صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۲ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مشرانوجرگه معاشات ۷۰۰ هزار افغانی ماهوار هرعضو رهبری اداره اترا را بررسی می کند

مشرانوجرگه معاشات ۷۰۰ هزار افغانی ماهوار هرعضو رهبری اداره اترا را بررسی می کند

معاون اول مشرانوجرگه، با انتقاد می گوید که هر عضو رهبری ادارۀ اترا، ماهانه حدود ۷۰۰ هزار افغانی معاش و امتیاز می گیرند و هنوزهم اطمینانی از حیف و میل نشدن عواید محصول مخابراتی وجود ندارد.
اداره اترا، اخذ معاش و امتیازات حدود ۷۰۰ هزار افغانی رهبری این اداره را می پذیرد و می گوید که عواید یادشده، به خزانه دولت می رود.
محمد علم ایزدیار نایب اول مشرانو جرگه، در نشست دیروز گفت اسنادی در اختیار دارد که هر عضو رهبری اداره اترا، ماهانه حدود ۷۰۰ هزار افغانی معاش و امتیازات به دست می آورند.
او پرداخت این چنین معاش های بلند را جفا در حق مردم افغانستان خواند و افزود که اعضای رهبری اترا، ماهانه تنها ده هزار افغانی به نام کریدیت کارت اخذ می کنند.
او خواهان ارایه جزییات در مورد شد و افزود که تاکنون مردم افغانستان مطمين نشده اند محصول مخابراتی که از مشترکین گرفته می شود، حیف و میل نمی شود.
شماری از اعضای دیگر این جرگه، از قطع شبکه های مخابراتی در جریان روز و شب در برخی مناطق کشور اظهار نگرانی کردند و خواستار رفع این مشکل شدند.
عمر منصور انصاری، رئیس اداره تنظیم خدمات مخابراتی(اترا)، دیروز به منظور ارایه معلومات در مورد چگونگی گردآوری ده درصد محصول مخابراتی، معاشات گزاف رهبری این اداره و مشکلات قطع شدن و کیفیت پایین خدمات شبکه های مخابراتی به این جرگه فرا خوانده شده بود.
او بدون ارایه جزییات گفت که لایحه وظایف و تعیین امتیازات اعضای رهبری این اداره، قبل از اینکه او در این اداره تعیین شود، تثبیت و مشخص شده است.
اما وی افزود: «این اداره یک واحد بودجوی مستقل نیست و از دولت هیچ بودجه نمی گیرد، ما از سکتور خصوصی عواید را به دست می آوریم و مصارف خود را می پردازدیم؛ به خاطر اینکه این اداره بتواند با استقلالیت کامل و بیطرفی کار هایش را به پیش ببرد و زیر تاثیر کمپنی ها قرار نگیرد، امتیازات بیشتر برای آنها در نظر گرفته شده است و همچنان به اساس طرزالعمل کاری رهبری اداره، رهبری اداره تنها سه سال می تواند در این اداره کار کند و بعد از آن هم در طرزالعمل قید شده که نمی توانند در هیچ شبکه مخابراتی کار کنند؛ از همین رو در زمان کاری اعضای رهبری به آنها معاش بلندتر در نظر گرفته شده است.»
به گفتۀ موصوف، در صورتی که رهبری اداره استقلالیت نداشته باشد و معاش و امتیازات کافی برای شان داده نشود، آنها نمی توانند در مورد کارکرد شبکه های مخابراتی تصمیم بگیرند و آنها را جریمه نمایند.
انصاری، مشکل قطع خدمات شبکه های مخابراتی در برخی ولایات کشور در جریان شب و روز را نگران کننده خواند و گفت که برای رفع این مشکل، اقداماتی روی دست گرفته شده است.
او افزود که این اداره در همکاری با شرکت های مخابراتی، والیان، قوماندانان امنیه و بزرگان ولایات کار می کند تا شبکه های مخابراتی از طرف شب قطع نشود.
وی همچنان گفت که سال گذشته به دلیل تخریب آنتن های مخابراتی درسطح کشور، شرکت های مخابراتی حدود بیست میلیون دالر متضرر شده اند و شبکه های مخابراتی در برخی موارد، بنا بر مشکلات امنیتی مجبور هستند که برخی اوقات آنتن ها را خاموش نمایند.
انصاری در خصوص جمع آوری ده درصد محصول خدمات مخابراتی از مشترکین گفت که با نصب سیستم «ریل تایم»، عواید از این مدرک افزایش یافته است.
به گفته موصوف، حکومت افغانستان سال گذشته از درک ده در صد محصول مخابراتی ۴.۵ میلیارد افغانی و در سه ماه اول سال مالی، یک عشاریه پنج میلیارد افغانی عواید داشته است.
او به گونه مثال گفت که در سال ۱۳۸۸ کمپنی روشن از بابت اخذ ده درصد مالیه، به حکومت ۷۵۵ میلیون افغانی پرداخت کرده بود که در سال ۱۳۹۹ این رقم و با نصب سیستم ریل تایم، به یک عشاریه پنج میلیارد افغانی افزایش داشت.
فضل هادی مسلمیار رییس مشرانوجرگه به کمیسیون مواصلات و مخابرات این جرگه وظیفه سپرد تا موضوع معاش و امتیازات رهبری این اداره را بررسی و گزارش آن را با تالار شریک کند تا در مورد تصمیم اتخاذ گردد.