صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رییس جمهور: کمیته سیاسی طالبان از کمیته نظامی آن نمایندگی نمی‌کند

رییس جمهور: کمیته سیاسی طالبان از کمیته نظامی آن  نمایندگی نمی‌کند

محمد اشرف غنی، رییس جمهور همزمان با اعلام خروج نیروهای ناتو و امریکایی از کشور، در پیوند به گفتگوهای صلح گفت که اکنون توپ در میدان طالبان است که آنان راه سیاسی را برای پایان جنگ انتخاب می کنند یا گزینه نظامی را هر چند کمیته سیاسی طالبان از کمیته نظامی آن نمایندگی نمیکند.
آقای غنی که به گونه آنلاین در نشست مرکز بین المللی نظامی گنجوی صحبت می کرد، افزود که حکومت افغانستان برای شرکت در نشست ترکیه آمادگی کامل دارد.
آقای غنی گفت: «ما به گفتگو متعهد هستیم. توپ اکنون در میدان طالبان است. ما برای استانبول کاملاً آماده هستیم. در این باره اجماع ملی و حکومتی وجود دارد. اکنون می بینیم که طالبان چی راهی را بر میگزینند. موضوع این است که کمیته سیاسی طالبان، از کمیته نظامی آنها نمایندگی نمیکند و فرماندهان طالبان هنوز صلح را اجتماعی نساخته اند.»
رییس جمهور در این گفتگوی آنلاین گفت، اکنون طالبان باید تصمیم بگیرند که برای پایان جنگ از راه حل سیاسی و نظامی کدام یکی را انتخاب می کنند.
رئیس جمهور کشور علاوه کرد که اگر جنگ شدت پیدا کند در کنار ۳۵۰ هزار نظامی کشور، مردم نیز مسلح هستند و آماده که از افغانستان دفاع کنند.
فرانکو فراتینی، وزیر خارجه پیشین ایتالیا گفت: «نگرانی این است که پس از بیرون شدن نیروهای بین المللی، آیا خطر این وجود دارد که کسانی که در افغانستان کار میکنند و از سوی تندروان همچون کسانی دیده شوند که به اصطلاح خودشان با نیروهای اشغالگر خارجی همکاری می کردند مصون خواهند بود و آیا حکومت افغانستان در برابر حمله های خونبار، آسیب پذیر است؟»
طالبان درباره این سخنان چیزی نمی گوید اما رییس جمهور هشدار میدهد اگر طالبان جنگ را شدت بخشند، در کنار ۳۵۰ هزار نیروی نظامی کشور، مردم نیز مسلح استند و از کشور شان دفاع می کنند.
آقای غنی افزود: «روی دیگر سکه، خطر جنگ شدید است که می تواند پیامدهای غیرقابل پیشبینی داشته باشد. تمرکز ما روی رسیدن به یک توافق سیاسی و استفاده از این فرصت، برای جلوگیری از این سناریوها است. اما خدا نخواسته اگر چنین اوضاعی بیاید، ما آماده هستیم که تا مرگ بجنگیم؛ زیرا موضوع انتخاب نه، بل موضوع تعهد و برای من، تجسم وظیفه قانون اساسی ام خواهد بود.»
در این میان، تلاش های پاکستان برای صلح افغانستان هنوز هم به دیده شک نگریسته می شوند.
آقای غنی در این باره گفت: «برای پاکستان، این تصمیمی درباره سرنوشتش است. آیا این کشور، همکاری منطقهای، همکاری بین المللی و رفاه منطقهای را از راه تلاش های مشترک انتخاب خواهد کرد و یا به نیروهایی که طالبان را حمایت می کنند و نگه می دارند راه خواهد داد. پس از افغانستان، پاکستان در همسایگی ما، بیشترین قیمت را برای تندروی پرداخته است.»
روزنامه نیورک تایمز نوشته است که هرچند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به پاکستان یک پیروزی دانسته می شود اما وجود پناهگاه های طالبان و فعالیت این گروه در پاکستان بر گسترش و رشد هراس افگنی اثرگذار بوده و احتمال صدمه رسیدن به پاکستان از این رهگذر، وجود دارد.