صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله: گروه طالبان باعث تاخیر در آغاز گفتگوهاشده است

عبدالله: گروه طالبان  باعث تاخیر در آغاز گفتگوهاشده  است

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحهی ملی میگوید که تحریک طالبان با بهانهتراشیهای ناموجه و انگیزههای نامعقول باعث تأخیر در آغاز گفتگوها شده است.
آقای عبدالله روز جمعه 17 دلو با نشر خبرنامهای نوشته است که «تحریک طالبان با بهانهتراشیهای ناموجه و انگیزههای نامعقول باعث تأخیر در آغاز گفتگوها شده و به جای بحث و مذاکره روی قضایای اصلی [مانند] پایان جنگ و خشونت، مسلمان کشی و افزودن به درد و آلام مردم، مصروف سفرها و بحثهای حاشیه‌‌ای است و نیروهای این گروه همچنان به جنگ و خشونت علیه مردم افغانستان ادامه میدهد.»
در قسمتی دیگر از خبرنامه آمده: «هيأت جمهوری اسلامی افغانستان با صلاحیت کامل در دوحه حضور دارد و میتواند در تمام قضایا و محورهایی که میان دو طرف بعد از نهایی شدن طرزالعمل و وقفهی دور اول تبادله شد با اختیار و صلاحیت کامل وارد مذاکره شود.»
شورای عالی مصالحهی ملی در حالی از گروه طالبان انتقاد میکند که اعضای گفتگوکننده گروه طالبان در هفته گذشته به کشورهای ایران و روسیه سفر کردهاند و با مقامهای عالیرتبه این کشورها گفتگو کردند.
وزارت خارجه ایران هفته گذشته از سفر هیأت طالبان به تهران و مذاکره با این گروه برای «یافتن راهکار و مساعدت برای پیشبرد روند صلح» افغانستان خبر داده بود.
یک روز پس از این سفر، یک هیئت گروه طالبان به ریاست عباس استانکزی به مسکو رفت و با مقامهای روسی درباره گفتگوهای صلح بحث و تبادل نظر کرد. در این سفر نیز مقامهای عالیرتبه دولتی روسیه با هیات گروه طالبان دیدار و گفتگو کردند.
این سفر هیاتهای گروه طالبان در حالی انجام میشود که هیات گفتگوکننده حکومت 17 جدی به دوحه پایتخت قطر رفت تا دور دوم گفتگوها را آغاز کند. اما با گذشت بیش از سه هفته هیچ نشستی برگزار نشد.
شورای عالی مصالحهی ملی میگوید که «ما به این باورهستیم که قضیهی افغانستان در قدم نخست مربوط افغانها میباشد و ما باید برای پایان دادن به جنگ و برادرکشی با یکدیگر بنشینیم و به اساس رهنمودها و ارشادات دین مبین اسلام، عرف و قوانین بینالمللی و با در نظرداشت منافع علیای کشور مشکل خود را با دستیافتن به یک راه حل سیاسی فراگیر و همه شمول حل کنیم.»
در خبرنامه ی این نهاد نوشته شده است که ما به این باور هستیم که فرصت استثنایی برای حل بحران کشور از طریق مذاکره و گفتگو فراهم شده است.
شورای عالی مصالحهی ملی میگوید که اجماع منطقهای و بینالمللی از پایان جنگ در افغانستان، رفتن به سوی صلح، استقرار، گشوده شدن فصل جدیدی از همکاریهای منطقهای و بینالمللی و از شکلگیری یک افغانستان آزاد، مستقل، دموکراتیک و در صلح و صفا در داخل، با همسایگان و جهان و عاری از حضور گروههای دهشتافگن و افراطی حمایت میکند.
ایالات متحده امریکا حدود دو سال پیش گفتگوهای صلح با گروه طالبان را آغاز کرد و سر انجام با گذشت یکونیم سال موافقتنامهای را امضا کردند. 
بعد از امضای موافقتنامه گفتگوها بین حکومت و گروه طالبان راهاندازی شد اما تاکنون مثمر نبوده است. از سوی دیگر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از دیدار با زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در روند صلح افغانستان خبر داده و گفته که با او درباره اقدامات پیش رو، محافظت از آمریکا در برابر تهدید تروریسم، دستیابی به یک توافق سیاسی عادلانه و پایدار در افغانستان و همچنین برقراری آتشبس دایمی و جامع در این کشور صحبت کرده است.