بلکه در طول روز و با قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید، ویروس از طریق اشعه ماوراء بنفش غیر فعال می‌شود".
اما وی هشدار می‌دهد: "هنوز علم در مورد این ویروس عاجز است ما می‌توانیم فرض کنیم که ویروس کرونا مثل سایر ویروس همان روند را که آنها طی می‌کنند بپیماید. شاید این ویروس در تابستان از فعالیت باز ماند اما این به این معنی نیست که ما به کلی از این مشکل خلاص شده‌ایم. در بحث علمی و صحت عامه، انتظار داریم که ممکن این ویروس در خزان یک بار دیگر به جامعه برگردد و ممکن این وضعیت برای مدتی ادامه داشته باشد".
درباره بیماری‌های عفونی نظریات زیادی وجود دارد. برخی از کارشناسان بیماری‌های عفونی هشدار می‌دهند که برخلاف انفلانزای فصلی که در ماه‌های بهار و تابستان کاهش می‌یابد، ویروس کرونا به این شکل نباشد و راه متفاوتی را طی کند. پروفیسور مارک لیپیستیک متخصص بخش مکتب صحت عامه هاروارد اخیرا در تحلیلی که منتشر کرده بیان داشته است، هوای گرم "ممکن" و نه به صورت حتمی شیوع این ویروس را کاهش دهد. داکتر برایان لویس، استاد در دانشگاه ویرجینیا می‌گوید: "نمی‌دانم در مورد تاثیر درجه هوا بر این ویروس چی بگویم، ما واقعا نمی‌دانیم، زیرا دلایلی وجود دارد که دمای هوا ممکن تاثیر آنچنانی بر این ویروس نداشته باشد".
داکتر نیکولاس می افزاید: "وقت ویروس از وجود انسان خارج می‌شود، عوامل مبتلا شدن انسانی به این ویروس غیر قابل پیشبینی است". موضوع را که متخصصان امراض همه‌گیر، هنوز نتوانسته به درستی ارزیابی کنند. چنانچه این موضوعات افراد را در بر گیرد که علی‌رغم داشتن نشانه‌های کوید 19 به جای نشستن در خانه سرکار می‌روند. ضعف کشورها و مناطق در انجام آزمایش‌های موثر و امکانات قرنطین یا کارکنان صحی، نداشتن دسترسی به تجهیزات محافظتی به خاطر کمبودات وضعیت را پیچیده‌تر کرده است. نیکولاس می‌افزاید: "ما می‌توانیم این‌ها را عوامل موثر بنامیم". این متغیرها غیرقابل پیش‌بینی، غیرقابل اندازه‌گیری، به این مفهوم است که "تمام امیدها به تابستان دوخته شده است که آیا کاهش قابل ملاحظه‌ای رخ خواهد داد یا خیر".

دیدگاه شما