صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

واکنش وزارت دفاع به هشدار طالبان: ادامه جنگ، زیان رساندن به غیرنظامیان است

واکنش وزارت دفاع به هشدار طالبان:  ادامه جنگ، زیان رساندن به غیرنظامیان است

وزارت دفاع ملی در واکنش به تهدید تازۀ طالبان میگوید، ادامۀ جنگ و خشونتِ طالبان به جز از زیان رساندن به غیرنظامیان، هیچ سودی ندارد. گروه طالبان دیروز هشدار داد که اگر تمامی نیروهای بینالمللی مطابق موافقتنامه این گروه با ایالات متحده، در زمان تعیین شده از افغانستان بیرون نشوند، به جنگ علیه آنها ادامه خواهد داد.
از زمان امضای موافقتنامهی دو طرف در بیست و نهم ماه فبروری پارسال، طالبان حملههای خود بر نیروهای بینالمللی را به گونۀ چشمگیر کاهش دادند، اما از حمله بر نیروهای افغان و پرسنل حکومت افغانستان دست نکشیدند.
مقامها در وزارت دفاع انتظار دارند، طالبان خشونت تازه را آغاز نکنند.
فواد امان، معاون سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی بیشتر گفت: «ادامۀ جنگ طالبان و افزایش خشونتها توسط این گروه، به جز آسیب رساندن به مردم افغانستان، از بین بردن زیربناها و عقب بردن افغانستان، هیچ سودی ندارد. طالبان نمیتوانند از راه جنگ به اهداف خود برسند. آنها باید به خواست مردم افغانستان تمکین کنند، خشونتها را کاهش دهند و از راه مسالمت آمیز بیایند خواست خود را مطرح کنند.»
آقای امان افزود، دست نکشیدن طالبان از جنگ، به روند صلح نیز آسیب خواهد رساند. طالبان و ایالات متحده موافقتنامهی آوردن صلح به افغانستان را سال گذشته میلادی را در دوحه، پایتخت قطر امضاء کردند.
بر بنیاد موافقتنامه، تمامی نیروهای امریکایی تا اول ماه می امسال باید افغانستان را ترک کنند، به شرط آنکه طالبان به وعدههای مبارزه با تروریزم وفا کرده باشند.
پیش از این چند مقام امریکایی گفتند که هنوز طالبان رابطهی خود با شبکه القاعده را قطع نکرده اند، اما طالبان این را رد میکنند.
این گروه جمعه هشدار داد که مسئولیت ادامه جنگ، تلفات و زیانها به دوش طرفی که از موافقتنامه سرپیچی میکند، خواهد بود.
خوشحال خلیل، کارشناس امور افغانستان میگوید، ادامه جنگ موجب ناامیدی بیشتر مردم خواهد شد: «هزینه جنگ را مردم افغانستان میپردازند. همان ذهنیت را که به وجود آمده بود که طالبان میتوانند صلح کنند و با سیستم یکجا شوند و به یک توافق برسند، با مشکل رو به رو میکند و مردم را مأیوس میسازد.»
در بخشی از اعلامیهای طالبان گفته شده که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در مورد موافقتنامه سخنان مبهم گفته.
آقای بایدن پنجشنبه در نخستین نشست خبریاش از زمان به قدرت رسیدن در ماه جنوری گفت، خروج نیروهای امریکایی از افغانستان مطابق ضرب الاجل، بنابر دلایل فنی بسیار دشوار خواهد بود.
او باور دارد که شرایط لازم برای عملی شدن ضرب الاجل خروج نیروهای امریکایی از افغانستان فراهم نیست: «امریکا میخواهد از روند صلح افغانستان یک توافقنامهی سیاسی به دست آید و دستیابی به این توافق تا اول ماه می ناممکن است. به این خاطر حضور نیروهای خارجی در افغانستان باید تمدید شود تا امریکا بتواند طرح خروج مسئولانه از افغانستان را عملی کند.» پارلمان جرمنی در بیست و ششم مارچ طرح ادامۀ حضور نیروهای آن کشور تا جنوری سال آینده در افغانستان را تصویب کرد. اما آنسو، خبرگزاری تاس جمعه به نقل از ضمیر قبولوف، نمایندهی ویژه روسیه برای افغانستان گزارش داد که تأخیر در خروج نیروهای امریکایی از افغانستان میتواند بر جورآمد میان افغانها تاثیر منفی بگذارد. بر اساس گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، در حال حاضر مأموریت ناتو به رهبری ایالات متحده در افغانستان، ۹۶۰۰ سرباز دارد.