صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کار مشترک افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان روی یک پروژه خط آهن

کار مشترک افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان روی یک پروژه خط آهن

افغانستان، پاکستان و اوزبيکستان در جستجوي منابع مالي براي يک پروژه راه آهن استند که چهار تا چهار اعشاريه پنج ميليارد دالر هزينه برخواهد داشت.
اين پروژه راه آهن پاکستان را از پشاور به کابل و در نهايت به راه آهن اوزبيکستان در مزارشريف پيوند خواهد کرد.
عمرانخان، نخست وزير پاکستان در ديدارش با شماري از مقامهاي افغانستان در اسلامآباد، از امضاي يک درخواست مشترک سه کشور عضو اين پروژه خبر دادهاست که قرار است براي جلب منابع مالي به بانک جهاني و شماري از نهادهاي مالي ديگر جهان فرستاده شود.
نخست وزير پاکستان همچنان در ديدارش با هيئت افغانستان در نشست اپتيکا، بر پشتيباني کشورش از تلاشهاي ازبيکستان براي تمويل راه آهن پشاور-کابل-مزارشريف تأکيد ورزيده است.
فواد احمدي، سخنگوي وزارت صنعت و تجارت در اين باره گفت: «در حاشية نشست کميتة هماهنگي موافقتنامة تجارت و ترانزيت افغانستان و پاکستان تيمهاي مذاکره کننده روي راه آهن ميان دو کشور نيز بحث کردند و قرار است در آينده دولتهاي دو کشور اين موضوع را دنبال کنند.»
اداره راه آهن ميگويد که در همکاري با بانک جهاني کنسرسيومي براي جلب منابع مالي به اين پروژه پر هزينه ايجاد ميشود.
عبدالباري صديقي، معاون فني اين اداره ميگويد که در حال حاضر افزون بر ازبيکستان، بانک جهاني و بانک توسعة آسيايي علاقهمند تمويل اين پروژه استند: «در حدود چهار تا چهار و نيم ميليارد دالر براورده شده که هزينه اين پروژه خواهد شد.
از اينکه اين پروژه منطقهيي است و منافع آن به تمام اين کشورها ميرسد هر سه کشور بهگونة مشترک تلاش دارند تا منابع مالي را به اين پروژه فراهم کنند.»
در همين حال، فدراسيون اتاقهاي افغانستان ميگويد که در نشست اپتيکا، روي فراهم شدن زمينهها براي انتقال کالاهاي بازرگاني از راههاي تورخم و اسپين بولدک با راه آهن نيز گفتگو شدهاست.
خانجان الکوزي، معاون بازرگاني فدراسيون اتاقهاي تجارت اظهار داشت: «از پشاور تا جلالآباد و از چمن تا قندهار در آينده راه آهن ساخته ميشود و هر دو کشور روي اين موضوع توافق کردهاند.»
ادارة راه آهن ميگويد که چمن، قندهار-مزارشريف مسير احتمالي ديگري براي پروژه راه آهن کاسا «آسياي مرکزي-آسياي جنوبي» است که پاکستان را به ازبيکستان پيوند ميکند. اما اين مسير درازتر از مسير پرهزينهتر کابل است.