صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تشدید خشونت ها در کشور نتیجه امتیازدهی ها به مخالفان مسلح

-

تشدید خشونت ها در کشور  نتیجه امتیازدهی ها به مخالفان مسلح

در روزهای اخیر خشونت ها در کشور افزایش یافته و اگر از برخی اقدامات تخریبی طالبان جلو گیری به عمل نمی آمد ابعاد فاجعه بیش از این می بود. طبق گذارش ها حمله راکتی طالبان در ولسوالی مقر ولایت غزنی 16 تن کشته و زخمی برجای گذاشته است.

ین حمله، نزدیک ساعت 11 روز چهارشنبه در مرکز ولسوالی مقر این ولایت رخ داده است که در این رویداد، 3 تن کشته و 13 نفر دیگر نیز زخمی شده اند ومتاسفانه مثل همیشه تمامی کشته ها و زخمی شدگان این حمله راکتی، غیر نظامیان هستند.

در همین حال حمله انتحاری دیگر در قندهار 7 کشته و زخمی برجای گذاشته است. حدود ساعت 4 پس از چاشت روز پنجشنبه یک حمله انتحاری در ناحیه دهم شهر قندهار به وقوع پیوست که در اثر آن یک تن کشته و شش تن دیگر زخمی شدند.

متاسفانه در این حمله نیز یک کودک کشته و دو پولیس، دو زن و دو کودک دیگر زخمی شده اند. در همین حال گفته شده است که ماموران پولیس یک انتحار کننده دیگر را پیش از آن که بتواند مواد انفجاری همراهش را منفجر کند به ضرب گلوله از پا در آورده اند.

این سنخ حملات مرگبار طالبان بر غیر نظامیان و افراد ملکی در حال افزایش می یابد که تلاش های صلح حکومت افغانستان نیز جریان دارد و حکومت برای بازگرداندن طالبان به میز مذاکره همچنان در حال امتیازدادن به این گروه است.

این درحالیست که بخش عمده از تهدیدها و طرح های تروریستی در روزهای اخیر در کشور خنثی شده و از اقدامات تروریستی بیشتر جلوگیری به عمل آمده است و گرنه معلوم نبود اجتماعات مردم در عید نوروز با چه وضعیتی مواجه می شد. وزارت امور داخله افغانستان از بازداشت 5 تن به اتهام قصد انجام تروریستی از ولایت فراه خبر می دهد.

در یک خبر دیگر وزارت امور داخله می گوید در چهار عملیات جداگانه نیروهای افغان و خارجی در نقاط مختلف کشور سه شورشی کشته و ده تن دیگر زخم برداشته اند. در همین حال ریاست امنیت ملی ولایت قندهار در جنوب کشور از بازداشت دو بمب گذار انتحاری خبر داده است.

"افراد بازداشت شده، علاوه بر اینکه واسکت های انتحاری را به بدن خود بسته بوده، مسلح نیز بوده اند." این مردان در تحقیقات ابتدایی اعتراف کرده اند که مربوط گروه ملا دوست محمد آخوند از قوماندانان طالبان در قندهار هستند. ریاست امنیت ملی قندهار می گوید که مردان بازداشت شده، چادری زنانه پوشیده بودند و قصد داشتند نخست به طرف ماموران امنیتی تیر اندازی کنند و سپس حمله انتحاری انجام دهند.

در همین حال، مسئولان در ریاست امنیت ملی می گویند که ماموران این ریاست، 20 حلقه ماین را از نزدیک شهر قندهار کشف و خنثی کرده اند. این ماین ها به هدف برهم زدن جشن نوروز جابجا شده بود. متاسفانه باید گفت استراتیژی ناکارآمد امتیازدهی به مخالفان مسلح حکومت روز بروز بر میزان خشونت ها در کشور می افزاید و تعداد بیشتر از شهروندان بی گناه افغانستان را به کام مرگ می فرستد و بازماندگان آنان را عزادار می سازد.

تداوم سیاست امتیاز دهی به مخالفان مسلح وضعیتی را بوجود آورده است که اکنون گروه های تروریستی آشکارا در افغانستان به کودکان وزنان هم رحم نمی کنند و اجتماعات مردم بی گناه را هدف حملات خود تعیین می کنند. در روزهای اخیر بیش از ده تن از سازماندهنده گان حملات تروریستی وانتحاری که قصد حمله بالای مقامات دولتی، امنیتی، نیروهای بین المللی ومردم را در جشن نوروز داشتند بازداشت شده اند.

سخنگوی امنیت ملی می گوید این افراد قصد داشتند بالای مسوولان امنیتی ومردم عادی در ولایت های بلخ، ننگرهار، کابل، پکتیا، کنرها وقندهار درمراسم جشن سال نو حمله کنند.

لطف الله مشعل سخنگوی امنیت ملی، روزیک شنبه به رسانه ها گفت: یک گروه شش نفری که 2500 کیلوگرام مواد انفجاری را درمقابل مهمان خانه والی بلخ جابجا کرده بودند سعی داشتند تا با استفاده از این مواد، وخیمه های سیار بالای والی بلخ، قومندانی آیساف، میدان هوای و مردم در روز نوروز حمله کنند.

آقای مشعل می گوید موظفین امنیت ملی به همکاری مردم توانسته اند از وقوع ده حمله انتحار ورویداد های انفجاری درچهار زون کشور جلوگیری کنند. این نشان می دهد که مخالفان مسلح در افغانستان مشکل شان با حکومت و نیروهای خارجی در کشور نیست بلکه این گروه ها با مردم عادی افغانستان نیز مشکل دارند و شهروندان بی گناه و عادی افغانستان را نیزهدف حملات مرگبار خود قرار می دهند. براستی در چنین وضعیتی امتیاز دهی به این گروه ها چه توجیه انسانی و منطقی می تواند داشته باشد؟

متاسفانه امتیاز دهی ها به گروپ های مسلح مخالف صلح و ثبات در افغانستان باعث شده است که این گروه ها جری تر شده و در اقدامات خود از کودکان و زنان برای حملات انتحاری سو استفاده نمایند.

با آنكه پیش از این نیز مخالفین بارها با استفاده از زنان و کودکان تربیه شده به انجام حملات انتحاری، انفجارهای گسترده ای در مناطقی از كشورمان انجام داده بودند اما این نخسین باری است كه مهاجمان انتحاری زن در غرب كشور نیز دستگیر می شوند.

پنج مهاجم انتحاری مسلح كه دو زن در میان آنان دیده می شود، در ولایت فراه از سوی پولیس دستگیر شده اند. محمد غوث ملیار، رئیس امنیت فرمانده پولیس ولایت فراه می گوید: در جریان تلاش های پولیس، دو خانم و یک طفل همراه با دو مرد به اتهام انجام حملات انتحاری و انفجاری بازداشت شدند.

این مقام پولیس علاوه نمود که عملیات دستگیری این افراد از منطقه "ننگ آب" مركز فراه صورت گرفت كه در نتیجه چند عدد واسکت انفجاری و مقداری مهمات از نزد این افراد به دست آمده است. وی دستگیری سلاح و مهمات از نزد این افراد را بی سابقه خواند و گفت: سه میل کلاشینکوف، یک میل راکت انداز، 24 حلقه ماین، 13 مرمی راکت انداز، پنج جوره لباس پولیس و دو عراده موتر سایکل کشف و به دست آمده است .

این درحالیست که آموزش اطفال را برای انجام حملات انتحاری زشت ترین و ناروا ترین عمل است و هر نوع استفاده از كودكان و آموزش آنها را برای انجام حملات انتحاری جایز نیست و بدون تردید، آموزش آنها برای انجام حملات انتحاری یك عمل غیر انسانی، ضد اسلامی و بر خلاف موازین حقوق بشر به ویژه حقوق اطفال بوده و نقض صریح حقوق بشر محسوب می شود.

براساس موازین و معیارهای بین المللی حقوق اطفال از جمله كنوانسیون حقوق طفل و پروتوكل اختیاری منع اشتراك اطفال در منازعات مسلحانه كه دولت افغانستان نیز متعهد به اجرای آنها است، دول مكلفند تا اقدامات لازم را جهت جلوگیری از جلب و استعمال افراد زیر سن 18 سال در منازعات روی دست گرفته و هیچ یك از اطراف درگیر نمی توانند از اطفال در انجام حملات نظامی و انتحاری استفاده نماید.

اما مهم ترین پرسش این است که براستی حکومت تا چه زمانی می خواهد به امتیازدهی ها به مخالفان مسلح ادامه دهند و بر خشونت ها در کشور بیش از پیش بیافزاید.

زیرا تجربه ثابت کرده است که کوتاه آمدن های حکومت در برابر طالبان نتیجه معکوس داده و آنان را به خشونت های بیشتر ترغیب کرده است و طبیعی است که تداوم این روند نه تنها صلح و ثبات را در کشور به ار مغان نمی آورد که تعداد بیشتر از شهروندان افغانستان را به کام مرگ می فرستد. بدیهی است که کشتار بیشتر بر شعله های جنگ و کینه و نفاق می افزاید نه اینکه بی انکه ذره ی به صلح و ثبات در کشور کمک نماید.

دیدگاه شما