صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جاپان حدود 8/1 ملیون دالر برای بهبود سیستم صحی کشور کمک کرد

جاپان حدود 8/1 ملیون دالر برای بهبود سیستم صحی کشور کمک کرد

دولت جاپان تقريباً 1.8 ميليون دالر آمريكایی براي پروژه تقويت ظرفيت پاسخدهی به امراض ساری در افغانستان متعهد شد.
تاکاهشی یوشیاکی، شارژدافیر سفارت جاپان در افغانستان و داکتر دیوید لای، نماینده سازمان صحی جهان  (WHO ) در افغانستان روز دوشنبه 24 حوت توافقنامه را با حضور داکتر بشیر نورمل، معین پلان و پالیسی وزارت صحت عامه امضا کردند.
این پروژه  توسط سازمان صحی جهان (WHO )  و موسسه همکاریهای  بین المللی جاپان (JICA ) با مشارکت وزارت صحت عامه  تطبیق خواهد شد.
سفارت جاپان میگوید که این کمک، سازمان صحت جهان (WHO ) و شرکای آن را قادر میکند تا از طریق افزایش خدمات تشخیصی، نظارتی و خدمات کلینیکی، میزان مرگ و میر قابل پیشگیری را که با امراض انتانی در حال ظهور و امراض که مجدداً پدیدار میشود کاهش دهد.
سفارت جاپان در خبرنامهاش نوشته که این پروژه نه تنها در برطرف کردن نیازهای صحی مرتبط با امراض همه گیر فعلی کمک خواهد کردد، همچنین تقویت سیستم صحی را برای آمادگی موارد اضطراری بعدی صحی از طریق سرمایه گذاری در تأمین تجهیزات صحی به مراکز تداوی و آموزش کارکنان صحی تقویت می کند.
به نقل از خبرنامه، ولایات هلمند، بادغیس و دایکندی و همچنین شفاخانه افغان-جاپان از طریق این کمک پشتیبانی میشوند، جایی که سه لابراتوار جدید ایجاد میشود و مجهز به تکنالوجی برای پشتیبانی از تشخیص زودهنگام بیماری کرونا یا COVID-19   و آنفلوانزا میباشند.
داکتر بشیر نورمل ، معین پلان و پالیسی وزارت صحت عامه در این مراسم گفت: «من میخواهم از طرف مردم افغانستان، از دولت جاپان تشکر کنم و میراث همبستگی این کشور با مردم افغانستان را ستایش کنم. ما از تعهد دیرینه دولت جاپان به بخش صحت که با سرمایه گذاریهای انجام شده در حمایت از افغانستان برای از بین بردن توبرکلوز و ادامه حمایت از پاسخدهی به بیماری کرونا یا COVID-19    داده شده ، سپاسگزاریم . کرونا اهمیت آمادگی و ایستادن متحدانه را در مواقع سخت به ما نشان داده است. بودجه فراهم شده در چوکات این پروژه نمایانگر همبستگی دیگری میباشد و این درست همان وقت است كه كشور ما بیشترین نیاز را به آن دارد».
شارژدافیر سفارت جاپان در افغانستان آقای تاکاهاشی یوشیاکی نیز گفت: «این بیماری  به طور جدی  به آسیب پذیرترین طبقه مردم صدمه می رسانند. این آخرین چیزی است که ما می خواهیم ببینیم، آنچه که به طور طبیعی ما را ترغیب نمود تا با این چالش مقابله نماییم «
داکتر دیوید لای نماینده و مسول سازمان صحی جهان در افغانستان گفت «بیماری کرونا یک یادآوری تلخی است که چگونه بحران های صحی می توانند کشورها را به آستانه فاجعه سوق دهند. در حالی که پاسخدهی به بیماری ساری همچنان یک اولویت اصلی باقی میماند، همچنین نیاز  است که ما سیستم صحی را آماده کنیم تا به سرعت و به طور موثر به موارد اضطراری صحی  در آینده ناشی از بیماریهای انتانی  در حال ظهور پاسخ دهد . سازمان صحی جهانی   WHO از حمایت سخاوتمندانه دولت جاپان ، که نقش مهمی در افزایش ظرفیت فعلی سیستم صحی  برای مقابله با نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت دارد ، سپاسگزار است».
جاپان تلاشهای ملت سازی افغانستان را  در زمینه های مختلف به شمول امنیت، زراعت، توسعه روستایی، توسعه ظرفیت های انسانی، آموزش، صحت، زیرساخت ها، فرهنگ و کمک های بشردوستانه کمک کرده است. کمک مجموعی جاپان به افغانستان از سال 2001 تاکنون در حدود 6.9 ملیارد دالر امریکایی میرسد.