صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اعتراض مردم غزنی با تشدید نا امنی در این ولایت

-

ولایت غزنی یکی از ولایت های نا امن کشور به حساب می آید. نیمی از ولسوالی های آن در تصرف طالبان است و دولت تنها در ساختمان برخی ولسوالی ها حضور دارد. این ولایت در مسیر شاهراه کابل- قندهار قرار دارد و مرکز کشور را به ولایت های جنوبی و غربی وصل می کند.
طی یک سال اخیر نا امنی در این ولایت شدت گرفته و نیروهای طالبان به مراکز ولسوالی ها و اطراف شهر غزنی نزدیک تر شده است. تحرکات طالبان از اول امسال در این ولایت و اطراف آن بیشتر شده بود و گفته می شد که یکی از مراکزی که طالبان قصد تصرف آن را دارد، شهر غزنی است. تحرکات و تجمعات ملیشه های طالب در مناطقی از ارزگان، زابل و ولسوالی ناوه، نشان می داد که طالبان قصد حملات گسترده و بزرگ بر شهر غزنی را دارند.
افزایش نیروهای امنیتی در این ولایت تا حدودی توانست جلو این تحرکات را بگیرد؛ اما طالبان پیوسته تلاش کرده است تا قلمروی تحت تصرف خود را در این ولایت افزایش دهند. این گروه برای پیوستن مردم به گروه طالبان تلاش های فراوان به خرج داد و مکتوب های تهدید آمیز برای مردم نوشت و مسیر راه ها را برای آنها نا امن ساخت و از مین های کنار جاده برای ساکنان ولسوالی های تحت کنترل حکومت، استفاده کردند و تعداد زیادی از شهروندان را به شهادت رساندند. این روزها نیز طالبان می خواهند ولسوالی های باقی مانده را در تصرف خود بیاورند. حملات طالبان در مرزهای جاغوری و جنگ گروه طالبان با نیروهای مقاومت در تمکی قره باغ و حملات این گروه در مناطق اطراف شهر غزنی، زندگی را برای ساکنان این ولایت تلخ و غیر قابل تحمل ساخته است.
اکنون سنگرهای طالبان تا نزدیکی های شهر پیش آمده و شب ها با فیرهای راکت و انواع اسلحه خفیفه و ثقیله، مردم ساکن شهر را به وحشت می اندازند.
طالبان از آغاز امسال تصمیم داشتند تا شروع مذاکرات میان افغان ها، یکی از ولایت های جنوبی و غربی را تصرف کرده و مرکز فرماندهی و تصمیم گیری خود را به آن ولایت منتقل کنند. تصرف جغرافیا و تسلط بر یک نقطه استراتژیک یکی از اهداف کلان گروه طالبان در سال جاری به حساب می آمد. غزنی یکی از ولایت هایی بود که طالبان برای تصرف آن برنامه ریزی کرده بودند. آنها با تهدید و تطمیع مردم می خواستند آنان را وادار به تسلیمی به گروه طالبان کرده و به این صورت راه را برای تصرف مرکز ولایت غزنی هموار تر سازد؛ اما تلاش های آن ها در ولسوالی های جاغوری، مالستان، ناهور و بخش هایی از جغتو و سایر ولسوالی های تحت کنترل حکومت ناکام ماند و این گروه اکنون با ابزار تهدید و تشدید نا امنی و آزار و اذیت مسافران و حتا حملات نظامی سعی می کنند، مردم را به همکاری و همراهی با طالبان وادارند که تا هنوز مؤفق نشده اند.
در حال حاضر تنها راه نظامی برای طالبان باقی مانده است. این گروه اکنون بیشتر اطراف شهر غزنی را تحت فشار قرار داده و با تشدید نا امنی تلاش می کنند، مردم را از حکومت و دولت نا امید سازند. هدف آنها ممکن است تصرف شهر غزنی نباشد، چون با افزایش نیروهای امنیتی و ایجاد کمربند امنیتی در اطراف شهر، امکان تصرف این شهر توسط طالبان بسیار اندک می باشد؛ اما تفهیم این مسأله به مردم، که چنانچه با طالبان همکاری نداشته باشند، روی آرامش و آسایش را نخواهند دید و تنها با تسلیمی و همکاری با این گروه می توانند از امنیت برخوردار باشند، کاری دشواری نخواهد بود.
ایجاد فاصله میان مردم و حکومت و تقویت احساس نا امیدی میان مردم از اهداف جنگ روانی طالبان در جریان امسال در سراسر افغانستان و بخصوص در ولایت غزنی می باشد. این گروه با ترویج نا امیدی و گسترش بدبینی از کارکردهای حکومت، تلاش می کنند مردم را به تسلیمی به گروه طالبان تشویق و ترغیب نمایند. ارسال مکتوب های پیاپی برای مردم صرف برای دستیابی به این هدف صورت می گیرد.
اگرچه نیروهای کافی در ولایت غزنی جابجا شده اند و تسلیحات و تجهیزات نظامی لازم نیز در اختیار این نیروها قرار گرفته اند، اما برخی از گزارش ها از ضعف رهبری این نیروها و نبود هماهنگی های لازم میان نهادهای مختلف امنیتی و از حیف و میل شدن آن امکانات خبر می دهند. نرسیدن به موقع معاش برای نیروهای پولیس محلی و حیف و میل شدن سهمیه غذا و سوخت نیروها از جمله مسایلی اند که انگیزه و توان نیروهای امنیتی را در برابر طالبان کاهش داده است. در مسایل نظامی تنها نیرو برای پیروزی بر دشمن کافی نیست؛ بلکه اجرای تاکتیک های نظامی و ایجاد هماهنگی و تقویت انگیزه مقاومت و جنگ در میان نیروها از فاکتورهای مهم پیروزی نیروها به شمار می رود. امیدواریم که مسؤلان نهادهای امنیتی در این بخش نیز توجه داشته باشند.

دیدگاه شما