صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت استرالیا جدی تر از گذشته در راستای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به این کشور

-

حکومت استرالیا جدی تر از گذشته در راستای جلوگیری از ورود  پناهجویان غیرقانونی به این کشور

حکومت استرالیا بار دیگر اعلام کرده است که این کشور دیگر هرگز به قاچاقبران انسان اجازه نخواهد داد که جان پناهجویان را در مسیر استرالیا به خطر اندازد. تونی ابوت نخست وزیر استرالیا میگوید تا زمانی که او نخست وزیر استرالیا باشد دروازه های استرالیا بروی پناهجویان غیرقانونی همچینان مسدود خواهد بود. تونی ابوت نخست وزیر استرالیا یکبار دیگر به قاچاقبران انسان هشدار داده است که دیگر هرگز چانس ان را نخواهند یافت که به چاق مردم در مسیر استرالیا دست بزنند. تونی نخست وزیر استرالیا که درجمع خبرنگاران صحبت میکرد خطاب به قاچاقبران انسان گفت به صراحت به شما اعلام میکنم که عزم حکومت استرالیا برای حفظ جان پناهجویان قاطع تر از عزم شما برای بخطر انداختن جان پناهجویان به خاطر پول است. نخست وزیر استرالیا همچنین گفت تا زمانی که وی نخست وزیراسترالیاست دروازه های استرالیا بروی کشتیهای حامل پناهجویان غیرقاونی همچینان مسدود خواهد بود. تونی ابوت تاکید کرد که ممکن است حکومت های اینده استرالیا در مورد پالیسی مهاجرت وی تجدید نظر کند اما در زمان حکومت وی هیچ تغییری در پالیسی مهاجرت استرالیا در قبال پناهجویان غیرقانونی به میان نخواهد امد. نخست وزیر استرالیا همچنین گفت که توقف کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی بهترین دستاورد برای حکومت وی در استرالیا بوده است. تونی ابوت در اواخر سال 2013 میلادی به عنوان نخست وزیر استرالیا انتخاب شد. توقف کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی به استرالیا یکی از  وعده های وی برای مردم استرالیا بود. وی پس از انکه به عنوان نخست وزیر استرالیا انتخاب شد در اولین روزهای کاری اش دروازه های استرالیا را بروی پناهجئویان غیرقانونی به کلی مسدود نمود.  به اساس گزارشها در طول سال دوهزار وچهارده میلادی هیچ کشتی حامل پناهجویان غیر قانونی نتوانسته است که موفقانه وارد ابهای استرالیا شود. همچنین در طول یکسال گذشته هیچ پناهجویی در مسیر استرالیا جانش را از دست نداده است.  این در حالیست که یک سال پیشتر از ان یعنی در سال 2013 میلادی 213 پناهجو هنگام سفر به استرالیا جانهایشانرا از دست داده بودند. این پناهجویان به خاطر اینکه فریب قاچاقبران را خورده بودندو پولهای هنگفتی را به انان داده بودند با استفاده از کشتیهای کهنه وفرسوده عازم استرالیا شده بودند اما کشتیهای های انان به دلیل فرسوده گی و اضافه وزن در اب غرق شده بودند.

با امدن تونی ابوت در عرصه سیاست گذاری استرالیا دیگر دوران سیاه سفرهای غیرقانونی به استرالیا به پایان رسید. گفته میشود که اکنون دیگر هیچ راهی وجود ندارد که پناهجویان بتوانند به صورت غیرقانونی عازم استرالیا شوند. تونی ابوت همانطوری که در جریان کمپاین انتخاباتی اش به مردم استرالیا وعده داده بود که به روند مهاجرتهای غیرقانونی به این کشور پایان خواهد داد بخوبی عمل کرد.

توقف روند پناهجویی غیرقانونی در استرالیا میتواند بزرگترین دستاورد برای حکومت تونی ابوت در استرالیا محسوب شود زیرا حکومت استرالیا طی سیزده سال گذشته به دلیل غرق شدن کشتیهای حامل پناهجویان غیرقانونی در مسیر این کشور به شدت تحت فشار داخلی وبین المللی قرار داشت. کشته شدن حدود پانزده صد پناهجو در مسیر استرالیا وجهه بین المللی استرالیا را به شدت خدشه دار کرده بود. در داخل استرالیا نیز بسیاری از شهروندان این کشور به دلیل اینکه حکومات گذشته استرالیان نتوانسته بود جلوی ورود  پناهجویان غیرقانونی را بگیرد به شدت از حکومت انتقاد میکردند. اما با امدن تونی ابوت به سمت نخست وزیری استرالیا ومسدود شدن دروازه های استرالیا بروی پناهجویان غیرقانونی دیگر هیچ پناهجویی در مسیر این کشور جانش را از دست نداده است. ازسویی هم حکومت استرالیا اعلام کرده است که دیگر باچاقاق بران انسان با مدارا برخورد نخواهد کرد. این کشور میگوید که پالیسی مهاجرت این کشور دیگر قابل تغییر نیست و این کشور همچینان به اخراج پناهجویانی که مستحق پناهنده گی درین کشور شناخته نمیشوند ادامه خواهد داد. به تازه گی این کشور دستکم چهل ونه پناهجویی ویتنامی را که تلاش کرده بودند به صورت غیر قانونی وارد این کشور شوند دستگیر ودوباره انان را به کشور شان باز گرداند. هرچند این مسئله با انتقاد کمیشنری عالی سازما ملل متحد در امور پناهجویان همراه بود اما حکومت استرالیا میگوید که هرکسی که تلاش کند غیرقانونی وارد این کشور شوند دستگیر ودوباره به کشور اصلی شان باز گردانده خواهند شد. با انهم کمیشنری عالی سازمان ملل متحد میگوید که حکومت استرالیا در اخراج این پناهجویان از عجله کار گرفته است. به گفته مقامات در کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان ،‌افرادی که به تازه گی از استرالیا اخراج گردیده اند در داخل کشتی مورد ارزیابی قرار گرفته وسپس با عجله اخراج شده اند. همچنین حکومت استرالیا میگوید که در اینده نزدیک یک گروه از پناهجویان ایرانی که مستحق پناهنده گی در استرالیا شناخته نشده اند ازین کشور اخراج ودوباره به ایران فرستاده خواهند شد. حکومت استرالیا تا اکنون چندین بار با حکومت در تماس شده و از انان خواسته است که این پناهجویان را بپذیرند.

تونی ابوت نخست وزیر استرالیا در مورد این مسئله به خبرنگاران گلفته است: «مهم است کسانی که به عنوان پناهجو شناخته نمی‌شوند به خانه‌شان برگردند... این موضوعی است که ما درباره آن با دولت ایران گفت‌وگو خواهیم کرد، این که کسانی را که شهروند ایران هستند به این کشور برگردانند، چون آنها حق دارند در ایران زندگی کنند. آنها متعلق به ایران هستند.»

وکلای پناهجویان می‌گویند ایران از پذیرفتن دوباره کسانی که درخواست پناهندگی‌شان رد شده خودداری می‌کند. آنها می‌گویند در صورت بازگشت هم امنیت این پناهجویان به خطر خواهد افتاد.

تونی ابوت در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره این موضوع گفت «ما مطمئنا کسانی را که شرایط پناهندگی داشته باشند، می‌پذیریم... اما کسانی که حائز این شرایط نباشند، باید به کشورشان برگردند.»

دولت استرالیا امیدوار است بازگرداندن پناهجویان ایرانی، باعث کاهش فشار به دولت در ارتباط با وضعیت اردوگاه مهاجران در جزایر نائورو و پاپوا گینه نو شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه بر اساس آمار رسمی که آخر ماه مارچ اعلام شده، حدود ۲۰ درصد از ۱۸۴۸ نفری که در اردوگاه پناهجویان در داخل استرالیا نگهداری می‌شوند، ایرانی هستند.

تعداد زیادی از حدود ۱۷۰۰ نفر پناهجوی ساکن اردوگاه‌های نائورو و پاپوا گینه نو را هم ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند.

همچنین برآورد می‌شود که هزاران ایرانی با اجازه اقامت موقت در استرالیا زندگی می‌کنند و در انتظار تصمیم‌گیری درباره وضعیت پناهندگی‌شان هستند.

به گفته وکلای پناهندگان، ۴۵ پناهجوی ایرانی که تقاضای پناهندگی‌شان رد شده و از بازگشت به ایران امتناع می‌کنند، در وضعیت بازداشت دائم در اردوگاه‌های پناهجویان به سر می‌برند. تمامی این موارد نشان میدهد که حکومت استرالیا اینبار قاطعانه  تصمیم گرفته است که از ورود پناهجویان غیرقانونی به این کشور جلوگیری کنند. هرچند هنوز هم قاچاقبران انسان تلاش میکنند که

مردم را فریب داده وانان را به صورت قاچاقی به استرالیا بفرستند اما به نظر میرسد که دیگر زمان چاقاق انسان به استرالیا به پایان رسیده و قاچاقبران برای بدست اوردن یک امر محال تلاش میکنند.

دیدگاه شما