صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

صادرات ایران به افغانستان به حدود 4 میلیارد دالر رسیده است

صادرات ایران به افغانستان به حدود 4 میلیارد دالر رسیده است

صادرات ایران به افغانستان به حدود «چهار میلیارد دالر « رسیده و میزان صادرات افغانستان به ایران تنها بین ۴۰ الی ۵۰ میلیون دالر است.
مسؤلان اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان و ایران دیروز سه شنبه (۱۹ حوت) در جلسهای آنلاین در مورد فرصتها و راهکارهای تجارت میان دو کشور بحث و تبادل نظر شد.
مسئولان ایرانی در این جلسه گفتهاند که «طبع مصرفی» در افغانستان با ذائقه ایرانیها مشابه است و افغانستان از نظر اقتصادی یک شریک خوب برای ایران است.
سایت اتاق تجارت و صنایع افغانستان به نقل از مظفر علیخانی، دبیرکل اتاق مشترک ایران و افغانستان از این جلسه آورده که «ایران تا مرز چهارمیلیارد دالر به افغانستان صادرات داشته در حالی که تنها بین ۴۰ الی ۵۰ میلیون دالر، افغانستان به کشور ایران صادرات داشته است.»
نهادهای مختلف دو کشور آمارهای متفاوت ازارزش صادرات ایران به افغانستان ارایه کرده اند، اما آنچه در همه آمارها مشترک است اینکه در سالهای ایران جایگاه نخست صادرات کالا به افغانستان را داشته است.
در این جلسه، احمدسعید عظیمیان، معاون سرمایهگذاری اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات از کمک آتشنشانی ایران در حادثه آتشسوزی گمرک اسلامقلعه قدردانی کرد و آن را «سبب استحکام روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور» دانست.
سایت اتاق بازرگانی ایران در گزارشی از این جلسه آنلاین از سید حسین سلیمی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان نقل کرده که با بهرهگیری از ظرفیتهای کشور افغانستان، میتوان بسیاری از صنایع نیمه فعال کشور را فعال کرد.
سلیمی به واردات گوشت قرمز از برازیل و استرالیا در کشور اشاره کرده و گفته که «طعم گوشت قرمز وارداتی به دلیل تفاوت نژاد دامهای برزیل و استرالیا با ذائقه ایرانیها همسان نیست؛ اما با توجه به اینکه نژاد دام افغانستان به دامهای ایرانی نزدیکتر است میتوانیم تولید دام در افغانستان را ترویج کرده و گوشت آن را به کشور وارد کنیم که این اقدام به افزایش قدرت خرید افغانها و افزایش صادرات ما به این کشور کمک میکند.»
او کالاهای صادراتی ایران به افغانستان گفته که «کفش، فرش ماشینی، محصولات چرمی و مواد غذایی بیشترین حجم صادرات ما به افغانستان را تشکیل میدهد چون طبع مصرفی برادران افغانستانی با ذائقه ایرانیها مشابه است.»
آقای سلیمی درباره مشکلات تجارت با افغانستان گفت: مهمترین مشکل ما تبادلات بانکی است. در حال حاضر موضوع تهاتر کالا به کالا تا زمان برقراری تبادلات بانکی بهعنوان راهحل مؤثر مطرحشده است.
از سوی دیگر افغانها نیز مشکلاتی همچون صدور ویزا، تأمین ارز و اخذ اقامت ایران دارند که باید برای رفع آن تلاش کنیم.
آقای سلیمی گفته که «ایران ۳ میلیارد دالر صادرات به افغانستان دارد و رقبایی از چین، پاکستان و ترکیه نیز به این بازار ورود کردهاند؛ اما اگر در جهت حفظ این بازار تلاش نکنیم، بازار به رقبا واگذار خواهد شد.»
در این جلسه، فرزاد مهرانی، مدیر امور اتاقها و شوراهای مشترک اتاق ایران نیز گفته که بازار افغانستان این مزیت را دارد که رقبای خارجی در آن کمتر فعالیت میکنند، و «ما آمادگی داریم تا هم ازنظر حجم کالا و هم خدمات، صادرات خود به افغانستان را افزایش دهیم.»
به گزارش ایرنا، دیروز از عباس خالقیتبار، مدیر کل دفتر خدمات اطلاعات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفته که «۶.۷ درصد از ارزش صادرات غیر نفتی» ایران به افغانستان است.
سال گذشته، اداره آمار افغانستان کل واردات افغانستان را در سال ۸.۳ میلیارد دالر اعلام کرد و گفت که بعد از ایران، کشورهای که بیشترین صادارات را به افغانستان دارند، به ترتیب عبارتند از چین و پاکستان و بعد از آن کشورهای ازبکستان، قزاقستان و ترکمنستان نیز هرکدام سالانه حدود ۵۰۰ الی ۴۰۰ میلیون دالر به افغانستان صادرات دارند.