صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پروژه «مرکز ملی برتر» افغان- کوریا با ارزش 10 میلیون دالر گشایش یافت

پروژه «مرکز ملی برتر» افغان- کوریا با ارزش 10 میلیون دالر گشایش یافت

وزارت کار و امور اجتماعی با همکاری مالی کشور کوریا و یونسکو پروژه «مرکز ملی برتر» را با هزینه 10 میلیون دالر افتتاح کرد.
این پروژه روز دوشنبه 6 ثور با حضور وزیر کار و امور اجتماعی، سفیر کوریا در کابل، نماینده کویکا، یونسکو، بخش خصوصی، گشایش یافت.
بشیر احمد تهینج، وزیر کار و امور اجتماعی، در مراسم گشایش گفت که نبود کارگر ماهر یکی از چالش های اصلی فرا روی جوانان و کشور است. امیدوارم با راهاندازی این پروژه از این مشکل کاسته شود.
آقای ته‌‌ینج افزود که نصاب درسی و آمورشی ما باید با دانش روز مطابق باشد تا شاگردانی که آموزش می بینند، بتوانند وارد بازار کار شوند. ظرفیتهای آموزگاران نیز با به روز باشد.
در این پروژه قرار است در چهار بخش: ایجاد اعتباردهی، تصدیق دهی با توجه به معیارهای جهانی، بازنگری نصاب درسی، تازه کردن تجهیزات و وسایل انستیتوت و خدمات کاریابی کار کند.
چویتی هو، سفیر کوریا نیز گفت که با توجه به تاریخ مشترکی که کوریا با افغانستان دارد، تجارب کوریا میتواند برای بهبود وضعیت افغانستان مهم باشد.
آقای هو افزود، کوریا بعد از جنگها، تمرکز فراوانی بر دانش و آموزش داشت؛ اکنون افغانستان نیز نیازمند جوانانی با دانش و تحصیل کرده است.
او علاوه کرد، کوریا در 20 سال گذشته بیش از 10 میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است که بیشترین تمرکز آن روی آموزش بوده است.
سفیر کوریا همچنین گفت: این مرکز مطالعات بازار کار، سیستم صدور گواهینامه و اعتباربخشی را برای فارغ التحصیلان حرفهای، ارتقا برنامه درسی آموزش فنی و حرفهای، ارتقای ظرفیت معلم، ساخت و ساز و تجهیزات افغان- کوریا و کاریابی ارائه میدهد.
مدیرکل یونسکو نیز در مراسم افتتاح مرکز عالی ملی صحبت کرد و به نقش مهم آموزش فنی و مسلکی در دستیابی به اولویتهای دولت افغانستان اشاره کرد و متعهد شد که با وزارت کار و امور اجتماعی همکاری خواهد کرد.
میرجلال الدین هشام، مسئول انستیتوت افغان- کوریا نیز گفت که در حال حاضر کشور به کارگر فنی ضرورت جدی دارد و باید به این قسمت توجه شود.
آقای هشام در مورد این پروژه نیز گفت که این دومین فاز کاری انستیتوت افغان- کوریا است. با این پروژه علاوه بر تجهیز انستیتوت، در قسمت ارتقای ظرفیت آموزگاران، به روز کردن نصاب تدریس و خدمات کاریابی نیز کار میشود.
او با اشاره به به روز کردن نصاب تعلیمی گفت: نصاب درسی در تمامی جهان هر سه سال تغییر می‌‌کند اما در افغانستان به دلیل جنگ و ناامنی باید حداقل هر 5 سال این نصاب تغییر کند. همانطوری که علم پیشرفت میکند، نصاب درسی نیز باید همگام با علم باشد.
رئیس انستیتوت افغان- کوریا همچنین اشاره کرد که به دلیل اینکه کارگر فنی نداریم، شمار زیاد کارگر خارجی در بخشهای مختلف کشور کار میکنند. او گفت که باید بخشهای برق صنعتی، سنگ و ... بخشهای آموزشی ایجاد شود تا بر اساس تقاضای مارکت کار، اموزش انجام شود. رحیم الله سمندر ، مدیر اجرایی اتاق صنایع و معادن نیز به نمایندگی از بخش خصوصی صحبت کرد و بر لزوم آموزش کارگران فنی و حرفهای متناسب با نیازهای بخش خصوصی و بازار کار تأکید کرد.
گفتنی است که توافقنامه ساخت این مرکز قبلاً بین رهبری وزارت کار و امور اجتماعی و دفتر همکاری بین المللی کوریای جنوبی منعقد شده بود که به دلیل ویروس کورنا متوقف شده بود.
این پروژه در اواسط سال 2020 میلادی راهاندازی شده بود و قرار است تا پایان سال 2024 میلادی ادامه یابد.
انستیتوت افغان-کوریا در هفت دیپارتمنت (زبان انگلیسی، کمپیوتر، نل دوانی، خیاطی، ولدنگ کاری، برق و ترمیم موتر) فعالیت میکند که 4 دیپارتمنت آن برای یک سال و سه دیپارتمنت انگلیسی، کمپیوتر و خیاطی برای شش ماه است.
این انستیتوت از سال 2004 که تاسیس شده است تاکنون بیش از 8 هزار تن را در رشتههای مختلف آموزش داده است. حدود 30 درصد آنان دختران بودهاند.