صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خواست رئیس جمهور از نمایندگان شورای ملی: بسیج ملی در برابر دشمن ایجاد کنید

خواست رئیس جمهور از نمایندگان شورای ملی:  بسیج ملی در برابر دشمن ایجاد کنید

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور از نمایندگان مجلس و مشرانوجرگه خواست که با همکاری مردم، بسیج ملی علیه دشمن ایجاد کنند.
آقای غنی که روز دوشنبه 11 اسد در یک نشست اضطراری در شورای ملی اشتراک کرد و گفت: «هر نماینده ملت، هر سناتور صاحب با هزاران نفر ارتباط دارد، از روابط قویتان از شبکههای قویتان امروز استفاده کنید که یک بسیج ملی انجام شود و یک جواب قاطع به دشمنان افغانستان داده شود.»
آقای غنی در قسمتی دیگر از سخنانش افزود: «واضح می گویم که امروز مردم ما در معرض یک تجاوز آشکار قرار دارند که مبنای آن فتنه و ابزار آن مکر و خدعه است. این تجاوز بر ما تحمیل شده است. این جنگ بر ما تحمیل شده است. این فتنه بر ما تحمیل شده است. حکم خداوند است که اگر کسی متجاوز است و دست از تجاوز بر نمیدارد، جنگیدن در مقابل شر و فتنه آن گروه وجیبه یک جامعه مسلمان است.»
صلح، روند وارداتی و شتابزده
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور در این نشست همچنین گفت که متاسفانه مشکل از جایی ایجاد شد که درسهای افغانی و بینالمللی صلح مراعات نشدند. جای یک روند ملی و واقعبینانه را یک روند شتابزده ی وارداتی گرفت. روندی که بر فرضیه های خام استوار بود و اساسش را فشار بر جمهوریت و تخریب دموکراسی میساخت.
آقای غنی گفت که این روند نه تنها منجر به صلح نشد، بلکه کوشش مشروعیت بخشی به یک گروه متجاوز و شریر و تلاش برای مشروعیت زدایی از صف واحد جمهوریت شد. این روند شک ایجاد کرد. ابهام خلق کرد و محصولش همین وضعیتی است که شما می بینید.
او ادامه داد: «در اینجا می خواهم تکرار کنم که اولویت ما در صف جمهوریت رسیدن به صلح عادلانه و پایدار است. اما متاسفانه در نیت طالبان و حامیان شان فتنه را می بینیم. برای کسانی که سفید نمایی میکنند و میگویند که طالبان تغییر کرده اند، دیروز هم گفتم و امروز باز تکرار میکنم. بلی! طالبان تغییر کرده اند. در ظلم و خشونت شدید تر شده اند. نسبت به گذشته مزدور تر شده اند. همانگونه که در دوران حاکمیت خود تاریخ و جغرافیه و وطن دوستی را از نصاب حذف کرده بودند، اکنون به حذف معتقد تر شده اند. بالای تاریخ و جغرافیه این وطن هجوم آورده اند.»
رئیس جمهوری گفت: «در ما فیضمیر طالبان هیچ اعتقادی به صلح و مذاکره ندارند، الی این که ما میدان جنگ را تغییر بدهیم تا این محاسبه گمراه کننده شان تغییر کند.»
او افزود: «من انسان واقعبین هستم. در گذشته زندگی نمی کنم. مسئولیتم را احساس میکنم و میدانم که اکنون وقت اتحاد و همبستگی است و فرصت برای جدا ساختن ملامت و سلامت نیست. قضاوت در مورد گذشته نزدیک را به وجدان آگاه هر مرد و زن افغان میگذارم. تمرکز امروز من بر وحدت ملی و یکپارچگی ماست.»
رئیس جمهور گفت که امروز در معرض یک آزمون کلان ملی قرار داریم. آیا ما با تمدن چندهزار ساله، مفاخر و مرکز اعتدال و روشنگری دینی بود، در مقابل فتنه یک مشت اجیر و خونخوار از پا میافتیم؟ آیا با همه این سرمایه دینی و تاریخی و فرهنگی اجازه میدهیم تا مدرسه منحرف اکوره ختک و امثال آن سرنوشت ما را از بیرون رقم بزنند؟ آیا ما در مقابل یک گروهی که هیچ تفاوتی با خوارج صدر اسلام ندارد، زانو میزنیم. نه.»
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنانش گفت که ما با یورش بی سابقه تروریزم روبرو هستیم. این یورش سه بعد دارد. طالبان، طالبان 24 سال پیش نیست. طالبان متشدد تر، خونخوار تر و جابرتر بر ما هجوم آورده است.
ارتباط طالبان با تروریستان بینالمللی
رئیس جمهور کشور در این نشست همچنین افزود: «طالبان نه تنها این که روابط خود را با تروریستان داخلی و بین المللی قطع نکرده بلکه این روابط قوی تر شده است، خشونت شان افزون تر شده است.»
آقای غنی ادامه داد، بیاعتنایی طالبان به احکام و ارزشهای دین مبین اسلام و قوانین بین المللی بشردوستانه و حملات شان بر زنان و فعالان مدنی و رسانهای بیشتر شده است. این بار ما با یک حرکت پراگنده و بی تجربه روبرو نیستیم. با یک دستگاه منظم سوق اداره روبرو هستیم که در عقب آن ائتلاف نامقدس تروریزم بین المللی و حلقات حامی شان قرار دارند.
او گفت که با یک یورشی روبرو هستیم که عقبه آن را مفکوره دگم و تاریک اندیشی پر میکند. با یک یورشی روبرو هستیم که در عقب آن باجگیران بنادر، کلانترین قاچاق بران مواد مخدر به شمول هیرویین و انواع مواد مخدر، قاچاقچیان معادن کرومایت و طلا  و قاچاقیان چوب  و رخام... قرار دارند. این جنگ را ما در مقابل ائتلاف نامقدس گروه های ترورویستی، ایدیولوژیک، قاچاقبران، باجگیران و رهزنان می نمایم.
رئیس جمهور افزود، بوجود آمدن این عقبه مغلق طالبان را واداشته است تا به قضاوت شمشیر رو کنند و پیروزی خود را در میدان جنگ ببینند. ولی تکرار میکنم که این محاسبه غلط و نادرست، طالبان را ذلیل خواهد ساخت و دفاع مشروع و برحق مردم افغانستان در مقابل این یورش عظیم بالاخره پیروز خواهد شد.
در این نشست، میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندگان نیز گفت که شماری از نمایندگان مجلس در کنار مردم به مبارزه با تروریسم پرداخته و ما از این اقدام آنان استقبال میکنیم.
آقای رحمانی با تاکید بر صلح، خطاب به گروه طالبان گفت که جنگ افغانستان یک بازی باخت باخت است و بازنده آن مردم افغانستان است.
گفتنی است که گروه طالبان بعد از توافقنامه صلح با ایالات امریکا و آزادی 5 هزار زندانیاش، حملاتش را افزایش داد و تاکنون توانسته چندین ولسوالی را به تصرف خود درآورد.