صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۲ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دیدار سرپرست لوی سارنوالی با سارنوال محکمه جرایم بین المللی لاهه

دیدار سرپرست لوی سارنوالی با سارنوال محکمه جرایم بین المللی لاهه

لوی سارنوالی کشور میگوید که ذبیح الله کلیم سرپرست لوی سارنوالی کشور با سارنوال محکمه جرایم بین المللی در هالند دیدار و گفتگو کرد.
این اداره دوشنبه با نشر اعلامیه خبری میگوید که ذبیحالله کلیم  سرپرست لوی سارنوالی کشور با خانم فاتو بنسودا سارنوال محکمۀ جرایم بینالمللی در مقر آن محکمه در شهر لاهه، دیدار و گفتوگو کرد.
در خبرنامه آمده است که این گفتگوها به مباحث تخنیکی در راستای همکاری متقابل میان محکمۀ جرایم بینالمللی لاهه و نهادهای عدلی و قضایی کشور متمرکز بود. دوطرف بر همکاریهای متقابل برای رسیدگی به جنایات بینالمللی، جلوگیری از معافیت و وقوع جرایم در آینده و کمک در راستای ختم جنگ و تاماین آتشبس و صلح پایدار در افغانستان با تفصیل بحث و گفتگو کردند.
خبرنامه میافزاید که خانم فاتوا بنسودا سارنوال دیوان جزایی محکمه بینالمللی عدالت، با تاکید بر رویکرد قربانیمحور در بررسی پروندههای مربوط به جرایم جنگی و ضدبشری، از تعهد دولت افغانستان در راستای پیگیری و رسیدگی به جنایات ضدبشری و تاماین عدالت برای قربانیان قدردانی کرد.
خبرنامه علاوه میکند که وی در این نشست افزود:«من شجاعت و مقاومت مردم افغانستان را که در طی چندین دهه درگیری و خشونت،  در برابر مشکلات عظیم مقاومت کردهاند؛ سزاوار تحسین میدانم. بیگمان مردم افغانستان، سزاوار دسترسی به عدالت اند.»
آقای کلیم در گفتگو برآیند این نشست را مفید و سازنده خوانده اذعان داشت:«ما مشتاقانه منتظر ادامه گفتوگوها و همکاریهای مثبت با محکمه جرایم بینالمللی هستیم، تا تضماین کنیم که هیچ جرم بینالمللی، از مجازات معافیت حاصل نخواهد کرد.» محکمۀ جرایم بینالمللی بر بنیاد اساسنامه روم فعالیت میکند و دولت افغانستان در سال ۲۰۰۳ میلادی عضویت این محکمه را دریافت کرد. بر اساس قوانین نافدۀ کشور، لوی سارنوالی در تشکیلات خود ریاستی را زیر نام سارنوالی مبارزه با جرایم بینالمللی از چند سال بدینسو ایجاد و در این راستا فعالیت میکند.
آقای کلیم روز جمعه بهتاریخ هفتم ماه می سال جاری میلادی(۱۷ ثور ۱۴۰۰) در ترکیب یک هیات بلند پایه دولتی به منظور گفتگو با سارنوالی محکمۀ جرایم بینالمللی و دیدار با مسؤولان عالی رتبۀ دولت وارد کشور شاهی هالند شده بود. این دیدار و گفتگوها در حالی در کشور هالند صورت میگیرد که اینجا در افغانستان نزدیک به دو هفته اخیر در دو حمله مرگبار در ولایتهای لوگر و کابل، دهها دانشجو و دانشآموز کشته شدند و دهها تن دیگر از این دانشجویان و دانشآموزان زخمی شده اند.
دیوان بینالمللی دادگستری یا International Court of justice دادگاه جهانی رکن قضائی اصلی سازمان ملل متحد است که ستاد آن در کاخ صلح شهر لاهه در کشور هالند واقع شدهاست. رسیدگی به اختلافات قانونی میان کشورها به این دادگاه سپرده میشود که به آن صلاحیت ترافعی میگویند. در عین زمان ارائه نظر مشورتی در پاسخ به سوالات حقوقی سازمانهای بینالمللی، آژانسهای تخصصی سازمان ملل و مجمع عمومی سازمان ملل متحد از وظایف اصلی این دیوان است که از آن بهعنوان صلاحیت مشورتی یاد میشود.