صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انتقال پناهجویان به کمپ های نارو مانوس و درد سرهای تازه

-

انتقال پناهجویان به کمپ های نارو مانوس و درد سرهای تازه

بدنبال پیروزی تونی ابوت در انتخابات استرالیا، مسئله پناهجویان غیرقانونی دراین کشور نیز وارد مراحل تازه ی شد. اقای ابوت که به مردم استرالیا وعده داد بود جلوی پناهجویان غیرقانونی به این کشور خواهد گرفت، اکنون وعده های خود را عملی میکند. کاهش بی سابقه در ورود پناهجویان غیرقانونی به ابهای این کشور نشان میدهد که تونی ابوت در عملی کردن برنامه های خود سخت موفق بوده است. یکی از راهکارهای که اقای ابوت برای توقف موج از پناهجویان غیر قانونی به این کشور روی گرفته بود فرستادن پناهجویان به کمپ های نارو ومانوس بود. هم اکنون صدها پناهجو که عمدتا از افغانستان وپاکستان هستند درکمپ های نارو ومانوس نگهداری میشوند. سرنوشت این پناهجویان تا اکنون مشخص نیست ولی حکومت استرالیا میگوید که درصورتی که افراد مستحق دریافت پناهنده گی هم شناخته شوند ، هیچگاه شانس ورود به استرالیا نخواهند داشت. اقای ابوت گفته که به اساس توافق با کشور پاپوا گینه نو تعدادی از پناهجویان در همین کشور برای همیشه مسکن گزین خواهندشد.  

به هر صورت انتقال پناهجویان به کمپ های نارو ومانوس اکنون به یک درد سرتازه برای خانواده های افغانستان که فرزندان به مقصد استرالیا سفر کرده بودند تبدیل شده است. امار دقیق پناهجویان افغانی درجزایر نارو مانوس مشخص نیست اما گزارشهای وجود دارد که صدها پناهجوی افغان در حال حاضر درین دوکمپ نگهداری میشوند. انتقال پناهجویان افغان به این دو جزیره برعلاوه مشکلاتی که برای انان ببار اورده باعث نگرانی شدید خانواده های انان در افغانستان نیز شده است. بسیاری از پناهجویانی که به امید زنده گی بهتر راهی استرالیا شده بود اکنون سرنوشت انها را به جزایر نارو مانوس کشانده است. پناهجویانی که به کمپ های نارو مانوس فرستاده شده اند اکنون با دردسرهای عجیبی روبرو شده اند. انان ماههاست که درین کمپها به سر میبرند اما تا اکنون سرنوشت درخواست های پناهنده گی انان مشخص نشده است. علاوه بران فضای کمپهای نیز بسیاری از پناهجویان را از رفتن به استرالیا پشیمان کرده است. پناهجویان درین کمپ ها از وضعیت رفاهی چندانی برخوردار نیستند. امکانات بهداشتی ، امکانات رفاهی ،امکانات آموزشی وامکاناتی درین کمپها به شدت محدود است. بسیاری از پناهجویان دچار افسرده گی و بیماری روانی شده اند. ازسویی هم این تنها پناهچویان نیست که در  درون کمپها رنج میبرند. خانواده های انان نیز درافغانستان با مشکلات زیاد روبرو شده اند. بسیاری از خانواده ها که فرزندان شان در کمپ های نارو مانوس هستند هیچ اطلاعی از انان ندارند.  باز تاب رسانه ی کمپ های نارو ومانوس ووضعیت بدرفاهی پناهچویان درین کمپها این خانواده ها به شدت نگران کرده است. بدنبال یک شورش در کمپ مانوس که در نتیجه آن یک پناهجو کشته و هفتاد تن دیگر نیز مجروح شدند به نگرانی این خانواده ها افزوده شده است. این خانواده ها اکنون هیچگونه امکاناتی برای تامین ارتباط با فرزندان شان که درین کمپها به سر میبرند ندارند.

از سویی حکومت استرالیا تنها به کمپ های نارو مانوس اکتفا نکرده است. این کشور در صدد است تا کشورهای بیشتری را ترغیب کند تا تعدادی از پناهجویان را بپذیرند. به تازه گی وزیر مهاجرت استرالیا اعلام کرد که کشور کمبودیا نیز برای پذیرش برخی از پناهجویانی که در کمپهای نارو ومانوس هستند تمایل نشان داده است. قرار است مسئله اسکان مجدد پناهجویان در کشور کمبودیا دریک نشست منطقه ی که میان حکومت استرالیا وکشور کمبودیا برگزار شود مورد بحث قرار گیرد.  به اساس این پلان که هنوز در مرحله ابتدایی خود قرار دارد بیشتر از یک هزار پناهجو که قبلا از سوی حکومت استرلیا  در کمپ نارو مستحق دریافت پناهنده گی تثبیت شده اند به کشور کمبودیا فرستاده شده و در انجا مسکن گزین خواهند شد.  اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا گفته است که پناهجویان که در کمپ مانوس هستند نیز میتوانند برای اسکان گزینی در کشور کمبودیا درخواست دهند. در حال حاضر یک هزار ویک صدوششصت وشش پناهجو که عمدتا فامیلی هستند در کمپ نارو نگهداری میشوند. حدود سیزده صد پناهجوی دیگر نیز در جزیره کریسمیس نگهداری میشوند.

یکی از مسئله که همواره مورد انتقاد سازمان ملل متحد ونهادهای مدافع حقوق بشر بوده است، موجودیت کودکان وزنان در کمپ های نارو مانوس میباشد. گفته میشود که در حال حاضر دستکم یک هزار طفل به صورت اجباری در کمپ های پناهجویان نگهداری میشوند. برخی ازین اطفال گفته اند که انان دچار افسرده گی شدید و یاس شده اند.

سختگیریهای حکومت استرالیا علیه پناهجویان غیرقانونی هرچند امار ورود پناهجویان به ابهای استرالیا به صورت بی سابقه ی کاهش داده است اما پناهجویان را  از رفتن به استرالیا دلسرد نکرده است. امارها نشان میدهد که در حال حاضر ده هزار وپنجصد مهاجر در دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان د در اندونیزیا برای در خواست پناهنده گی عمدتا در کشور استرالیا ثبت نام کرده اند. به اساس گزاشها هر هفته دستکم صد مهاجر در دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان در جاکارتا ثبت نام میکنند. در ماه های جنوری وفبروری امسال تنها چهل وهشت پناهجو موفق شده اند که از طریق دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان در  جاکارتا ویزای استرالیا را بدست اورند.  

دیدگاه شما