صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

منار جام ولایت غور ثبت آثار میراث‌های فرهنگی جهان اسلام شد

منار جام ولایت غور ثبت آثار میراث‌های فرهنگی  جهان اسلام شد

وزارت امور خارجه کشور اعلام کرده است که منار جام ولایت غور، ثبت آثار میراثهای فرهنگی جهان اسلام شده است.
این وزارت روز سهشنبه 9 جدی با نشر خبرنامهای نوشته است که «کمیتۀ میراثهای فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسیسکو) در جریان سومین اجلاس فوقالعادۀ خویش که در ۱۰ دسامبر ۲۰۲۰ بهصورت مجازی برگزار شده بود، با اتفاق آرا با دوسیۀ پیشنهادی جمهوری اسلامی افغانستان مبنی بر ثبت «منار جام» در فهرست میراثهای فرهنگی جهان اسلام موافقت کرد.»
در خبرنامه نوشته شده که این دستاورد نتیجهٔ سعی و تلاشهای مؤثر نمایندگی کشور در پاریس است که دوسیهٔ منار جام را به سازمان آیسیسکو ارسال و پیگیری کرده بود.
وزارت خارجه میگوید که در جریان سومین اجلاس فوقالعادۀ این کمیته، پس از ارزیابی و مرور دوسیههای پیشنهادی کشورهای عضو سازمان آیسیسکو، ۲۲ اثر فرهنگی از شش کشوراسلامی (امارات متحدۀ عربی، افغانستان، یمن، فلسطین، مراکش و عمان) مورد قبول قرار گرفته است.
منار جام قبلاً درسال ۲۰۰۲ شامل لست میراثهای فرهنگی جهانی سازمان یونسکو گردیده بود که اکنون در لست میراثهای فرهنگی جهان اسلام نیز قرار گرفت.
این نخستین اثر فرهنگی کشور است که شامل لست میراثهای فرهنگی جهان اسلام شده است.
وزارت امور خارجه میگوید که این دستاورد مهم در راستای تقویت وجه ملی، حفظ و مرمت آثار فرهنگی کشور در سطح بینالمللی، و تقویت پالیسی دولت در عرصههای دیپلوماسی فرهنگی از اهمیت فراوان برخوردار است.
منار جام غور، پس از قطب منار در دهلی، بلندترین سازه خشتی جهان محسوب میشود. اما جنگ و عدم رسیدگی حکومت به میراثهای فرهنگی در سالهای اخیر، این بنای خشتی بزرگ جهان را با خطرات جدی روبهرو ساخته است.
مسوولان محلی در ولایت غور از احتمال تخریب منار جام، یکی از باارزشترین میراثهای فرهنگی افغانستان، ابراز نگرانی میکنند. باران، سیلاب، باد، کاوشهای غیرمسوولانه، حضور طالبان در حاشیه منار و نبود امنیت، از عمدهترین تهدیدهایی عنوان میشود که به گفته مسوولان محلی غور، منار جام را با خطر نابودی روبهرو ساخته است.