صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

چالشهای پناه گزینی در استرالیا

-

چالشهای پناه گزینی در استرالیا

استرالیا طی یک دهه گذشته یکی ازمحبوب ترین مقصد برای پناهجویان درسطح جهان بوده است. این کشور با وسعت بزرگ ونفوس کمش طی سیزده سال گذشته همواره  درمحراق توجه پناهجویان قرار داشته است. رسیدن به استرالیا واخذ تابعیت این کشوریکی از ارزوهای طلایی برای کسانی بوده اند که طی یک دهه گذشته  به مقصد پناهجویی سرزمین شانرا ترک کرده بودند.

رسیدن به استرالیا کار ساده ی نیست. پناهجویان برای رسیدن به استرالیا باید ازهفت خوان مشکل بگذرند تا پا به سرزمین زیبا ودیدنی استرالیا بگذارند. مشکل زمانی احساس میشود که شخصی تصمیم میگیرد که به استرالیا برود. رفتن به استرالیا در قدم نخست هزینه سنگینی میطلبد که هر پناهجو قادر به پرداخت ان نیست. تهیه هزینه سنگین سفر به استرالیا تنها گره کار نیست. مشکلات زمانی اغاز میشود که یک پناهجو مبالغ هنگفتی را به قاچاقبران انسان میپردازد ودل به دریا میزند وراهی استرالیا را در پیش میگیرد. رفتن تا مالیزیا وسپس اندونیزیا اغاز کار است وپس از ان پناهجویان به دریا سپرده میشوند. گذر از ابحار تا رسیدن به استرالیا روزها بلکه هفته ها طول میکشد و پناهجویان خیلی خوش چانش میتوانند از چنگ طوفانهای وحشی جان سالم به در ببرد وپا به سرزمین استرالیا بگذارد. طی سیزده سال گذشته بارها رویدادهای ناخوشایند در مسیر استرالیا ودر دل ابها اتفاق افتاده است که جان صدها پناهجو را گرفته است. به اساس معلومات که در دیتابیس دانشگاه مانش استرالیا به ثبت رسیده تقریبا 1500 پناهجو که عمدتا افغانی اند از سال 2000 میلادی تااکنون هنگام سفر به استرالیا جانهایشانرا از دست داده اند. این امار نهایی نبوده  ممکن است تعداد تلفات به مراتب بیشتر ازین باشد. عمده ترین دلیلی که مسیر استرالیا را برای پناهجویان به رودبار مرگ تبدیل کرده است نیرنگ های است که قاچاقبران انسان برای پر کردن جیبهای شان از ان استفاده میکنند. قاچاقبرانی که در اندونیزیا مستقر هستند از کشتیهای کهنه وفرسوده وغیر استندرد برای انتقال پناهجویان به استرالیا استفاده میکنند.  انان برای اینکه پولهای هنگفتی را بدست اورند چندین برابر ظرفیت کشتیهای شان پناهجو را در ان جابجا میکنند. این کشتیها به دلیل غیر استندرد بودن واضافه بار در مقابل باد وطوفان فوق العاده اسیب پذیر میباشد. طی سالهای گذشته بارها چنین کشتیها در معرض طوفان مقاومت شان را از دست داده ودر اب غرق شده اند.

رسیدن به استرالیا دیگر پایان کار نیست بلکه شروع تازه مشکلاتی است که پناهجویان از آن بی خبرند.  با رسیدن به استرالیا صفحه ی تازه ی از مشکلات در زنده گی پناهجویان رقم میخورد. پس ازین سرنوشت پناهجویان از کنترول قاچاقبران انسان وحتی خود پناهجویان خارج میشود. حکومت استرالیا ناگزیر میشود که مطابق با پالیسیهای این کشور در قبال پناهجویان با انان برخورد کنند.

در سالهای نخست دوهزار میلادی تعدادی محدودی از پناهجویان پس از انکه توانستند تثبیت کنند که پناهجویان واقعی اند تابعیت استرالیا را بدست اوردند واین روند تا سال 2013 میلادی کماکان ادامه داشت. در پایان سال 2013 پس از انکه تونی ابوت نخست وزیر استرالیا شد به نظر میرسد که دیگر دوران طلایی پناهجویی در استرالیا نیز به پایان رسیده است. تونی ابوت از همان دوران مبارزات انتخاباتی اش هشدار داده بود که به پروسه پناهجویی غیر قانونی درین کشور نقطه پایان خواهد گذاشت. توقف روند پناهجویی به صورت غیر قانونی  یکی از شعارهای اصلی انتخاباتی تونی ابوت در انتخابات پارلمانی سال گذشته استرالیا بود.

تونی ابوت سرانجام درین انتخابات برنده شد وتوانست در مقام نخست وزیری استرالیا تکیه زند. وی در اولین روزهای حکومتش درصدد عملی کردن برنامه های شد که قبلا به مردم استرالیا وعده داده بود. وی با راهکارهای مشخص ودقیق روی صحنه امد ودر همان روزهای نخست برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی به خاک این کشور وارد عمل شد.

تونی ابوت چندین برنامه مشخص را برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی درین کشور روی دست گرفت.

  1. عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا:  این برنامه که به ابتکار تونی ابوت روی دست گرفته شد، یکی ازموثرترین برنامه برای کنترول مرزهای استرالیا از ورود پناهجویان غیرقانونی به شمار میرود. مطابق این برنامه که رهبری ان را یک جنرال ارشد استرالیایی به عهده دارد تمامی پناهجویانی که تلاش کنند به صورت غیرقانونی وارد ابهای استرالیا شوند قبل از رسیدن به استرالیا از سوی نیروهای بحری استرالیا متوقف ودوباره به همان کشوری فرستاده میشوند که از انجا واردابهای استرالیا شده بود. به اساس این برنامه تا اکنون چندین کشتی حامل پناهجویان غیرقانونی که تلاش کرده بودند از اندونیزیا وارد استرالیا شوند در مسیر استرالیا متوقف ودوباره به اندونیزیا باز گردانده شده اند. این برنامه در ماه سپتامیر سال 2013 عملی شد. حکومت استرالیا میگوید از زمانی که این برنامه عملی شده است تا اکنون هیچ کشتی حامل پناهجویان نتوانسته است که وارد استرالیا شوند. این برنامه یکی از موثرترین برنامه های است که طی یک دهه گذشته ازسوی حکومت استرالیا برای توقف روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور روی دست گرفته شده است.
  2. انتقال پناهجویان غیرقانونی به کمپ های خارج از استرالیا: انتقال پناهجویان به کمپهای خارج از استرالیا نخستین بار توسط جان هوارد نخست وزیر وقت استرالیا در سالهای 2001 تا 2002 روی دست گرفته شد. این برنامه سپس توسط کوین راد نیز تعقیب شد و حکومت جولیا گیلارد نیز کماکان این پالیسی را ادامه دارد. پس از انکه تونی ابوت به سمت نخست وزیری استرالیا رسید برنامه فرستادن پناهجویان غیرقانی به کمپ های خارج از استرالیا با جدیت تعقیقب کرد. اقای ابوت همچنین این پالیسی را جدی تر روی دست گرفت و تعهد سپرد که پس ازین پناهجویانی که در کمپهای خارج از استرالیا درخواست های پناهنده گی شان مورد پروسس قرار میگیر حتی اگر مستحق پناهنده گی هم شناخته شوند، به استرالیا راه داده نخواهند بلکه برای همیشه درهمون کشورها مسکن گزین خواهند شد. به گفته حکومت استرالیا از تاریخ هجده ستپتامبر سال گذشته تا اکنون که پالیسی این کشور در قبال پناهجویان غیرقانونی تغییر کرد دوهزار ویکصدوبیست ویک پناهجوی غیر قانونی به جزایر نارو ومانوس منتقل شده اند. در حال حاضر یک هزار ویکصدوشصت وهفت پناهجو در کمپ نارو و یک هزار وشصت پناهجوی دیگر نیز در کمپ مانونس به سر میبرند. در ماه سپتامبر دستکم پنچ پناهجو در کمپ نارو منتقل شدند اما هیچ پناهجویی به کمپ مانوس انتقال نیافتند. حکومت استرالیا همچنین در نظر دارد که حدود یک هزار پناهجویی دیگر را در کشور کمبودیا انتقال دهد.
  3. باز گشت اجباری پناهجویان: یکی دیگر از برنامه های که تونی ابوت نخست وزیر کنونی استرالیا ان را برای توقف روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور روی دست گرفت، باز گرداندن اجباری پناهجویان ازین کشور بود . حکومت استرالیا میگوید که تمامی پناهجویانی که در خواست پناهنده گی انان رد شود، به صورت اجباری ازین کشور اخراج خواهند شد. حکومت استرالیا تا اکنون دستکم دوپناهجویی افغان را که درخواست پناهنده گی انان قبلا رد شده بود، را به صورت اجباری اخراج کرد. حکومت استرالیا همچنین گفته است که در اینده های نزدیک هفت پناهجوی دیگر افغان را نیز ازین کشور اخراج خواهند کرد.

با اتخاذ این تدابیر ازسوی حکومت تونی ابوت روند پناهجویی غیرقانونی درین کشور به صورت بی سابقه ی کاهش یافته است. به نظر میرسد اینبار دروازه های استرالیا بروی پناهجویان غیرقانونی درین کشوربه کلی مسدود شده است.

دیدگاه شما