صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۲ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سرور دانش: در افغانستان هیچ‌کسی به نظام طالبانی رای نمی‌دهد

سرور دانش: در افغانستان هیچ‌کسی به نظام طالبانی رای نمی‌دهد

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور میگوید که طالبان به این دلیل به انتخابات باور ندارد که در انتخابات خود را بازنده احساس میکند، چون در افغانستان هیچکسی به نظام طالبانی رای نمیدهد. او افزود که نظام سیاسی مدنظر گروه طالبان زندان یا قبرستان انسان قرن 21 است.
استاد دانش که دوشنبه 13 ثور به مناسبت سوم می روز بین المللی آزادی مطبوعات سخن میراند در خصوص گفتگوهای صلح گفت که طرح صلح حکومت افغانستان مبتنی است بر ایجاد یک حکومت صلح مشارکتی با توافق هر دو جانب، اما با حفظ قانون اساسی و قبول تعدیل آن با تداوم مشروعیت نظام و انتقال به مرحله بعدی از طریق انتخابات عمومیای که هرچند به صورت زودهنگام برگزار گردد.
معاون رئیس جمهور افزود که رئیس جمهور افغانستان هیچ اصراری بر اکمال دوره ریاست جمهوری خود ندارد اما تأکید دارد که نباید افغانستان دچار فروپاشی و انقطاع و تکرار حوادث دهه هفتاد خورشیدی شود و قدرت باید به صورت مسالمتآمیز و قانونی انتقال یابد.
او افزود:« اما گروه طالبان به غلط خود را فاتح میدان تصور میکند، از یکسو به انتخابات باور ندارد و از سوی دیگر در انتخابات خود را بازنده و ناکام می داند زیرا در افغانستان هیچکسی به نظام طالبانی رأی نمی دهد. از این رو ما امیدواریم همه جوانب داخلی و منطقهای و بینالمللی بر محور طرح صلح حکومت افغانستان به یک اجماع نسبی دست یابند و گروه طالبان را وادار بسازند که راه حل سیاسی و توافقنامه صلح را بپذیرند.»
معاون رئیس جمهور افزود که گروه طالبان ادعای اسلامیت میکند ولی ارزشهای اسلامی را زیر پا میکند، زیرا همه روز مرتکب قتل مسلمانان میشود. به باور آقای دانش اندیشه دینی طالبان بسیار ضعیف است و جز عدهای انگشت شماری از آنان که معلوماتی از فقه و حدیث دارند، اکثریت نیروهای آنان بیسواد و یا کمسواد هستند و در امور دینی از سواد کافی برخوردار نیستند.
او میافزاید که با سه یا چهار سال درس در مدرسه دینی کسی نمیتواند ادعای اسلام شناسی کند.
به عقیده معاون رئیس جمهور نظام سیاسیای را که طالبان دنبال آن هستند، در حقیقت نمیتوان نام آن را نظام دینی و اسلامی گذاشت، نظام طالبانی یک زندان و یا قبرستان برای انسان های قرن 21 است.
وی انتخابات را در واقع همان بیعتی توصیف میکند که در منابع اسلامی از جایگاه بلندی برخوردار است.
آقای دانش با اشاره به صحبتهای جوبایدن رئیس جمهور امریکا، گفت که ملت سازی یک روندی نیست که با قوه و زور و با نیروهای خارجی ساخته شود. دولت- ملت سازی یک روند داخلی است که به همت شهروندان یک کشور ساخته می شود.
وی علاوه کرد:«دموکراسی و آزادی بیان اصولا چیزی نیست که از خارج مرزها به ملتی هدیه داده شود. باید در راه آن مبارزه کرد و فشارها و رنجها را تحمل کرد و زمینههای تحقق و تداوم آن را فراهم ساخت.»
معاون رئیس جمهور خروج نیروهای خارجی از کشور را برای افغانها یک فرصت توصیف کرده افزود که اگر نیروهای خارجی به اهداف خود دست یافته اند و دیگر دلیلی برای حضور ندارند، ما هم از آن استقبال میکنیم و به تصمیمشان احترام داریم ولی ما هنوز به اهداف خود به طور کامل دست نیافتهایم و باید راه مبارزه و مقاومت خود را ادامه بدهیم.
به قول او آزادی بیان و عقیده در منابع اسلامی یک ارزش است و در قرآن به صراحت به این موضوع پرداخته شده است.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد که امروز با خروج نیروهای خارجی از افغانستان گروه طالبان کاملا خلع سلاح شده است. تمام استدلال این گروه برای ادامه جنگ حضور قوای خارجی و به اصطلاح خودشان اشغال افغانستان بود و اکنون هیچدلیلی دیگر برای مشروعیت جنگ و تداوم آن ندارند. نه مردم افغانستان کافر و مرتد شده اند و نه حکومت افغانستان حکومت غیر اسلامی و ضد اسلامی است. قوانین ما اسلامی است.
وی علاوه کرد:« جوانانی که امروز در صفوف اردو و پولیس ملی ما خدمت میکنند به مراتب مسلمانتر و مؤمنتر از جنگجویان طالب هستند. در دوره اخیر حکومت بیش از یک هزار مسجد در سرتاسر افغانستان از بودجه حکومت ساخته شده که در افغانستان پیشینه ندارد.»
معاون رئیس جمهور خطاب به خبرنگاران گفت که افغانستان این مبارزه را به خاطر خارجیها و یا به خواسته آنان نکرده است تا امروز با خروج نیروهای خارجی از عزم و ارادهاش کاسته شود. حکومت افغانستان همچنان به دموکراسی و آزادی بیان و تأمین امنیت و مصونیت خبرنگاران و رسانهها متعهد است. وی علاوه کرد که بعد از تشکیل کمیته مشترک حکومت و رسانهها تمام قضایای خشونت علیه خبرنگاران از سال 1381 به بعد به شمول 575 قضیه مورد بررسی قرار گرفت و فعلا تا همین لحظه هیچ قضیهای بدون رسیدگی باقی نمانده است.
او تصریح کرد:« به عنوان مثال در قضایای مهم اخیر خشونت، قاتل الیاس داعی گرفتار شد و همچنین قاتل رحمت الله نیکزاد، قاتل بسم الله عادل ایماق، قاتلین یوسف رشید، قاتلین ملالی میوند، قاتلین عبدالمنان ارغند در قندهار، قاتلین 9 تن خبرنگاران در شش درک کابل، قاتلین صمیم فرامرز و رامز احمدی در انفجار کلیپ میوند غرب کابل، قاتلین احمد شاه خبرنگار بی بی سی در خوست و موارد زیاد دیگر همگی دستگیر شده و دوسیههای آنان یا در سارنوالی تحت تحقیق قرار دارد و یا حتی فیصله محکمه نیز صادر شده است.»
او افزود که به رغم تلاشهای حکومت برای حفظ جان خبرنگاران چالشهای نیز وجود داشته است ولی حکومت برای مصئونیت خبرنگاران مکلف است که بیشتر تلاش کند. استاد دانش علاوه کرد که اکثر خبرنگارانی که به دلیل ناامنی کشور را ترک کرده بودند دوباره به وطن باز گشته اند.