صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افتتاح بیست و پنچمین نمایشگاه زراعتی در بادام باغ کابل

افتتاح بیست و پنچمین نمایشگاه زراعتی در بادام باغ کابل

وزارت زراعت، مالداری و آبیاری میگوید که بیست و پنجمین نمایشگاه زراعتی به مناسبت روز جشن دهقان در بادام باغ کابل افتتاح شد.
این وزارت روز دوشنبه 2 حمل با نشر اعلامیهای گفته است که روز جشن دهقان و بیست و پنجمین نمایشگاه زراعتی با شعار «تولید معیاری و زراعت تجارتی» در بادام باغ کابل به صورت رسمی گشایش یافت.
در اعلامیه آمده است که در این نمایشگاه چهار روزه، در ۲۸۶ غرفه محصولات زراعتی، حیوانی، تکنولوژیهای جدید زراعتی و صنایع دستی زنان به نمایش گذاشته شده است.
اعلامیه می افزاید که داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، در مراسم افتتاح این نمایشگاه و جشن دهقان، گفت که سال ۱۳۹۹ خورشیدی، بهدلیل شیوع ویروس کرونا برخی از فعالیتهای اقتصادی در کشور متوقف شد، اما فعالیتها در بخش زراعت همچنان گستردهتر شد.
در اعلامیه از قول احدی آمده است: « وزارت زراعت در سال گذشتهی خورشیدی توانست بیش از ۱۲ هزار ساختمان برای نگهداری کچالو، پیاز، میوهجات تازه در سراسر کشور اعمار کند.»
وزیر زراعت در مراسم افتتاح این نمایشگاه اضافه کرده است که سال گذشته از نگاه زراعتی، سال بدی برای افغانستان نبود و برخی از محصولات مهم زراعتی از جمله، گندم و برنج افزایش قابل ملاحظه داشت.
انوارالحق احدی همچنین گفت که سال جاری بهدلیل کاهش بارندهگیها، سالی با احتمال خشکسالی پیشبینی شده، اما وزارت زراعت، آبیاری و مالداری برای مقابله با پیآمدهای منفی احتمالی این وضعیت، پیشنهادهای مشخصی به حکومت ارایه می‌‌‌کند.
او گفت: «سال ۱۳۹۹ تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت و در سال ۱۴۰۰ نیز خشکسالی پیشبینی شده است. بارانهای موجود از شدت خشکسالی میکاهد، ولی با وجود آن نیز وزارت زراعت برنامههای خود را دارد. در ارتباط خشکسالی، وزارت زراعت پیشنهادهای خود را تهیه کرده و به زودی در بخش تامین غلهجات و علوفه به حکومت ارایه میکند.»
به قول احدی در سال جاری خورشیدی میزان توزیع تخمهای اصلاح شده به ۱۷ هزار متریکتُن افزایش خواهد یافت و حدود هشتادهزار هکتار زمین جدید تحت پوشش آبیاری قرار خواهد گرفت. او علاوه کرده که برنامههای آبیاری همچنان ادامه مییابد و به همین ترتیب بیش از 2000 ساختمان جدید برای نگهداری کچالو، پیاز و میوهجات تازه و در ۱۵  ولایت لابراتوارهای تشخیص امراض حیوانی تجهیز و ساخته میشود.
او گفت که وزارت برنامههای مشخصی و قابل اجرا برای توسعه و انکشاف میوهجات برای سال جاری دارد. آقای احدی افزود که این وزارت در بخش تقویت و حمایت سکتور زراعتی نیز برنامههای مهم و مشخصی دارد.
طبق معلومات اعلامیه افغانستان در سه تا چهار سال آینده در بخشهای تولید گندم، برنج و گوشت مرغ به خودکفایی خواهد رسید.
در اعلامیه آمده است که افغانستان در سه چهار سال آینده، در تولید گندم، برنج، لبنیات و مرغداری خود را به خودکفایی خواهد رسید. در این نمایشگاه، ۲۸۶ شرکت زراعتی و مالداری در آن شرکت کرده که ۲۰۷ شرکت آن در بخش میوههای خشک، میوههای تازه، زعفران، نباتات طبی و صنعتی، تخمهای اصلاحشده، لبنیات، ماشینآلات زراعتی و تحقیقاتی بوده و ۷۹ شرکت دیگر در بخشهای صنایع دستی زنان میباشند. یک بخش دیگر این نمایشگاه به نمایش نسلهای اصلاحشده حیوانات، معرفی تکنولوژیهای زراعتی و انکشافهای جدید در بخش زراعت و مالداری اختصاص داده شده است.