صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنی: افغانستان تا سال 2050 میلادی باید 2440 کیلومتر راه آهن بسازد

غنی: افغانستان تا سال 2050 میلادی  باید 2440 کیلومتر راه آهن بسازد

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری میگوید که بنابر مطالعه معتبر بانک انکشاف آسیایی، با در نظرداشت ظرفیتهای عظیم سرمایه گذاری باید در افغانستان تا سال 2050 میلادی، 2440 کیلومتر راه آهن ساخته شود.
آقای غنی روز پنجشنبه 20 قوس در مراسم افتتاح راه آهن هرات- خواف گفت که بانک انکشاف آسیایی بر روی خطوط آهن کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی منطقوی آسیای میانه برای سالهای ۲۰۱۷ و تا ۲۰۵۰ مطالعهای انجام داده است که افغانستان را نیز شامل میشود.
او افزود، این کشورها به شمول افغانستان؛ آذربایجان، قزاقستان، قرغیزستان، منگولیا، چین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان شامل این بررسی است.
به گفته رئیس جمهوری، چهار دهلیز اقتصادی در این مطالعه بررسی شده است که طول مجموعی آن به ۱۲ هزار و ۷۸۵ کیلومتر میرسد، با در نظرداشت اینکه یک قسمت این خطوط وجود دارد، برای بهبود خطوط موجوده نزدیک و سرمایه گذاری روی خطوط جدید در حدود ۳۰ میلیارد ۱۶۰ میلیون دالر ضرورت است.
رئیس جمهوری گفت که افغانستان به اساس این مطالعه، باید حداقل ۲۴۴۰ کیلومتر خط آهن را اعمار کند که تخمین ابتدایی برای اعمار ۱۲۹۵ کیلومتر آن در حدود ۲ میلیارد و ۲۵۵ میلیون دالر میرسد.
او علاوه کرد که خوشبختانه ما نه تنها شاهد اعمار خط آهن خواف- هرات هستیم، بلکه در چند سال اخیر، خط آهن حیرتان- مزار شریف تکمیل شده، خط آهن آقینه- اندخوی در حال تکمیل شدن است. خط آهن تورغندی- هرات به زودی مطالعات آن تکمیل و احداث خواهد شد.
او افزود، طویل ترین خط آهنی که زیر پیشنهاد است به طول یک هزار کیلومتر شیرخان بندر، کندز، مزار شریف و هرات را باهم وصل کند. همچنین ۶۲۰ کیلومتر هرات را به قندهار از راه هلمند و فراه وصل خواهد کرد.
رئیس جمهوری میگوید که خط آهن کندز، بغلان، بامیان، پروان و کابل که در حدود ۴۰۰ کیلومتر است و خط آهن قندهار- بولدک و بعد از آن، قندهار- کابل و کابل- تورخم همه زیر کار و پلانگذاری است.
اقای غنی گفت که این بخش بزرگی از دهلیزهای اقتصادی و تجارتی است که تاکید به وصل به شبکه کشورهای(CAREC ) سازمان همکاریهای اقتصادی منطقوی آسیای میانه و با شبکه های موجود و در حال انکشاف خطوط ایران است.
او افزود که دو تای از این چهار کوریدور با ایران وصل میشود و پیشرفت ایران که سالانه با وجود تحریماتی که وجود داشته نهایت چشمگیر است و به جناب رئیس جمهور ایران و اداره محترم خط آهن ایران و وزارت کارشان تبریکی میدهیم. چهار دهه جنگ و ناامنی باعث شده است که هیچ زیربنایی در قسمت راه آهن در کشور نباشد. طی دو دهه اخیر مقدار کمی راه آهن در مرزهای شمالی و غربی کشور ساخته شده است.