صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ملل متحد و ناتو از آغاز دور دوم مذاکرات بین الافغانی استقبال کرده است

ملل متحد و ناتو از آغاز دور دوم مذاکرات بین الافغانی استقبال کرده است

سازمان ملل متحد و ناتو از آغاز دور دوم گفتگوهای بین افغانی در قطر استقبال کرده است.
تیم مذاکره کننده صلح دولت جمهوری اسلامی افغانستان بعد از وقفۀ سه هفته ای، پیش از چاشت دیروز به طرف قطر حرکت کرده و قرار است عصر امروز دور دوم مذاکرات بین الافغانی با طالبان آغاز شود.
هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) در خبرنامه گفته که از بازگشت هیئت مذاکره کننده به دوحه استقبال می کند و منتظر آغاز مذاکرات سریع بین دو تیم افغان در قطر است.
در خبرنامۀ که از سوی یوناما به نشر رسیده آمده است که این گفتگوها برای به پایان رساندن جنگ و تامین صلح مهم است.
منبع افزوده است، مذاکره کنندگان با برخی چالشهای پیچیده مواجه بوده اند و کارهای زیادی دیگر تاهنوز هم باقیمانده است، اما هر دو طرف در اولین دور تاریخی گفتگوها، که در ماه سپتمبر آغاز شد؛ همکاری خوبی داشتند و به تدریج پیشرفت واقعی کرد.
یوناما گفته است، آنها برای گفتگوهای آینده بر یک طرزالعمل موافقه کردند و پیش از وقفه بیست روزه برای مشوره ها با رهبران خود، مسودۀ اجندا را با یک دیگر درمیان گذاشت.
دیبرا لاینز نمایندۀ ویژه سرمنشی ملل متحد، براى افغانستان گفت: “من از هر دو طرف می خواهم که از این فرصت برای کاهش خشونت استفاده کنند تا افغان های بیشتر کشته نشوند و ثباتی سیاسی به میان آید که برای همه قشرهای جامعۀ افغانی قابل قبول باشد.”
وی افزود: توقف درگیری ها، فضای بهتری را برای گفتگوهای صلح ایجاد و مردم امیدوار خواهند کرد و به کمک کننده های بشری زمینه مساعد خواهد شد که کمک های ضروری زمستانی را در تمام کشور به افغانها برساند.”
در خبرنامه آمده است، ملل متحد با هر دو جناح از نزدیک در ارتباط خواهد بود، همانطوری که سرمنشی در آغاز مذاکرات در ماه سپتمبر گفت، آماده است که در صورت نیاز همکاری کند. از سوی دیگر، ناتو نيز برای هیئت جمهوری اسلامی افغانستان در مورد دور دوم گفتگوها آرزوهای خوبی را اظهار کرده است.
نمایندۀ ملکی ناتو در افغانستان از دور دوم مذاکرات استقبال کرده و در تویتر نگاشته است، آنها از حل و فصل سیاسی افغانستان استقبال می کنند و می خواهند دستاوردهای از سال ٢٠٠١ بدینسو حفظ شود.