صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

طلای سرخ افغانستان در نمایشگاهی دور از انظار

طلای سرخ افغانستان در نمایشگاهی دور از انظار

وزارت زراعت، ابیاری و مالداری با همکاری مالی یو.اس.اید اولین نمایشگاه زعفران افغانستان را در کابل برگزار کرد.
این نمایشگاه روز شنبه 11 دلو در هوتل انترکانتیننتال یکی از مناطق شدیدآ تحت محافظت برگزار شد و قرار است تا سه روز ادامه داشته باشد.
اما شرکتها و زعفرانکارانی که در این نمایشگاه حضور یافته بودند، میگویند که نمایشگاه باید در منطقه یا مکانی باشد که بازدید کننده داشته باشد.
یکی از غرفه داران به روزنامه افغانستانما گفت که تاکنون در سه نمایشگاه شرکت کردهام و هیچ دستاورد خاصی نداشتهام. این نمایشگاه هم ممکن است دستاوری برای زعفرانکاران نداشته باشد.
او افزود، در این نمایشگاه یا باید مردم حضور داشته باشند یا اینکه از سفارتها و تاجران بینالمللی دعوت میشد تا با محصولات زعفرانی کشور آشنا شوند که ظاهر ماجرا نشان میدهد که این گونه نیست.
اطلاعیهای که برای رسانهها برای پوشش خبری این نمایشگاه فرستاده شده بود، ذکر شده بود که سفیر ایالات متحده امریکا نیز در آن شرکت میکند، اما حضور نداشت.
زعفران افغانستان یکی از محصولات با ارزش کشور است که در چهار سال گذشته همواره مقام اول را از نظر کیفیت و طعم در جهان از خود میکند.
میثم سرفرازی یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران به روزنامه افغانستانما گفت که ما همواره برای بالا بردن کیفیت تلاش میکنیم تا محصولی مرغوب به بازار ارایه کنیم.
آقای سرفرازی گفت که سالانه نزدیک به یک تن زعفران به کشورهای مختلف صادر میکند. او اما این مقدار صادرات را کافی ندانست و گفت که حکومت باید بازاریابی بیشتر برای زعفران کشور بکند. صادرات کم باعث کاهش قیمت زعفران در کشور نیز شده است.
انوارالحق احدی، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری کشور که در این نمایشگاه حضور داشت، گفت که به دلیل همهگیری ویروس کرونا، صادرات کاهش یافت که باعث کاهش قیمت نیز شد.
آقای احدی افزود که پیش از این، یک کیلو زعفران در حدود دوهزار دالر به فروش میرسید اما اکنون به دلیل نبود بازار خوب، یک کیلو زعفران به 500 دالر رسیده است. این امر باعث شده تا برخی از زعفران کاران کشور ورشکست شوند.
او علاوه کرد، بازاریابی ضعیف یکی از چالشهای بزرگ فراراه زعفران کاران کشور بوده و این باعث شده است که قراردادهای بزرگ را شرکتهای دیگر انجام دهد.
وزیر زراعت به رعایت نکردن استندردهای جهانی و بسته بندی نیز اشاره کرد و گفت که باید تاجران و کشاورزان ما به این موضوع مهم نیز توجه کنند.
سیدزمان هاشمی، رئیس اتاق تجارت و صنایع افغانستان نیز گفت که دولت باید آتشههای تجاری خود را فعالتر کند تا محصولات کشور به خصوص زعفران و جلغوزه را به جهانیان معرفی کنند.
آقای هاشمی گفت که امسال تمام کشورها را ویروس کرونا متضرر ساخت، اما افغانستان در این شرایط بحران توانست 36 تن محصولات زعفرانی خود را به کشورهای امارت متحده، عربستان سعودی، هندوستان، چین، امریکا، کانادا و کشورهای اروپایی صادر کند.
او افزود: بیش از 850 میلیون دالر صادرات زعفران از دهلیزهای هوایی و زمینی در سال 1399 به کشورهای اروپایی و همسایه شده است.
در همین حال، سمیر متین، مسئول برگزاری این نمایشگاه، نیز گفت که وزارت خارجه و نهاد های مسئول باید در قسمت بازاریابی این محصول بیشتر تلاش کنند تا زعفران افغانستان در نمایشگاههای بینالمللی جایگاه خوبی را پیدا کند.
زعفران که در کشور به «طلای سرخ» نیز مشهور است، چندی پیش توانست برای بار چهارم مقام نخست و عنوان «بهترین زعفران» جهان را از آن خود کند و جایزه‌‌ سه ستاره موسسه بینالمللی طعم و مزه اروپا را به دست آورد.
زعفران افغانستان که در میان زعفران دهها کشور جهان در موسسه طعم و مزه اروپا بررسی شد، پس از ارزیابی صورت گرفته توانست به دلیل کیفیت برتر، رقیبان خود را شکست دهد و مقام نخست را از خود کند.
مؤسسه بینالمللی ذائقه که در سال ۲۰۰۳ تاسیس شده و در اروپا مستقر است، در زمینه بررسی کیفیت و مزه محصولات زراعتی جهان فعالیت دارد و همهساله صدها نوع مواد غذایی را ارزیابی میکند.