صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یونیسف: بیش از ده میلیون نفر در افغانستان به خدمات ابتدایی آب دست‌رسی ندارند

یونیسف: بیش از ده میلیون نفر در افغانستان به خدمات ابتدایی آب دست‌رسی ندارند

آليس آکونگا، نمايندهي ادارهي حمايت از کودکان سازمان ملل متحد (يونيسف) در افغانستان اعلام کرده است که بيش از ده ميليون نفر در اين کشور به خدمات ابتدايي آب دسترسي ندارند.
يونيسف در اعلاميهاي گفته است که افغانستان در سالهاي گذشته گامهاي بلندي براي توانمندسازي مردم از جمله در اجتماعات بسيار آسيبپذير در مناطق روستايي برداشته است.
براساس اين اعلاميه، شمار افرادي که ده سال پيش در افغانستان به آب مناسب دسترسي نداشتند، از 80 درصد به 30 درصد کاهش يافته است، اما بايد کارهاي بيشتري در اين زمينه انجام شود.
آليس آکونگا تأکيد کرده است که يونيسف با دولت افغانستان، تمويلکنندگان و ديگر همکاران کار ميکند تا براي ارائهي راهکارهاي پايدار و مناسب برنامهريزي کند و همچنان تلاش دارد تا در آينده نيز به اين چالشها رسيدگي کند.
در همين حال، پوپل حبيبي، معين برنامههاي وزارت احيا و انکشاف دهات افغانستان گفته است که از هر چهار کودک، يک کودک در ساحات روستايي کشور هنوز به آب کافي براي برآورده ساختن نيازهاي روزمره دسترسي ندارد و بايد مسير طولاني را براي آوردن آب بپيمايد.
او تأکيد کرده است که با اين وضعيت، صحت، رشد و پيشرفت اين کودکان در معرض خطر احتمالي قرار دارد.
به گفتهي او، تغيير اقليم نيز باعث شده است تا کودکان در معرض بيشترين آسيب قرار بگيرند.
معين وزارت احيا و انکشاف دهات علاوه کرده است که دولت افغانستان تلاش ميکند تا سال 1409 خورشيدي به تمام شهروندان کشور آب پاک برساند.
همزمان با اين، يونيسف گفته است که براساس تجزيه و تحليل جديد اين اداره، بيش از 1.42 ميليارد نفر در سطح جهان از جمله 450 ميليون کودک در ساحاتي زندگي ميکنند که از نگاه دسترسي به آب داراي آسيبپذيري بالا يا شديدا بالا است.
يونيسف افزوده است که اين وضعيت بيانکنندهي اين است که در سطح جهان از هر پنج کودک، يک کودک آب کافي براي تأمين نيازهاي روزمرهي خود ندارد.
هنريتا فور، رييس اجرايي يونيسف گفته است که تغييرات اقليمي بحران آب را بدتر خواهد کرد که بزرگترين قربانيان اين بحران کودکان ميباشند.
با اين حال، يونيسف گفته است که در 37 کشور «بحرانزده» از جمله افغانستان، بورکينافاسو، اتيوپيا، هايتي، کنيا، نايجر، نايجريا، پاکستان، پاپوآ گينه نو، سودان، تانزانيا و يمن شرايط از نقطه نظر تعداد و ميزان کودکان متأثرشده از بحران آب، بسيار وخيم است. اين اداره بر بسيج منابع و حمايتهاي جهاني جهت اقدام فوري تأکيد کرده است.