صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت استرالیا به پالیسی سختگیرانه اش در قبال پناهجویان ادامه می دهد

-

حکومت استرالیا به پالیسی سختگیرانه اش در قبال پناهجویان ادامه می دهد

پالیسیهای سختگیرانه استرالیا علیه پناهجویان غیرقانونی همچینان ادامه دارد. حکومت استرالیا میگوید که این کشور دیگر هرگز در مقابل قاچاقبران انسان و پدیده مهاجرتهای غیرقانونی به این کشور از خود انعطاف پذیری نشان نخواهد داد. ماه گذشته حکومت استرالیا اعلام کرد که از ورود یک کشتی حامل پناهجویان غیرقانونی به ابهای این کشور جلوگیری کرده است. هرچند این کشتی که ده ها پناهجوی غیرقانونی را با خود حمل میکرد عازم نیوزیلند بود اما نیروهای بحری استرالیا این کشتی را قبل از انکه وارد ابهای استرالیا شود متوقف ودوباره به کشور اندونیزیا فرستاد. این کشتی اواسط ماه می سال جاری اندونیزیا را به مقصد نیوزیلند ترک کرده بود.

تورن جنرال اندروباترل فرمانده مسئوول عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا میگوید که این کشتی از سوی نیروهای بحری استرالیا که مسئوول حفاظت از سرحدات ابی این کشور میباشد متوقف شده بود. اندرو باترل میگوید که حکومت استرالیا همچینان به باز گشت کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی ادامه خواهد داد. وی تاکید کرده است که دروازه های استرالیا ونیوزیلند دیگر برای همیشه بروی پناهجویان غیرقانونی مسدود شده است.  وی همچنین از پناهجویان خواسته است که فریب قاچاقبران انسان را نخورند وبیهوده خود شانرا به اب نیاندازند.

حکومت استرالیا از سال 2013 تا اکنون تحت برنامه ی عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا از مرزهای ابی خود بشدت محافظت میکند تا کشتی حامل پناهجویان غیرقانونی وارد این کشور نشود. حکومت استرالیا میگوید که این برنامه به هدف حفاظت از جان پناهجویان در مسیر استرالیا روی دست گرفته شده است. از زمانی که این پالیسی روی دست گرفته شده است هیچ کشتی حامل پناهجویان موفق نشده است که به صورت قاچاقی وارد استرالیا شوند. به اساس گزارشها چندین کشتی که طی این مدت تلاش کرده بودند به صورت غیرقانونی وارد استرالیا شوند قبل از ورود به ابهای استرالیا متوقف ودوباره بکشور مبداء برگردانده شده اند. حکومت استرالیا همچنین ماه گذشته ده ها پناهجوی را که مستحق پناهنده گی درین کشور شناخته نشده بودند را دوباره به کشور شان باز گرداند. از زمانی که حکومت استرالیا برنامه عملیات حفاظت از مرزهای استرالی را به اجرا گذاشته امار تلفات پناهجویان در مسیر این کشور صفر شده است.

عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا بخشی از برنامه تونی ابوت نخست وزیر اکنونی استرالیا برای توقف روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور بود. تونی ابوت قبل از انکه در انتخابات سال 2013 استرالیا برنده شود به مردم این کشور وعده داده بود که به زودترین فرصت ممکن جلوی ورود پناهجویان غیر قانونی به خاک این کشور را خواهد گرفت. وی پس از انکه در انتخابات پیروز شد چندین راهکار موثر را روی دست گرفت که در نهایت منجر به توقف روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور شد.

  • فرستادن پناهجویان به کمپ های خارج از خاک استرالیا: فرستادن پناهجویان غیرقانونی به کمپ های خارج از خاک نخستین بار توسط کوین راد نخست وزیر سابق استرالیا به اجرا گذاشته شد وسپس جولیا گیلارد ان را ادامه داد. کمپ نارو ومانوس که در حال حاضر در انجا هزاران پناهجوی غیرقانونی نگهداری میشوند در زمان حاکمیت کوین راد پایه گذاری شد. هرچند در دوران نخست وزیری کوین راد وجولیا گیلارد این برنامه چندان موفقیت امیز نبود اما تونی ابوت با اندک تغییراتی که درین برنامه بوجود اورد ان را به یکی از موثر ترین برنامه ها برای توقف روند پناهجویان غیرقانونی درین کشور تبدیل کرد. تونی  ابوت وقتی به قدرت رسید اعلام کرد انعده پناهجویانی که در کمپ های نارو و مانوس فرستاده میشوند دیگر هرگز چانس ورود به خاک استرالیا را نخواهند داشت. حکومت تونی ابوت همچنین گفت این عده پناهجویان حتی اگر مستحق پناهنده گی هم شناخته شوند در کشور استرالیا اسکان مجدد نخواهند بلکه برای همیشه در کشور نارو یا پاپوا گینه نو که کمپ مانوس در ان موقعیت دارد،‌مسکن گزین خواهند شد. طبق این برنامه تا اکنون ده ها پناهجوی که در خواست پناهنده گی انان در کمپ مانوس تکمیل شده به جامعه پاپوا گینه نو اسکان مجدد شده اند. هرچند این پناهجویان هرگز از زنده گی در کشور کوجک پاپواگینه نو راضی نیستند اما ظاهرا انان چاره ی دیگری ندارند.
  • اخراج اجباری پناهجویان غیر مستحق : طبق این برنامه انعده پناهجویانی که قبل از امدن تونی ابوت به عرصه قدرت به صورت غیر قانونی وارد ابهای استرالیا شده اما دوسیه های انان تکمیل نشده بودند در صورت که مستحق پناهنده گی درین کشور شناخته نمیشدند،‌ دوباره به کشور اصلی بدون در نظر  داشت شرایط فرستاده میشدند. به اساس این برنامه تا اکنون ده ها پناهجو که مستحق پناهنده گی در استرالیا شناخته نشده اند،‌ازین کشور به صورت اجباری اخراج شده و به کشور اصلی شان باز گردانده شده اند. دزین میان دو شهروند افغانی نیز که در خواست های پناهنده گی انان در استرالیا رد شده بودند،‌ازین کشور اخراج و به افغانستان باز گردانده شدند. بیشترین پناهجویانی که طبق این برنامه از استرالیا اخراج شدند شهروندان سریلانکا بودند.
  • عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا: این برنامه یکی از موثر ترین برنامه های بود که از سوی تونی ابوت برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیر قانونی به خاک استرالیا به اجرا گذاشته شد. عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا برنامه ایست که بخاطر حفاظت از مرزهای استرالیابه منظور جلوگیری از ورود کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی از سوی نیروهای دفاعی استرالیا به راه انداخته شده است. رهبری این عملیات را در حال حاضر  جنرال اندروباترل به عهده دارد. این برنامه درست به تاریخ نزده ماه سیپتامبر سال 2013 میلادی عملی شد. به اساس این برنامه هرکشتی حامل پناهجویان غیرقانونی که قصد ورود به استرالیا را داشته باشند قبل از انکه وارد ابهای استرالیا شود متوقف و دوباره به همان کشوری فرستاده میشود که از انجا عازم استرالیا شده بود. این برنامه یکی از جدی ترین اقدام حکومت استرالیا برای توقف پناهجویان غیرقانونی به این کشور به شمار میرود. گفته میشود که نیروهای بحری استرالیا با تمام امکانات نظامی شان موظف هستند که این عملیات را عملی کنند. مجریان این برنامه با امکانات سنگین نظامی سعی میکنند که تمامی کشتیهای مشکوک را قبل از ورود به استرالیا متوقف نمایند. از اغاز این برنامه که حدود بیست ماه میگذرد مهاجرت های غیرقانونی به استرالیا نود درصد کاهش یافته است.. همچنین طی این مدت هیچ پناهجویی در مسیر استرالیا جانهای شانرا از دست نداده اند. این کاهش در امار ورود پناهجویان غیرقانونی به استرالیا یک کاهش بی سابقه را نشان میدهد. این در حالیست که در 2013 دستکم چهارصد ویک عملیه قاچاق انسان به استرالیا صورت گرفته بود که دستکم بیست وشش هزار وپنجصدوچهل وسه نفر درین مراحل به استرالیا به صورت غیرقانونی منتقل شده بودند. به  اساس امارها در زمان حکومت جولیا گیلارد بیش  از پنجاه هزار پناهجوبه صورت غیرقانونی وتوسط هشتصد کشتی به استرالیا وارد شدند. از اغاز این برنامه تا اکنون دستکم پانزده کشتی با 429 پناهجوی غیرقانونی در مرزهای ابی استرالیا متوقف و دوباره به کشوری برگردانده شده است که از ان جا وارد استرالیا شده بود. در سال 2014 میلادی تنها یک کشتی با مهاجرین غیرقانونی موفق شده است که به استرالیا برسد که تمامی سرنشینان ان به کمپ نارو منتقل شده اند. حکومت استرالیا اکنون میگوید که با اجرا نمودن این برنامه ها به اهداف اساسی خود که توقف روند پناهجویی و جلوگیری از مرگ ومیر پناهجویان در ابهای استرالیا بود دست یافته است.

دیدگاه شما