صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۲ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بهره‌برداری دو پروژه ملی؛ 33 باب مکتب در 22 ولایت و برنامه آموزشی اقتصاد خانواده برای زنان در سراسر کشور

بهره‌برداری دو پروژه ملی؛  33 باب مکتب در 22 ولایت و برنامه آموزشی اقتصاد خانواده برای زنان در سراسر کشور

ریاست جمهوری دو پروژه ملی -33 باب مکتب و برنامه آموزشی اقتصاد خانواده- را با حضور شماری از اعضای کابینه، معینان، روسا به به بهرهبرداری سپرد.
این پروژهها در برنامه «صد روز- صد مژده» روز سهشنبه 14 ثور با هدایت محمد اشرف غنی رئیس جمهور به والیان کشور به بهرهبرداری سپرده شد.
پروژه 33 باب مکتب در 22 ولایت کشور با هزینه مجموعی ۸۰۰ میلیون افغانی به بهره برداری رسیده که حدود 12 هزار شاگرد در این مکتبها آموزش خواهند دید.
وزارت شهرسازی و اراضی میگوید که این مکتبها به گونۀ معیاری؛ طرحی و با تکنالوژی و مواد ساختمانی با کیفیت در ولایات هرات، پروان، ننگرهار، میدان وردک، بدخشان، بغلان، پکتیا، سرپل، غزنی، غور، کنر، لغمان، زابل، کاپیسا و دایکندی ساخته شده است.
سحر همدرد، معین امور ساختمانی وزارت شهرسازی و اراضی، در این مراسم گفت که این وزارت متعهد به ایجاد زیر ساختهای جدید، مدرن و معیاری برای دانش آموزان کشور است.
خانم همدرد افزود، وزارت شهرسازی و اراضی در کنار ارایه سایر خدمات شهری، طی ۵ سال اخیر در حدود ۵۵۲ باب مکتب را  برنامه ریزی کرده و تعداد آن تکمیل کرده است.
او گفت، وزارت شهرسازی و اراضی ۱۲۸ باب مکتب دیگر را در سال ۱۴۰۰ تحت برنامه و مدیریت خویش دارد که یک تعداد آن را در وسط سال و تعدادی دیگر را تا اخیر سال اعمار میکند. همچنان به منظور انکشاف پایدار شهری و توسعه اقتصادی این وزارت در بودجه سال مالی ۱۴۰۰ کار اعمار بیش از ۱۰۰۰ پروژه ساختمانی را تحت برنامه و مدیریت خویش دارد.
تهدید معارف
محمد اشرف غنی رییس جمهور در این نشست گفت که معارف افغانستان زیر تهدید جدید حملههای هراس افگنانه قرار دارد و اکنون دشمنان این کشور دانشجویان را ترور می کنند و زیر ساخت ها را نابود می سازند.
آقای غنی گفت: «امروز معارف ما زیر یک حمله وحشیانه است، امروز محصل ما که باید به اطمینان روی آینده خود پلان گذاری کند، ترور می شود.»
در همین حال معاون نخست رییس جمهور می گوید که عرضه خدمات آموزشی کمتر از تقاضای شهروندان است.
امرالله صالح معاون نخست رییس جمهور گفت: «مکاتب سه برابر ظرفیت شان امروز هم از دختر و پسر درس می خوانند و خداوند این حالت را از ما نگیرد ان شا الله نمی گیرد.»
در همین حال سرپرست وزارت معارف می گوید که این وزارت با کمترین امکانات زمینه را برای آموزش فراهم کرده است  و برنامه های آموزشی دولت به بخش های ناامن کشور نیز خواهند رسید.
رنگینه حمیدی سرپرست وزارت معارف گفت: «معارف ستون فقرات افغانستان است و اطمینان می دهم که اگر ما موفق شویم معارف را بسازیم، ما یک آینده روشن برای صد سال آینده در افغانستان خواهیم داشت.»
وزارت معارف کشور همچنین میگوید که بر مبنای بر مبنای پلان کاری سالانه ای که بین وزارت معارف و مؤسسه یونیسف تهیه شده است در سال ۲۰۲۱ برای یک میلیون و ۱۲۵ هزار کودک که ۶۰ درصد آنها را دختران تشکیل میدهند، سهولتهای دسترسی به تعلیم فراهم میشود.
این وزارت گفت که بر مبنای پلان کاری مذکور علاوه از عرضهٔ خدمات تعلیمی برای کودکان یاد شده ایجاد و حمایت از ۱۸۵۰۵ صنف تعلیمات محلی (CBE ) که در نتیجه برای ۵۰۰ هزار کودک که ۶۰ درصد آن دختران هستند زمینه های آموزش را نیز فراهم می سازد.
تمدید سیستم آبرسانی و تهیه آب آشامیدنی صحی و اعمار تشناب های عصری برای مکاتب و هم چنان توزیع بسته های بهداشتی برای اضافه از ۶۲۵ هزار دانش آموزان در ۱۲۵۰ باب مکتب نیز در زمرهٔ پلان های کاری در چوکات همین تفاهمنامه در سال روان تعلیمی بوده که از سوی مؤسسه مذکور مساعدت میشود.
پیش از این بیشتر دانش آموزان و آموزگاران مکتب های دولتی در کابل به علت آنچه که نبود کتاب های درسی، آموزگاران کافی و صنف های درسی گفته بودند دست به اعتراض زدند و شماری از مکتب های درسی را بستند. با این وجود رئیس جمهوری میگوید که کیفیت ارجحیت دارد. تمامی نهادهای ما باید سر کیفیت تمرکز کنند. تعلیمات مسلکی برای ما اولویت دارد. ما باید انسانی تربیت کنیم که آینده افغانستان را برعهده بگیرد. او همچنین خطاب به وزارت معارف و انکشاف دهات گفت که ضرورت واضح است که برای برگشت مهاجران زیربناها را مد نظر بگیرید.