صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ضرورت تطبیق طرح تامین امنیت غرب کابل

-

پس از رخداد فاجعه بار و غم انگیز حمله تروریستی بر مکتب سیدالشهدا و شهادت بیش از صد تن از دانش آموزان دختر این مکتب رییس جمهور هدایت داد که طرحی توسط معاون دوم رییس جمهور جهت تامین امنیت این منطقه آماده گردد. معاون دوم رییس جمهور پس از مشوره با تمام نهادهای مردمی و دولتی و پس از یک سروی دقیق از میزان نفوس در این منطقه، منابع تهدیدهای امنیتی، ظرفیت نهادهای امنیتی در این ساحه و دیگر نیازمندی های غرب کابل، یک طرح جامع امنیتی به ریاست جمهوری سپرده است. اما هنوز پس از یک هفته نه بازخورد عملی داشته و نه در عرصه رسانه کسی از تطبیق و یا عدم تطبیق آن چیزی نگفته است.
متاسفانه دیشب تا زمانی که مشغول نگارش این سرمقاله بودیم دو انفجار تروریستی پی هم غرب کابل را به لرزه در آورد. تا کنون از میزان تلفات و خسارت های ناشی از این دو رویداد تروریستی در دست نیست. از تصاویری که توسط کاربران شبکه های اجتماعی به نشر رسیده است احتمال تلفات زیاد وجود دارد. این دو انفجار در چهارراهی شهید تا گولایی دواخانه در قلب غرب کابل رخ داده است و نشان می دهد که دشمن هم چنان به دنبال خلق فاجعه در غرب است و این منطقه بیش از هر جای دیگر دارای جذابیت بیشتری برای تروریستان است. در طول دو سال اخیر فجایعی در این منطقه رخ داده است که بسیار متفاوت از هر جای دیگر است و نوع حملات و اهدافی که انتخاب می شوند نشان می دهند که تروریست ها صرفا به دلایل مذهبی و قومی مردمان این منطقه را صرفا به دلیل قومیت و مذهب هدف می دهند. از این رو حوادث تروریستی که در این منطقه صورت گرفته اند از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت و نسل کشی محسوب می شود.
دو تفاوت عمده میان حملات انتحاری و تروریستی در غرب کابل و دیگر مناطق وجود دارد که همین دو تفاوت ایجاب می کنند تا حکومت نگاه ویژه به این منطقه داشته باشد. تفاوت اول مکان ها و اهدافی است که در این منطقه تا کنون مورد حمله قرار گرفته اند. اگر یاد ما باشد مکان هایی که دارای نام های مذهبی هستند بیشتر مورد هدف بوده اند. به عنوان مثال نام هایی چون مسجد الزهرا، دو مسجد صاحب زمان، مسجد باقرالعلوم، کورس موعود، کوثر دانش، مکتب سیدالشهدا و... بیشتر هدف بوده اند و این مکان ها شاهد حوادث تلخی بوده اند.
تفاوت عمده و مهم دیگر این بوده است که دشمن حتی تلاش کرده است تا حملات تروریستی بیشترین تلفات را در پی داشته باشد ولو این که قربانیان کودکان تازه به دنیا آمده و یا دانش آموز باشند. اکثر قربانیان و شهدای حادثه تروریستی حمله بر یک زایشگاه در غرب کابل مادران و یا نوزادان آنان بوده اند. نوزادانی که در حین تولد مادران خویش را از دست داده اند و یا مادرانی که نوزادان خویش را در نخستین دقایق تولد از دست داده اند. در حمله بر مکتب سیدالشهدا در روزهای اخیر دشمن به قدری بمب های جاسازی شده را پی هم و زیرکانه انفجار داده است که بیشترین تلفات را از میان کودکان دانش آموز دختر در پی داشته باشد.
هر دو تفاوت و ویژگی که در حملات تروریستی غرب کابل دیده می شوند نشان می دهند که مردمان این منطقه به طور خاص هدف تروریستان و در معرض یک نسلی کشی تمام عیار هستند. از این رو ایجاب می کند که حکومت تدابیر قوی و جدی را در جهت تامین امنیت این منطقه داشته باشد. اما متاسفانه تا کنون علی رغم طرح ها و پلان های متعدد چندان توجهی به این منطقه نشده است.
مقامات امنیتی وقتی در جلسات رهبری حکومت حاضر می شوند همه چیز را گل و گلزار نشان می دهند و تاکید می کنند که همه اقدامات امنیتی در غرب کابل انجام یافته است. در حالی که چندان کاری در این منطقه نشده است. شاهد بر این مدعا این است که در غرب کابل نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار نفوس زندگی می کنند ولی ظرفیت نهادهای امنیتی در این منطقه در حدود هزار نفر است. ساحه ای که مورد هدف خاص دشمن است و حتی دشمن از کشتن طفل تازه به دنیا آمده این منطقه دریغ نمی کند باید مورد توجه قرار گیرد. اما متاسفانه تا کنون آن چنان که ایجاب می کند نهادهای امنیتی در این منطقه عمل نکرده اند. امیدواریم که نوع حملات و اهدافی که مورد توجه دشمن قرار می گیرد سبب توجه جدی رهبری حکومت گردد و نهادهای امنیتی را در این منطقه بیدار کند.

دیدگاه شما