صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یونیسف: ۲۰۲۰ سال محرومیت برای کودکان افغان بوده است

یونیسف: ۲۰۲۰ سال محرومیت برای کودکان افغان بوده است

دفتر حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) با اشاره به وضعیت امنیتی، سیاسی و اجتماعی افغانستان، ۲۰۲۰ میلادی را سالی پرچالش برای کودکان افغان عنوان کرد.
فریدون آرین، مسوول روابط عامۀ این اداره در افغانستان گفت که به شمول ۶۰ درصد دختران، ۳.۷ میلیون کودک افغان از آموزش محروم اند و با گسترش کروناویروس و سایر عوامل، امسال حدود ۱۰ میلیون کودک افغان از آموزش محروم شده اند.
آقای آرین افزود که در سال روان میلادی، ۷۸۵هزار کودک کمتر از یک سال واکسینهای معافیتی را دریافت نکرده اند و ۷۸۳هزار کودک کمتر از پنج سال، با سو تغدی حاد مواجه اند.
او گفت: «ده فیصد ۷۸۳هزار طفلی که از سو تغذی حاد رنج میبرند، نزدیک به ۷۸هزار اینها اطفالی استند که زیر نگهداری درست و در شفاخانه باید بستر باشند تا برای شان به درستی رسیدگی شود.»
یونیسف پیشبینی میکند که به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۱ ارقام کودکان زیر پنج سال مبتلا به سو تغذی در افغانستان به ۲.۸ میلیون افزایش خواهد یافت.
آقای آرین همچنان افزود که برای رسیدگی به این کودکان، یونیسف ۲۱ میلیون دالر از جامعه جهانی و نهادهای امدادرسان به دست آورده است.
این در حالی است که کمیسیون حقوق بشر افغانستان از تاثیرات جنگ بر کودکان اظهار نگرانی میکند.
به نقل از صدای امریکا؛ نجیبالله زدران ببرکزی، مسوول هماهنگی بخش کودکان کمیسیون حقوق بشر افغانستان میگوید که بیشترین قربانی جنگ در افغانستان کودکان و زنان اند.
او تاکید کرد که دولتهای پیوسته به کنوانسیون مصوونیت کودک، مکلف اند برای بهبود وضعیت کودکان اقدام کنند.
تدوین و تطبیق قوانین مصوونیت حقوق کودکان، افزایش بودجه تخصیصی برای کودکان و حمایت از خانوادههای نیازمند را آقای ببرکزی از اقداماتی عنوان کرد که منجر به بهبود وضعیت کودکان در افغانستان خواهد شد.
اما حکومت افغانستان میگوید که تلاشها برای رسیدگی به کودکان آسیبپذیر در این کشور جریان دارد.
غلام حیدر جیلانی، معین وزارت امور اجتماعی گفت که در حال حاضر ۴.۲ میلیون کودک در ۲۳ کتگوری در افغانستان آسیبپذیر استند که شامل کودکان دارای معلولیتهای روانی، کند ذهنی و کودکان خیابانی میشوند.
او افزود که این وزارت تلاش دارد تا این کودکان را زیر چتر برنامههای حمایتی قرار دهد و به همین منظور مراکز حمایت از کودکان را در کابل و سایر ولایات ایجاد کرده است.
آقای جیلانی علاوه کرد: «قبل از این تنها یگانه جایی که ما داشتیم پرورشگاههای افغانستان بود، ولی بسنده نبود. حالا مراکز حمایت اطفال، اطفالی که در روی جادهها استند، اطفالی که رد مرز میشوند، اطفالی که قربانی منازعات مسلحانه میشوند، اطفالی که دارای معلولیت اند و تاخر ذهنی دارند، در این مراکز تحت پوشش قرار میدهیم.»
این وزارت تصویب و تنفیذ قانون حمایت از کودکان را در بهبود وضعیت اطفال موثر میداند و میگوید که پالیسی حمایت حقوق کودکان به زودی نهایی میشود.
بر اساس آمار ادارۀ ملی احصاییه و معلومات افغانستان، ساختار نفوس این کشور را بیشتر نیروی جوان تشکیل میدهد و نزدیک به نصف نفوس آن (۴۸ درصد)، کودکان زیر ۱۵ سال استند.