صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۲

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

در یک پرواز مخفی به افغانستان، با معاون رییس جمهور

-

در یک پرواز مخفی به افغانستان، با معاون رییس جمهور

ساعت 7:16 دقیقه بعد از ظهر پنجشنبه، مایک پینس معاون رییس جمهور امریکا وارد کابل شد. اما هواپیمای بوینگ آبی و سفید رنگ 757 ، که روی آن جمله " ایالات متحده امریکا" نوشته شده بود و معمولا نشان دهنده رسیدن معاون رییس جمهور بود جایی یافت نشد. درعوض، یک هواپیمای خاکستری رنگ C-17 ، نظامی روی خط رن وی پدیدار شد و حامل یک مقام بلند رتبه اداره رییس جمهور ترامپ بود که از یکی از مناطق فعال جنگی نیروهای امریکا دیدن می کرد. برای شش ساعتی که معاون رییس جمهور در آنجا باقی می ماند، از خبرنگاران که وی را همراهی می کردند خواسته شد الی زمان خروج وی از افغانستان و بازگشت به واشنگتن، این سفر را پوشیده نگهدارند.
چهل ساعت قبل از آن، چند تن از خبرنگاران که قرار شده بود با پینس به اسراییل و مصر سفر کنیم قبل از آنی که سفر به تعویق بیافتد در داخل دفتر معاون رییس جمهور که در مجاورت قصر سفید قرار دارد قدم می زدیم. مسوول ارتباطات معاون رییس جمهور جارود آجن، دروازه را بست و به خبرنگاران گفت؛ همه چیزهای که او می گوید، معلومات محرمانه ای اند که باید پوشیده بمانند.
مایک پینس، قرار بود به عنوان معاون رییس جمهور امریکا سفر محرمانه به افغانستان داشته باشد. آقای اجین از ما دعوت کرد که همراه شان در این سفر بیایم. ما تنها به روسای شبکه های خبری خود گفته می توانستیم که با معاون رییس جمهور به افغانستان سفر می کنیم. قرار شد هیچ چیزی به بیرون درز نکند در صورتی که خبر نشر سفر رییس جمهور به بیرون پخش می شد، این سفر، به دلیل خطرات امنیتی لغو می گردید. محرمیت سفر پنس و محدودیت گزارش بیانگر این است که پس از 16 سال جنگ ایالات متحده امریکا در افغانستان وضعیت امنیتی در این کشور به چه اندازه شکننده است.
بعدا، پینس از قصر سفید بیرون شد و به پایگاه مشترک آندرز رفت. ما در بیرون در انتظار بودیم که او بیایید و به همه سلام کند. تلفن های ما خاموش شد و قرار شد تا 22 ساعت دیگر خاموش باقی بمانند. معذرت از دوستان ما و فامیل ها و همکاران که به صورت ناگهانی از دسترس خارج شدیم. وقت که هواپیمای حامل ما برای سوخت گیری مجدد وارد پایگاه هوایی رامشتاین در جرمنی شد و یکی دیگر از هواپیما های C-17 در داخل میدان هوایی پدیدار گشت.
در عین حال، قرار نبود همه از سفر معاون رییس جمهور اطلاع داشته باشند. حتی در پایگاه نظامی بگرام، که چندین هزار از سربازان امریکایی در آن به سر می برند، هنوز در مورد آمدن معاون رییس جمهور مایک پنس چیزی نمی دانستند. در این میان، کسانی که تنها چند ساعت قبل از رسیدن معاون رییس جمهور، از آمدنش مطلع شده بودند در داخل پایگاه هوایی برای شان گوشزد شده بود، تا زمانی که آقای پنس پایگاه هوایی بگرام را ترک نکرده، در مورد آمدنش به افغانستان خبری نشر نکنند.
مایک پینس، برخلاف بسیاری از دیدارهایش با رهبران کشورهای خارجی، قرار شد با رییس جمهور غنی در جریان روز دیدار نداشته باشد. معاون رییس جمهور نا وقت شب وارد پایگاه هوایی بگرام شد و تاریکی شب تنها راهی بود که شخص مهمی مثل پینس را در طول 25 دقیقه، توسط پرواز هلیکوپتر به قلب کابل انتقال دهد.
معاون رییس جمهور، تاکید داشت رییس جمهور غنی را در ارگ ریاست جمهوری افغانستان ملاقات کند زیرا، این دیدار بسیار مهم پنداشته می شد و از سوی دیگر، ملاقات در ارگ ریاست جمهوری، نشان دهند میزان بالای از احترام بود، علی رغم اینکه، کابل در این اواخر شاهد خشونت های زیادی بود.
زمانی که همه آماده پرواز از بگرام شدیم، کارکنان پایگاه هوایی بگرام، خبرنگاران، مآمورین امنیتی و معاون رییس جمهور با واسکت های ضد گلوله در پایگاه هوایی بگرام، همه داخل چهار هلیکوپتر نظامی مجهز نوع شینوک شدیم. همانطوری که صدای هواپیماها بلندتر شد، سربازانی که مجهز با عینکهایی با دید شب بودند، به خبرنگاران گفتند لپتاپ های شان را خاموش کنند. کابین هلیکوپتر برای بقیه پرواز، تاریک شد، تنها یک چراغ هلی کوپتر وقت نزدیک کوه های در کابل نزدیک شدیم روشن شد. این برایم نا معلوم بود که چراغ هلیکوپتر به دلیل تهدید مشخصی و یا صرفا از روی احتیاط روشن شده بود.
سر انجام ساعت 1:45 نیمه شب وقت محلی روز جمعه، پس از شش ساعت در افغانستان و دیدار با مقام های افغان، ملاقات با فرمانده هان نیروهای امریکایی، اشتراک در جمع سربازان امریکایی مقیم افغانستان و جواب دادن به پرسش های خبرنگاران حال زمان آن رسیده بود که تحریم از روی خبرنگاران برداشته می شد و سفر معاون رییس جمهور امریکا به افغانستان همگانی شد.
سفر مخفیانه پینس به افغانستان آخرین سفر از نوع سفرهای این چنینی می باشد که توسط معاون رییس جمهور انجام  شد. رییس جمهور بوش در سال 2003 میلادی سفر مخفیانه ای به عراق انجام داد. رییس جمهور اوباما، در آخرین سفر خویش به افغانستان در سال 2014 میلادی وارد پایگاه هوایی بگرام شد که این سفر نیز تحت شرایط محرمانه، در تاریکی شب صورت گرفت.
سفر از قبل اعلام نشده مایک پینس معاون رییس جمهور امریکا به افغانستان تنها نشان دهنده وضعیت شکننده امنیتی نیست که هنوزهم در افغانستان وجود دارد. وضعیت خراب جاری امنیتی، دست آورد های اخیر طالبان، ظهور گروه داعش و فعالیت های سایر گروه های تروریستی همه موضوعاتی اند که باعث شد رییس جمهور ترامپ یک بار دیگر در باره افغانستان تجدید نظر کند و به شکل نا محدود حضور نیروهای امریکایی در افغانستان را ادامه دهد. وی تعهد کرد تازمانی که پیروزی در این کشور رو نما شود در اینجا باقی خواهند ماند.
مایک پنس در جریان سفرش به افغانستان به دست آورد های نیروهای امریکایی در جریان ماه های اخیر اشاره کرد، اما وی خاطر نشان ساخت که که هنوز جنگ پایان نیافته است و امریکا به مبارزه اش در افغانستان تا آخر ادامه خواهد داد.
منبع : سی ان ان

دیدگاه شما