صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

برنامه حسابدهی دولت به ملت؛ برشنا از پاسخ‌دهی شانه خالی کرد

برنامه حسابدهی دولت به ملت؛  برشنا از پاسخ‌دهی شانه خالی کرد

ریاست شرکت برشنا در سلسله برنامهی «حسابدهی دولت به ملت» شرکت کرد اما از پاسخدهی به رسانهها و ملت شانه خالی کرد.
مسئولان این ریاست، روز دوشنبه 13 دلو در این نشست در کابل حضور یافتند و بعد از اینکه برنامههای خود را مطرح کردند، از پاسخ به رسانهها شانه خالی کردند.
روزنامه افغانستانما و چند رسانهی دیگر در این نشست در مورد مقدار برقی که خریداری و مقدار پولی که جمعآوری میشود؛ در مورد مقدار معاش کارمندان، عواید و مقدار پولی که گروه طالبان جمعآوری میکند، پرسیدند اما مسئولان این ریاست به نوعی شانه خالی کردند.
صفیالله احمدزی معین، تجارتی ریاست برشنا در این نشست به در پاسخ به این پرسش که چه مقدار پول صرفیه برق جمعآوری کردهاید؟ گفت که این ارقام بعدا دقیق ارایه میشود.
آقای احمدزی به میزان پولی که طالبان از مصرف برق جمعآوری میکنند، از مقدار معاشها، مقدار پولی که از صرفیه جمعآوری میشود نیز اشاره نکرد.
چند خبرنگار دیگر از رسانههای کشور نیز پرسشهایی را مطرح کرد که معین تجارتی و معینان مالی و تخنیکی به گونهای شانه خالی کرد.
این پرسشها در حالی مطرح میشود که گزارشهایی از معاشهای چند صد هزار افغانی و استخدام بیش از پنجصد تن قراردادی منتشر شده است.
مسئولان این ریاست، به هیچ کدام این پرسشها به صورت درست پاسخ نداد و لفافهی گپ، گفتند که برای توسعه کشور نیاز به متخصص داریم.
ناامنی دلیل ناکامی!
ریاست برشنا در برنامه حسابدهی دولت به ملت همچنین گفت که دهها پروژه توسعهای برای روشنایی خانههای شهروندان عملی کرده است.
صفیالله احمدزی معین تجارتی این ریاست گفت که شرکت برشنا حدود 20 میلیارد افغانی بودجه انکشافی داشته که بیش از 80 درصد آن را در قسمت توسعه انرژی مصرف کرده است.
آقای احمدزی همچنین افزود که اگر بودجه و امکانات باشد، بین 5 تا 10 سال دیگر، تمامی کشور برق دار خواهد شد و حتی برق صادر نیز خواهیم کرد.
این گونه وعدهها را پیش از این نیز مسئولان پیشین ریاست برشنا و وزارت انرژی و آب داده بودند اما با گذشت سه یا چهار سال وعدهها عملی نشدند.
وزارت انرژی و آب در سال 1395 خورشیدی گفته بود که افغانستان تا چهار سال دیگر در تولید انرژی برق به خودکفایی خواهیم رسید.
علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب پیشین در سال 1396 خورشیدی نیز گفته بود که این وزارت، استراتیژی پنج سالۀ خودکفایی برق این کشور را تهیه کرده است.
با وجود این وعدهها و تهیه استراتیژیها، شهروندان کشور در کنار اینکه خودکفایی را ندیدند، بلکه در یک شبانهروز کمتر از 12 ساعت برق دارند.
مسئولان ریاست برشنا بدون اینکه دلیل دیگری برای عملی نشدن این وعده بدهند، میگویند که «ناامنی» یکی از عاملهای اصلی تطبیق نشدن پروژههاست.
بر اساس آمارها ریاست برشنا، حدود 77 درصد برق مورد نیاز کشور، وارداتی است و کمتر از 30 درصد آن در کشور تولید میشود.  این مقدار از واردات در حالی انجام میشود که بارها مسئولان کشور گفتهاند زیربنای کافی برای تولید برق موجود است.