صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت استرالیا همچینان متعهد به اجرای پالیسی سختگیرانه علیه پناهجویان

-

حکومت استرالیا همچینان متعهد به اجرای پالیسی سختگیرانه علیه پناهجویان

ماه گذشته ميلادي استراليا دستخوش تغييرات گسترده در سطح رهبري اين کشور بود. اين تغييرات باعث شد که توني ابوت نخست وزير استراليا که دوسال از دوره نخست وزيري اش باقي مانده بود،‌ ازين سمت کنار زده شود. سرانجام پس از برگزاري انتخابات درون حزبي براي تعيين رهبر جديد حزب ليبرال، توني ابوت، نخست وزير استراليا از رهبري اين حزب برکنار شد.

مالکوم ترنبول، يکي از وزراي ارشد کابينه توني ابوت که او را براي رهبري حزب ليبرال به چالش کشيده بود با 54 راي برنده اين انتخابات شد. اين در حالي است که آقاي ابوت تنها موفق به کسب 44 راي شد.

با تغيير در سطح رهبري حکومت در استراليا که در ان ترنبول مالکوم توانست توني ابوت را به چالش کشيده وخودش جانشين وي شود، بدون شک تغييرات در سياست هاي داخلي  اين کشور نيز به ميان امد. يکي از فاکتورهاي اصلي که باعث شد توني ابوت شکست بخورد انتقاداتي بود که او را به کفايتي در عرصه مديريت اقتصادي استراليا متهم ميکرد. آقاي ترنبول که در سال 2008 هم به مدت يک سال سابقه رهبري حزب را داشت، از سال‌ها پيش رقيب جدي توني ابوت محسوب مي‌شد و معتقد بود که آقاي ابوت قادر نيست اقتصاد کشور را به خوبي هدايت کند.

سال گذشته پس از چند خطاي آشکار سياسي در رهبري توني ابوت، اعضاي حزب ليبرال در يک گردهمايي به او يک سال وقت دادند تا جايگاه حزب در افکار عمومي را به شرايط موفق سال 2013 برگرداند. اعضاي حزب نيز در همان گردهمايي از جايگزيني مالکوم ترنبول به جاي توني ابوت صرفنظر کردند. اما نظرسنجي‌هاي سه ماه اخير نشان داد که حزب ليبرال تحت رهبري ابوت به پايين‌ترين جايگاه ممکن در افکار عمومي سقوط کرده و اگر همين شرايط ادامه يابد، حزب کارگر در انتخابات بعدي پيروز ميدان خواهد بود.

يکي از دلايل اصلي که توني ابوت نتوانست دوران حاکميتش را در استراليا به پايان برساند کاهش مزمن رشد اقتصادي و کسر بودجه است که پس از رکود اقتصاد جهاني همچنان گريبانگير استرالياست. علاوه بر اين، قدرت اتحاديه‌هاي صنفي باعث شده نه تنها دستمزدها در استراليا در مقايسه با کشورهاي صنعتي ديگر بالاتر باشد، بلکه کارفرمايان بدون پرداخت خسارت‌هاي کلان حتي نتوانند کارکنان‌شان را کنار بگذارند. در نتيجه سرمايه گذاران خارجي شوق زيادي براي ورود به بازار استراليا ندارند و در نهايت براي انجام پروژه‌هاي صنعتي بزرگ در اين کشور، دفاتر و کارکنان اداري خود را به کشورهاي جنوب شرق آسيا منتقل مي‌کنند تا از مزاياي نيروي کار ارزان قيمت بهره ببرند.

اضافه بر اين، کاهش رشد اقتصادي چين به عنوان بزرگ‌ترين خريدار منابع معدني استراليا به صورت مستقيم اقتصاد اين کشور را دچار بحران کرده است.

مالکوم ترنبول، نخست وزير جديد استراليا، در اولين مصاحبه مطبوعاتي خود که پس از انجام راي گيري صورت گرفت، به خبرنگاران گفت: «ما نياز داريم چالش‌هاي اقتصادي پيش روي‌مان را مشخص کنيم و به جاي حرف زدن از آن‌ها براي رفع‌شان راه حل پيدا کنيم». اين گفته‌ها اشاره مستقيمي به شيوه برخورد توني ابوت با مسائل اقتصادي  استراليا طي دوسال دوره نخست وزيري او بود .

رويهم رفته تغييرات که ماه گذشته در سطح رهبري حکومت استراليا رخ داد نشان ميدهد که مردم استراليا از کارکرد هاي اقاي توني ابوت راضي نبوده اند. اين نارضايتيها عمدتا در بخش اقتصادي بوده است. با اينهم نميتوان گفت که اقاي توني ابوت در تمامي عرصه ها نا کام بوده است بلکه وي در برخي از سياست هايش فوق العاده خوب و درخشان عمل نموده است که اين مسئله را حتي رهبري تازه حکومت استراليا که خود از متنقدان سرسخت سياست توني ابوت بود نيز اعتراف کرده است. اين بخش از سياست اقاي ابوت که قابل تحسين براي تمامي مردم استراليا و حتي منقدان و مخالفان سياسي وي نيز بوده است پاليسي توني ابوت در قبال پناهجويان غيرقانوني ميباشد.

گفته ميتوانيم که توني ابوت يکي از موفق ترين پاليسيها را براي جلوگيري از ورود پناهجويان غيرقانوني که در روزگاري نه چندان دور به يک درد سر جدي براي حکومت استراليا تبديل شده بود روي دست گرفت. حکومت استراليا که بيش از دوازده سال با پديده مهاجرت غيرقانوني پناهجويان دست در گريبان بود با امدن توني ابوت توانست که به اين معضله پايان دهد. هرچند پيش از توني ابوت نيز حکومت استراليا بارها تلاش کرده بود که از ورود پناهجويان غيرقانوني به اين کشور جلوگيري کند اما هيچگاهي به اين امر موفق نشده بود اما توني ابوت توانست که در مدت دوسال به اين معضله نقطه پايان بگذارد. توني ابوت قبل از انکه در انتخابات استراليا در سال 2013 برنده شود به مردم اين کشور وعده داده بود که به زودي جلوي ورود پناهجويان غيرقاني به خاک اين کشور را خواهد گرفت. توني ابوت پس از انکه به عنوان نخست وزير استراليا انتخاب شد برنامه هاي ويژه ي را روي دست گرفت که اتخاذ اين برنامه ها در نهايت باعث شد که  روند پناهجويي غيرقانوني درين کشور به کلي متوقف شود.  با تطبيق کامل برنامه هاي مهاجرتي توني ابوت ديگر هيچ پناهجويي در مسير استراليا جانش را از دست نداد. اين در حالي بود که طي سالهاي قبل از ان سالانه صدها پناهجو در مسير استراليا جانهايشانرا از دست ميدادند.

به اساس امارها از سال 2000 ميلادي تا ختم سال 2013 دستکم 1450 پناهجو هنگام سفر به استراليا در ابها غرق شده وجانهايشانرا از دست دادند. خونبار ترين سال براي پناهجويان در مسير استراليا سال 2012 که دران دستکم 365 پناهجوجانهايشانرا از دست دادند. در سال2013 نيز 212 پناهجو هنگام سفر به استراليا کشته شدند. به اساس امارها در سال 2000 سه پناهجو، در سال   2001 سه صد وشصت ويک پناهجو، درسال 2007 دوازده پناهجو، در سال 2009 يکصدوده پناهجو در سال 2010 يکصدو پنجاه ودو پناهجو در سال 2011 دوصدوسي ويک پناهجو، درسال 2012 سه صدوشصت وپنج پناهجو و در سال 2013 دوصدو دوازده پناهجو هنگام سفر به استراليا جانهايشانرا از دست داده اند.

با اين حساب اينکه توني ابوت توانست با اتخاذ پاليسهاي سختگيرانه عليه پناهجويان غيرقانوني امار تلفات پناهجويان در مسير استراليا را به صفر تقرب دهد پيروزي بزرگي براي مردم و حکومت استراليا به شمار ميرود.

دیدگاه شما