صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

استرالیا و سختگیریهای دوامدار علیه مهاجرتهای غیرقانونی

-

استرالیا و سختگیریهای دوامدار علیه مهاجرتهای غیرقانونی

انتخابات استراليا به پايان رسيد. هرچند هنوز نتايج رسمي ان اعلام نشده اما پيروزي حزب ليبرالها به رهبري مالکوم ترنبول ديگر قطعي شده است. تا اکنون حدود هشتاد در صد اراي شمارش شده و  نتايج نشان ميدهد که مالکوم ترنبل نخست وزير کنوني استراليا اراي کافي را براي نگه داشتن سمت خود بدست اورده است. به گزارش خبرگزاري فرانسه، ائتلاف حاکم استراليا تاکنون موفق به کسب حمايت 42درصدي مردم شده است. اين رقم براي حزب کارگر رقيب 35درصد بوده است. حزب سبز نيز با کسب 9/8 درصد آرا در جايگاه سوم قرار گرفت.
هرچند اقاي ترنبول احتمالا حکومت مستقل تشکيل داده نخواهد توانست و براي تشکيل حکومت به يک ائتلاف تازه نياز خواهد داشت اما روي هم رفته گفته ميتوانيم که برنده اين انتخابات استراليا نيز مالکوم ترنبول هست.  از سويي هم حزب کارگر در استراليا به رهبري بيل شارتن شکست در انتخابات را پذيرفت. بيل شارتن رهبر حزب کارگر به دنبال شمار اکثريت ارا اعتراف کرد که دولت ائتلاف حاکم به رهبري ‹مالکوم ترنبول› کرسي هاي لازم را در مجلس نمايندگان براي حفظ قدرت کسب کرده است. براساس گزارش ‹اس.بي.اس›، وي قول داد حزب کارگر با ائتلاف حاکم در زمينه هاي مشترک همکاري کند. وي در ملبورن گفت: روشن است که مالکوم ترنبول و ائتلافش مي تواند يک دولت تشکيل دهد و به او تبريک مي گويم. هرچند تا اکنون کميسيون انتخابات استراليا به صورت رسمي نتيجه انتخابات را اعلام نکرده اما امار ها  نشان مي دهد ائتلاف حاکم 74 کرسي پارلمان را بدست آورده و حزب کارگر در عدد 66 متوقف است و ائتلاف حاکم ضمن مذاکره با نمايندگان مستقل براي کسب حداکثر حامي در مجلس به منظور تشکيل کابينه که دستکم 76 کرسي است، موفق بوده است. مالکوم ترنبل نخست وزير استراليا نيز ادعا کرد ائتلاف حاکم در انتخابات فدرال پيروز شده و اکثريت را در پارلمان فدرال کسب کرده است. وي از پيشنهاد رهبر حزب کارگر براي پيدا کردن ‹زمينه هاي مشترک› براي همکاري استقبال کرد و گفت: بايد در پارلمان جديد حسن نيت داشت. ااستراليا متشکل از 8 ايالت و ناحيه مستقل با سيستم فدرالي بر پايه فعاليت احزاب و انتخاب نمايندگان فدرال اداره مي شود.  انتخابات فدرال استراليا به طور معمول هر سه سال يک بار برگزار و هدف از برگزاري آن مشخص شدن چهار فرد - گروه تصميم ساز و اجرايي مهم کشور يعني 76 نماينده مجلس سنا، 150 نماينده مجلس نمايندگان، نخست وزير و کابينه دولت استراليا است.
انتخابات امسال فدرال استراليا (مجلس نمايندگان و سنا) پيش از موعد برگزار شد و دليل آن انحلال مجالس توسط نخست وزير بود. ترنبول پس از آنکه قانونگذاران مجلس سنا، دو لايحه پيشنهادي از سوي دولتش را رد کردند، با منحل کردن هر دو مجلس نمايندگان و سنا، زمينه را براي انتخاب 226 نماينده (150 نماينده مجلس نمايندگان و 76 نماينده مجلس سنا) فراهم کرد. پس از پايان شمارش آراء انتخابات، چهل و پنجمين پارلمان استراليا تشکيل و نخست وزير آينده استراليا تعيين خواهد شد که با پيروزي ائتلاف حاکم و رايزني ها مالکوم ترنبول بار ديگر نخست وزير خواهد بود.
بيل شارتن رهبر اپوزيسيون حکومت استراليا کسي بود که وعده داده بود در صورت پيروزي تسهيلاتي را براي انعده پناهجوياني که بدون سرنوشت در استراليا هستند بوجود خواهد اورد. اقاي شارتن همچنين گفته بود که کمپ هاي نارو و مانوس را در اسرع وقت مسدود خواهد کرد  و سرنوشت  پناهجوياني را که درين کمپ ها بسر ميبرند در همکاري با سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان روشن خواهد کرد. اما برعکس اين مسئله مالکوم ترنبول گفته بود که در صورتي پيروزي در انتخابات در مسئله پناهجويان غيرقانوني نه تنها از خود انعطاف پذيري نشان نخواهد داد بلکه جدي تر از گذشته به مجادله مهاجرتهاي غيرقانوني به استراليا خواهد رفت. اقاي ترنبل گفته بود که ديگرهرگز اجازه نخواهد داد که قاچاقبران انسان بار ديگر به تجارت مرگ اور اما پرسود  انسان در مسير استراليا دست بزننند. وي تاکيد کرده بود که دروازه هاي استراليا ديگر براي هميشه بروي پناهجويان غيرقانوني مسدود باقي خواهد ماند. در استانه انتخابات پارلماني استراليا جنرال اندرو باترل فرمانده عمومي عمليات حفاظت از مرزهاي استراليا نيز  اعلام کرده بود  که پاليسي مهاجرتي استراليا هرگز تغيير نخواهد کرد. وي گفت که قاچاقبران انسان يکبار ديگر تلاش ميکنند تا با دروغ به مردم بگويند که پاليسي مهاجرتي استراليا تغيير کرده است اما هيچگونه تغييري در پاليسي مهاجرتي استراليا بوجود نيامده و نيروهاي بحري استراليا هرکشتي را که تلاش کند به صورت غيرقانوني پناهجويان را وارد استراليا کند قبل از رسيدن به استراليا متوقف و دوباره به کشور مبدا باز گشت داده خواهند شد. هرچند قبل از برگزاري انتخابات در استراليا انتظار ميرفت که حزب کارگر برنده انتخابات خواهد بود و به همين دليل اميدواري هاي ميان پناهجويان ميان امده بود که شايد در اينده نزديک شاهد تغييرات در پاليسي مهاجرتي استراليا باشند اما نتايج انتخابات نشان ميدهد که اين امر ديگر تحقق يافتني نيست. اکنون که مالکوم ترنبل پيروز ميدان شده است همه چه واضح و روشن هست. مالکوم ترنبل کسي است که در زمان حکومت حزب وي دروازه هاي استراليا بروي پناهجويان غيرقانوني به کلي مسدود شد. عمليات  حفاظت از مرزهاي استراليا که فعلا رهبري ان را جنرال اندرو باترل به عهده دارد نيز محصول تلاشهاي حزب به رهبري مالکوم ترنبل هست. از سال 2013 به بعدکه حزب ليبرالها موفق به تشکيل حکومت ائتلافي شدند تا اکنون هيچ کشتي حامل پناهجويان غيرقانوني نتوانسته است که موفقانه وارد ابهاي استراليا شوند. در ضمن طي اين مدت هيچ پناهجويي در مسير استراليا جانش را از دست نداده است. اين درحاليست که حکومت و مردم استراليا نيز تمامي تلاشهاي شان اين است که ديگر هيچ پناهجويي به خاطر رسيدن به استراليا جانش را از دست ندهد. استراليا طي دو ونيم دهه گذشته يکي از پر طرفدار ترين مقصد براي پناهجويان بوده است. سفر به استراليا به دليل اينکه همواره به صورت غيرقانوني و با استفاده از کشتيهاي کهنه و فرسوده صورت ميگيرد که در مقابل باد و باران به شدت اسيب پذير هست،   يکي از خطرناک ترين شيوه هاي پناه گزيني در سطح جهان به شمار ميرود. از سال 2000 ميلادي تا اکنون حدود 1500 پناهجو در جريان سفر به استراليا جانهايشانرا از دست داده اند. اکنون که اين روند به کلي متوقف شده است مردم استراليا و حکومت اين کشور اين دستاورد را براي شان مايه افتخار بزرگ ميدانند.

دیدگاه شما