صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خانواده های افغان نگران سرنوشت فرزندان شان در جزایر نارو ومانوس

-

خانواده های افغان نگران سرنوشت فرزندان شان در جزایر نارو ومانوس

پس از انکه حکومت استرالیا به رهبری تونی ابوت به صورت قاطعانه تصمیم گرفت که جلوی سفرهای غیر قانونی پناهجویان به این کشور را بگیرد ، تعدادی زیادی از پناهجویان به کمپ نارو ومانوس منتقل شدند. در حال  حاضر هشتصد وسی هشت نفر در کمپ نارو و دوازده صد وبیست وسه نفر پناهجوی دیگر نیز در کمپ مانوس در کشور پاپوا گینی نو نگهداری میشوند. تعدادی زیادی ازین پناهجویان افغانی هستند اما از کشورهای دیگر مانند پاکستان ، عراق ، ایران وسوریه نیز کسانی هستند که درین کمپ ها نگهداری میشوند. پناهجویانی که در ین کمپها به سرمیبرند از وضعیت رفاهی وبهداشتی این کمپ ها به شدت ناراض هستند. انان میگویند که به امکانات رفاهی وبهداشتی دسترسی ندارند. انان بارها دست به اعتراض زده وخواهان بهبود وضعیت این کمپ ها شده اند. با وجودکه حکومت استرالیا نیز قول داده است که وضعیت این کمپ ها را بهبود خواهد بخشید اما تا اکنون کدام تغییری در وضعیت زنده گی پناهجویان درین کمپ ها عملا مشاهده نشده است.

گزارشها حاکیست که بعد از خشونت‌های حدود دو هفته پیش که به کشته شدن یک پناهجوی ایرانی و زخمی شدن تعدادی از پناهجویان منجر شد، پناهجویان درین کمپها در رعب و وحشت به سر می برند. هنوز مقصر خشونت‌های روی داده در کمپ مشخص نیست. وزیر مهاجرت استرالیا گفته است که جراحت‌های پناهجویان، خارج از اردوگاه و بعد از فرار آنها رخ داده است. این رویداد نیمه های شب رخ داد. مقامات در حکومت پاپوا گینی نو میگویند که پناهجویان نخست تلاش کردند که از کمپ فرار کنند. انان پس ازینکه از کمپ خارج شدند و با ممانعت پولیس روبرو شدند دست به خشونت زده و با پولیس درگیری شدند. به گفته مقامات درین گرو دار یک تن از پناهجویان که معلوم نیست از سوی چه کسی مورد ضرب قرار گرفته جانش را از دست داد. این پناهجو که هویت ایرانی داشت به اثر جراحتی که از ناحیه سر برداشته بود در شفاخانه جانش ار از دست داد.  درین رویداد تعدادی زیادی هم مجروح شده بودند. این رویداد باعث تاثر شدید حکومت استرالیا شد.  وزیر مهاجرت استرالیا ازین رویداد به عنوان یک تراژدی یاد کرد. وقوع این رویداد ومشکلاتی که پناهجویان درین کمپها با ان روبرو هستند باعث نگرانی های شدید خانواده های آنان در افغانستان شده است که اعضای خانواده شان در کمپ های نارو ومانوس به سر میبرند.

این خانواده ها که تعداد شان به صدها خانواده میرسد میگویند که هیچ ارتباطی هم با فرزندان شان ندارند و کمکی هم برای انان کرده نمیتوانند. این خانواده ها میگویند که فرزندان شان ماههاست که در کمپ نارو ومانوس بسر میبرند اما هیچ اطلاعی از انان در دست نیست و این خانواده ها هم نمیتوانند که با انان تامین ارتباط کنند. انان میگویند که فرزندان شان با صرف هزینه های هنگفت وپولهای فراوان خودشانرا به ابهای استرالیا رسانده وبیخیر از اینکه قانون استرالیا در مورد مهاجرین تغییر کرده است. به گفته این خانواده ها فرزندان شان پس از انکه فرزندان شان به ابهای استرالیا رسیده اند از سوی نیروهای حکومتی استرالیا به جزایر نارو ومانوس منتقل شده اند و دیگر از سرنوشت انان خبری در دست نیست. این خانواده ها میگویند پس از انکه خبر درگیری در کمپ مانوس را شنیده اند نگرانی انها در مورد سلامت فرزندان شان چندین برابر شده است. این خانواده ها از حکومت استرالیا وسازمان ملل متحد میخواهند که زمینه های تامین ارتباطات میان انان واعضای خانواده های شانرا در جزایر نارو مانوس مساعد سازند. انان میگویند که فرزندان انان فریب قاچاقبران انسان را خورده اند وراهی استرالیا شده اند. به گفته انان قاچاقبران برای فرزندان انان وعده داده بودند که این افراد  در مدت کوتاهی در استرالیا پذیرفته خواهند شد اما زمانی که انان راهی استرالیا شدند نه تنها پذیرفته نشدند بلکه در کمپ نارو مانوس منتقل شدند. این خانواده ها همچنین از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان میخواهد که با فرزندان در کمپ های نارو ومانوس همکاری نماید وانان را کمک کنند که اگر استرالیا حاضر نیست انان ر ابپذیرد حد اقل درخواست های پناهنده گی انان به کشورهای دیگر مانند کانادا راجع شوند. این خانواده ها میگویند که جان فرزندان انان در کمپ های نارو مانوس در خطر هست و سازمان ملل متحد باید انان را کمک کنند تا ازین کمپ ها خارج شده و به کشورهای دیگر فرستاده شوند.

در همین حال اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا میگوید که کشورش پس ازین برای مدتی هیچ پناهجویی را به کمپ مانوس نخواهد فرستاد بلکه پناهجویان را به کمپ نارو نگهداری خواهند کرد. وی گفت که نمیتوانند امنیت پناهچویانرا در کمپ مانوس تضمین کند. این در حالیست که سازمان ملل متحد نیز بارها از حکومت استرالیا به دلیل اوضاع موجود در کمپ های نارو ومانوس انتقاد کرده است.  وزیر مهاجرت استرالیا در عین حال میگوید که طی هفتاد روز گذشته هیچ پناهجویی به صورت غیر قانونی وارد استرالیا نشده است که یک کاهش بی سابقه در امار ورود پناهجویان غیر قانونی به استرالیا طی یک دهه گذشته به حساب میاید. اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا میگوید که عملیات حفاظت از مرزهای استرالیا به شکل نور مال ادامه دارد وهرپناهجویی که تلاش کند به صورت غیر قانونی وارد ابهای این کشور دوباره به کشور مبدا برگردانده خواهد شد. وزیر مهاجرت استرالیا همچنین میگوید که هرپناهجویی که تلاش کند به صورت غیر قانونی وارد استرالیا شود، ازسوی نیروهای دریایی استرالیا متوقف وبه صورت مصئون به همان کشوری باز گردانده خواهد شد که از انجا وارد استرالیا شده بود.

دیدگاه شما