صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

توجه حکومت به ظرفیت‌های اقتصادی و توریستی بامیان

-

دیروز محمد اشرف غنی رییس جمهور و معاون اول و دو م ایشان به منظور بررسی اوضاع عمومی بامیان به این ولایت سفر داشتند. بامیان یکی از شهرهای تاریخی افغانستان است که آثار تاریخی، جذابیت های فرهنگی و زیبایی های طبیعی بسیاری دارد. بامیان ظرفیت رشد و توسعه انسانی و اقتصادی را دارا بوده و در صورت رسیدگی حکومت و سرمایه گذاری درست در این ولایت هم از نظر زراعت، مالداری و باغداری ظرفیت رشد را دارد و هم به لحاظ صنعت توریزم می تواند منبع عایداتی خوبی برای دو لت باشد.
بامیان نقطه وصل مناطق مرکزی به شمال و مرکز می باشد و قفل زندان طبیعی مناطق مرکزی زمانی شکسته می شود که شاهراه های بامیان به مرکز و شمال ساخته شود و این منطقه به لحاظ انرژی برق و تأمین آب کشاورزی با مشکل مواجه نباشد.
سفر تقریبا همه ساله رییس جمهور به بامیان نشانه اهمیت این منطقه از نظر فرهنگی، تاریخی و صنعت توریزم و توسعه کشاورزی بوده و بیانگر توجه رییس جمهور به توسعه و آبادانی این ولایت است.
در سال های گذشته کارهای زیادی در این زمینه صورت گرفته است که در رشد و زیبایی بامیان کمک کرده است. اعلان بند امیر به عنوان اولین پارک ملی، ساخت سرک دره صوف- بامیان، دوشی- بامیان و سرک گردن دیوال از پروژه های مهم و زیربنایی ملی است که نه تنها سبب تغییرات اساسی در زندگی و اقتصاد مردم بامیان می گردد که سهولت های تجاری، اقتصادی زیادی را برای سایر مناطق مرکزی نیز به وجود می آورد. اجرای این پروژه ها بامیان را به یک چهار راه استراتژیک اقتصادی تبدیل می کند و سبب اتصال  مناطق مرکزی به شمال، غرب و مرکز نیز می گردد.
کشیدن لین 250 کیلو وات برق که تحت کار است و ساخت صدها ذخیره گاه کچالو و پیاز، تمرکز روی توسعه زراعت و توجه ویژه به به صحت و معارف این ولایت از پیشرفت هایی است که طی سال های اخیر در این ولایت مشهود بوده است.
سفر رییس جمهور و معاونان او می تواند ظرفیت اقتصادی و توریستی بامیان را آشکارتر سازد و موانع موجود در مسیر اجرای پروژه ها را از میان بردارد. بدون شک مطالعه و بررسی بامیان هم به عنوان یک مرکز فرهنگی ملی و هم به عنوان منبع اقتصادی و عایداتی، می تواند در سیاستگذاری های حکومت تغییر ایجاد کرده و نوسازی زیربناهای اقتصادی و فرهنگی این ولایت را در اولویت قرار دهد.
توریزم در آینده می تواند یکی از منابع عایداتی مطمئن و قوی برای افغانستان باشد و بامیان از این حیث نسبت به جاهای دیگر پیشتاز بوده و جاذبه های شگفت انگیز و اقلیم دلپذیر آن در فصل تابستان و امنیت و فرهنگ عالی مردم در پذیرایی از مهمانان، گردشگران بی شماری را به این ولایت خواهد کشاند.
یکی از چالش هایی که اکنون بر صنعت توریزم بامیان ضربه زده، ناامنی راه های مواصلاتی است. تأمین امنیت شاهراه ها و مدیریت درست صنعت گردشگری دراین ولایت در توسعه این صنعت و افزایش عایدات دولت از این ناحیه تأثیر فراوان بجا می گذارد.
سفر هیأت رهبری دولت در بامیان نشان می دهد که حکومت روی وعده های انتخاباتی خود ایستاده است و با توجه به امکانات موجود دولتی برای توسعه و رشد این ولایت در زمینه های گوناگون تلاش می کند.
اگر حکومت در سیاستگذاری های کلان خود روی دو موضوع تمرکز کند، بامیان در آینده به یک قطب اقتصادی در کشور و منبع عایداتی بزرگ برای دولت تبدیل می شود:
اول، با ساخت شاهراه ها، این منطقه از جهات مختلف به مناطق اطراف وصل شود. این مسأله با توجه به زمینه ها و ظرفیت های خوبی که در بامیان وجود دارد، آن را به چهار راه تجاری شمال، جنوب و غرب تبدیل می کند و در رشد اقتصادی این منطقه تأثیر فوق العاده می گذارد.
دوم، با ساختن زیربناها و مدیریت کارآمد صنعت توریزم، جاذبه های توریستی این ولایت را افزایش داده و توجه گردشگران را به این منطقه جلب کند.
امیدواریم که مردم بامیان با هوشیاری و آگاهی از منافع مردم خود، در همکاری با حکومت خواست ها و مطالبات ارزشمند خود را تحقق بخشیده و این ولایت زیبا را برای مردم افغانستان زیباتر سازند.
طبیعت بامیان اقتضا دارد که مردم این ولایت باهم وحدت داشته باشند و در راستای منافع مشترک خود که همانا توسعه و آبادی بامیان است، متحدانه و هوشیارانه تلاش کنند. تفرق، پراکندگی و بی برنامگی می تواند فرصت های موجود را برباد داده و مسیر پیشرفت و توسعه را مسدود نماید. ظرفیت انسانی، فرهنگی و اخلاقی مردم بامیان زمینه های حضور شکوهمند هزاران گردشگر خارجی و داخلی را در این ولایت فراهم ساخته و این ظرفیت می تواند در همه جا پشتوانه های خوبی برای مردم این ساحه باشد.

دیدگاه شما