صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حوادث تروریستی با اهداف نرم در کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها مورد بررسی قرار گرفت

حوادث تروریستی با اهداف نرم در کمیته  مشترک حکومت و رسانه‌ها مورد بررسی قرار گرفت

جلسه کمیته مشترک حکومت و رسانهها به ریاست سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری و رئیس این کمیته و با حضور، لوی سارنوال، وزیر امور داخله، معاونان ریاست امنیت ملی، اعضای فدراسیون و دیگر اعضای کمیته برگزار شد.
دفتر مطبوعاتی معاونت دوم ریاست جمهوری میگوید که در این جلسه رویدادهای تروریستی اخیر که منجر به قتل شماری از خبرنگاران، فعالان رسانهای و حقوق بشری شده است، مورد بررسی قرار گرفته و نهادهای امنیتی گزارش اجراآت خود را در مورد آن ها به جلسه ارائه کرده‍‌‌اند.
سرور دانش، معاون رئیس جمهور با اشاره به رویدادهای ترور هدفمند روزهای اخیر گفته که این رویدادها برای همه مردم افغانستان تکان دهنده بود و دراین حوادث چهرههای شناخته شده که مربوط به نهادهای خاص رسانه ای، مدنی و حقوق بشری بودند هدف قرار گرفتند.
به نقل از دفتر مطبوعاتی معاونت دوم ریاست جمهوری، آقای دانش سوالاتی را در زمینه شناسایی و پیگیری عدلی و قضایی عاملان قتل یما سیاوش مشاور مطبوعاتی بانک مرکزی و خبرنگار پیشین رسانه های مشهور، الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی، ملالی میوند مجری تلویزیون انعکاس در ننگرهار، رحمت الله نیکزاد خبرنگار آسوشیتدپرس و الجزیره، فردین امینی مجری تلویزیون آریانا، یوسف رشید رییس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه و فرشته کوهستانی فعال مدنی و حقوق زن، مطرح کرده است.  او پرسیده که «پس از وقوع این گونه حوادث تلخ سوال دیگر این است که  نهادهای امنیتی برای جلوگیری از حوادث تروریستی مشابه علیه خبرنگاران، فعالان مدنی، فعالان حقوق بشری و زنان و رویدادهای تروریستی با اهداف نرم چه اقدامات پیشگیرانه روی دست دارند؟»
معاون رییس جمهور همچنین از رسانهها نیز خواسته که راجع به اقدامات نهادهای امنیتی کشور در رابطه به پیگیری قضایای خشونت علیه رسانهها و خبرنگاران و جلوگیری از تهدیدات باالقوه، واقعبینانه برخورد کنند و تلاشهایی که صورت میگیرد نادیده گرفته نشود.
مسعود اندرابی وزیر امور داخله در این جلسه گفته که دشمن در جبهات جنگ شکست خورده و به همین دلیل اکنون روی اهداف نرم تمرکز کرده و برای رسیدن به اهداف خود از شیوههای مختلف استفاده میکند که حوادث اخیر بخشی از اهداف کلان دشمن است.
وی در مورد قضیه شهادت یما سیاوش گفته که تحقیقات جدی در هماهنگی با ریاست عمومی امنیت ملی برای روشن شدن این قضیه جریان دارد و تاکنون سه نفر مظنون در پیوند به این قضیه بازداشت شدهاند.
بهگفتهی وزیر امور داخله او با خانواده آقای سیاوش و مسئولان شماری از رسانهها در این مورد جلسه داشته و جزئیات قتل آقای سیاوش را با آنها در میان گذاشته است.
وی گفته یک تروریست در ارتباط به شهادت الیاس داعی بازداشت شده و تحقیقات از وی جریان دارد و همچنین در مورد شهادت رحمت الله نیکزاد، یک عضو گروه طالبان شناسایی شده که در این حادثه دخالت داشته ولی هنوز بازداشت نشده است.
آقای اندرابی همچنین گفته که تحقیقات راجع به قتل فردین امینی نیز جریان دارد و در ارتباط به قتل فرشته کوهستانی دو نفر بازداشت شده و راجع به قتل یوسف رشید هنوز جزئیاتی در دسترس نیست. اما تحقیقات درمورد آن جریان دارد. به گفته وزیر امور داخله هم چنین دو نفرست در رابطه با قتل ملاله میوند نیز دستگیر شده اند.
بر اساس اظهارات وزارت داخله، این وزارت تیمهای ویژه ای را برای پیگیری این قضایا و جلوگیری از تهدیدات بالقوه علیه خبرنگاران، فعالان مدنی و حقوق بشری توظیف کرده و به قومندانان امنیه در سراسر کشور نیز دستور داده است که با رسانهها، نهادهای مدنی و حقوق بشری همکاری ارتباط منظم و جدی داشته باشند.
مسوولان در ریاست عمومی امنیت نیز  در جلسه امروز کمیته مشترک حکومت و رسانهها گفته اند با آنکه در ارتباط به قتل یما سیاوش سه نفر بازداشت شده‌‌اند، اما تحقیقات برای روشن شدن بیشتر این قضیه جریان دارد.
معاون ریاست عمومی امنیت ملی  گفته که در ارتباط به قتل الیاس داعی یک نفر بازداشت شده که عضو جبهه شهری طالبان است و همچنین در ارتباط به قتل ملالی میوند نیز یک نفر بازداشت شده که عضو گروه داعش است.
وی افزوده است که براساس تحقیقات این ریاست حمله بالای رحمت الله نیکزاد و فرشته کوهستانی توسط گروه طالبان انجام شده و در ارتباط به قتل یوسف رشید هنوز سرنخی موجود نیست.
به گفتهی معاون ریاست عمومی امنیت ملی، نیروهای امنیت ملی در روزهای اخیر سه گروه تروریستی را که شامل 15 نفر میشوند، بازداشت کردهاند. به گفته وی این افراد برای انجام قتلهای هدفمند و بررسی اهداف نرم گروه طالبان، وارد کشور شده بودند که پیش از دستیابی به اهداف خود دستگیر شده اند.
فرید حمیدی، لوی سارنوال کشور در جلسه امروز کمیته مشترک حکومت و رسانهها گفته که بررسی قضایای قتل خبرنگاران و خشونت علیه آنها، برای این اداره اولویت دارد و یک کمیته مشخص برای پیگیری آن توظیف شده است.
براساس اظهارات آقای حمیدی، تمام قضایایی که از سوی نهادهای مربوطه به لوی سارنوالی راجع شده است، مورد بررسی قرار گرفته است و فعلا هیچ قضیهای در لوی سارنوالی نیست که بی سرنوشت باقی مانده باشد و راجع به آن تصمیم گرفته نشده باشد.
دفتر مطبوعاتی معاونت دوم ریاست جمهوری میافزاید که اعضای فدراسیون ژورنالیستان و خبرنگاران افغانستان و نیز اعضای کمیته مصئونیت خبرنگاران نگرانیهای خود را راجع به افزایش موارد قتل خبرنگاران و تهدیدات علیه خبرنگاران در میان گذاشتند. آنها همچنین سوالاتی را راجع به قتل شماری از خبرنگاران و پلانهای امنیتی برای تأمین امنیت خبرنگاران و رسانهها، با وزیر امور داخله و سایر مسئولان امنیتی مطرح کردند.
به نقل از منبع نامبرده، وزیر امور داخله در پاسخ به این پرسشها گفته که نگرانیهای نهادهای رسانهای، خبرنگاران و فعالان مدنی و حقوق بشری را درک میکند و نهادهای امنیتی خود را  به تأمین امنیت آنها مکلف میدانند. وی افزوده که بررسی قضایای جنایی و خشونت علیه خبرنگاران از سوی پولیس و یا سایر افراد، به سرعت انجام میشود، اما بررسی قضایای تروریستی زمان میبرد.
وزیر امور داخله گفته که برای توضیح پلانهای امنیتی، عمق قضایای اخیر  و وضاحت بیشتر در این موارد یک جلسه ویژه را با حضور مسئولان فدراسیون ژورنالیستان و خبرنگاران، مسئولان کمیته مصئونیت خبرنگاران و مسئولان رسانهها برگزار میکند.
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در پایان این جلسه گفته که تلاشهای نهادهای امنیتی برای پیگیری این قضایا قابل قدر و دستگیری شماری از متهمین نیز یک دستاورد قابل قدر و نشان دهنده اراده حکومت برای حمایت از خبرنگاران و فعالان مدنی است.
بهگفتهی دفتر مطبوعاتی معاونت دوم، آقای دانش افزوده است که برای بررسی بیشتر حوادث تروریستی اخیر و ترور خبرنگاران،  فعالان مدنی و حقوق بشری، قرار است به زودی یک جلسه ویژه شورای امنیت ملی به ریاست محمد اشرف غنی، رئیس جمهور، برگزار و اقدامات نهادهای امنیتی در آن به بررسی گرفته شود.
معاون رئیس جمهور از وزارت امور داخله خواسته که برای تأمین امنیت خبرنگاران، فعالان مدنی، فعالان حقوق بشر و فعالان حقوق زن یک بخش ویژه را در این وزارت ایجاد کند و آنها برای مراقبت دوامدار از افراد آسیب دیده و یا آسیب پذیر کار کنند.
وی از کندی روند تحقیقات راجع به قضایای قتل خبرنگاران و فعالان مدنی و حقوق بشری در بخش های کشفی و تحقیقاتی ابراز نارضایتی کرده و به تسریع این روند و شریک ساختن جزیئات آن با مردم تأکید ورزیدهاست.
آقای دانش به وزارت امور داخله و ریاست عمومی امنیت ملی  دستور داده که یک رهنمود واحد برای تأمین امنیت رسانهها و خبرنگاران تهیه کنند و در این اختیار آنها قرار دهند. او تاکید کرده که رهبری حکومت برای حمایت از آزادی بیان، آزادی رسانه و حمایت از افراد حقوق بشری و جامعه مدنی اراده کامل دارد.
معاون رئیس جمهور همچنین راجع به همکاری با خبرنگارانی که به دلیل تهدیدات امنیتی از ولایات به کابل منتقل شدهاند، گفته که این مسئله را تعقیب میکند و تلاش میشود که با این خبرنگاران همکاری لازم صورت گیرد.