صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

منافع مردم را قربانی منافع شخصی نکنید

-

دیروز رهبری تیم ثبات و همگرایی در واکنش به تقرری های اخیر رییس جمهور غنی به خصوص در واکنش به انتصاب معین سیاسی و سرپرست وزارت امور خارجه کنفرانس مطبوعاتی داشت. طبیعی است که با توجه وضعیت موجود و با توجه به نامشخص بودن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و هم چنین شریک بودن تیم ثبات در قدرت، این تیم حق دارد که به معادلات کلانی چون صلح، انتخابات و هم چنین عملکرد بخشی دیگر از حکومت، واکنش نشان دهد و مواضع خود را برای مردم و هواداران خود بیان کند. حتی ممکن است رهبری تیم ثبات به خصوص شخص رییس اجراییه انتقادات تندی هم نسبت به رویدادهای جاری کشور و عملکرد رقیب خود داشته باشد اما تمام این انتقادها و اعلام مواضح باید در چارچوب قوانین و قواعد نظام سیاسی موجود باشد.
با این حال، از سوی برخی از افراد مرتبط با این تیم که مسولیتی هم فعلا در حکومت ندارند و گویا خود را از همه چیز مانده و از همه جا رانده می بینند، سخنانی مطرح شد که نه در چارچوب قوانین و قواعد سیاسی موجود بود و نه به نفع مردم و مطابق مصالح کلان کشور. اهانت به رییس جمهور بر حال کشور، تشویق و ترغیب رییس اجراییه به حرکت های خارج از قواعد اداری مانند دست به زدن به مقرری ها و تشکیل ادارات موازی با نهادهای ملی، محکوم کردن کمیسیون انتخابات، اعلان تلویحی پیروزی علی رغم پایین بودن آرای تیم ثبات در نتایج ابتدایی، تحت فشار قرار دادن کمیسیون های انتخاباتی و... بخشی از مسایلی بود که دیروز در کنفرانس مطبوعاتی تیم ثبات انعکاس یافت. همه موارد فوق مغایر با قوانین موجود و قواعد رفتار سیاسی هستند که از سوی برخی از اعضای تیم ثبات ارایه شد.
رییس اجراییه و رییس تیم ثبات و همگرایی که نسبت به معاونین خود ملایم تر ظاهر شد و بار دیگر اصطلاحات سیاسی را در پشت واژگان دعایی خاص و همیشگی خود مانند انشالله و الحمدلله بیان کرد، پیامش آرام تر و آشتی جویانه بود. او اگرچه به آدرس ارگ و شخص رییس جمهور انتقادهای تندی را حواله کرد ولی در عین حال نشان داد که نسبت به هم قطاران سیاسی خود مسلط تر بر اوضاع است و شرایط را بهتر درک می کند.
واقعیت این است که ظاهرا رییس تیم ثبات میان زیاده خواهی ها و مطالبات غیر قانونی و ماجراجویانه چهره های سیاسی اطراف خود و مصلحت جویی های برخی دیگر گیر مانده است. گزارش ها می رساند که پیش از آن که نتایج ابتدایی اعلان گردد برخی از چهره های سیاسی طرفدار داکتر عبدالله خواهان اعلان حکومت موازی از سوی وی شده بودند. در آن زمان تحلیل آنان این بود که پیش از آن که نتایج ابتدایی به نفع تیم دولت ساز اعلان گردد باید از اعلان نتیجه با اعلان پیروزی قبل از وقت از چنین رویدادی جلوگیری کنند. تنها راه جلوگیری از اعلان نتایج و به جنجال کشاندن پروسه انتخابات از طریق اعلان پیروزی پیش از وقت و اقدام به تشکیل حکومت موازی بود. رییس تیم ثبات اما علی رغم این درخواست اکید برخی از چهره های ماجراجو با وقوف بر وضعیت و شرایط تن به چنین درخواستی نداد. در آن زمان به خصوص پس از اعلان نتایج ابتدایی تقریبا نوعی فروپاشی در تیم ثبات رخ داد. اما اکنون بار دیگر کسانی که دل به بی ثباتی بسته اند و منافع خود را تنها در انقطاع سیاسی و فروپاشی نظم نیم بند کنونی می بینند، دندان تیز کرده اند و هر طرف شاخ و شانه می کشند تا شاید آب را بیشتر گل آلود کنند و ماهی مقصود بگیرند.
مردم با روانشناسی سیاسی احزاب و چهره های سیاسی منفعت طلب و ماجراجو آشنایی کامل دارند. همه می فهمند که سیاستمداران دهه هفتاد زمانی صدا بلند می کنند که شرایط برخلاف میل شان و منافع شخصی و خانوادگی شان باشد. به همین خاطر به گزینه آخر آنان یعنی اعتراضات خیابانی به طور واضح پاسخ منفی دادند. وقتی دو ماه قبل در برخی شهرها آنان از مردم خواستند که علیه حکومت دست به اعتراضات مدنی بزنند، به معنای واقعی کلمه مضحکه شدند و نتوانستند اجتماعات قابل توجه به وجود آورند.
اکنون که از انتخابات چهار ماه می گذرد و همه منتظر نتیجه نهایی آن هستند و از سوی دیگر روند صلح نیز شتاب بیشتر گرفته است، بهتر آن است که همه چهره ها و جناح های سیاسی منافع و مصالح کلان مردم را در نظر گرفته و از اظهارنظرهای ماجراجویانه و حرکت های خام دست بکشند.

دیدگاه شما