صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یونیسف: مزایای باز نگهداشتن مکاتب، بهتر از هزینه بستن آن‌ها است

یونیسف: مزایای باز نگهداشتن مکاتب، بهتر از هزینه بستن آن‌ها است

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) طی اعلامیهای از اقدامات دولتها برای بستن زودهنگام مکاتب به هدف جلوگیری از شیوع کرونا انتقاد کرده است. یونیسف نتیجهگیری کرده که مزایای باز نگهداشتن مکاتب، بیشتر از هزینه بستن آنها است.
در اعلامیه این نهاد که روز سهشنبه، هژدهم قوس، نشر شد، تأکید شده است که بستن مکاتب و نهادهای آموزشی، به «یادگیری و رفاه» آسیب میزند و شمار کودکان متأثر از بسته شدن مکاتب را افزایش میدهد. طبق معلومات یونیسف، در نتیجه، ۷.۵ میلیون کودک در افغانستان در کنار ۳.۷ میلیون دیگر که از رفتن به مکتب محروم بودند، فرصت آموزش را از دست میدهند.
این در حالی است که موج دوم ویروس کرونا در کشور شیوع یافته و همه نهادهای آموزشی در ساحات سردسیر تعطیل شده است. در جریان شیوع موج اول ویروس کرونا مراکز آموزشی برای حدود پنج ماه تعطیل بود.
با این حال، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از دولتها خواسته است که بازگشایی مکاتب را در اولویت کاری خود قرار دهند. در اعلامیه یونیسف آمده است که دولتها باید همه اقدامات مقتضی را برای مصونسازی هرچه بیشتر صنفها و پیشگیری از بسته شدن دوباره مکاتب، در دستور کار قرار دهند.
طبق یافتههای یونیسف، شمار دانشآموزان متأثر از بسته شدن مکاتب به دلیل شیوع کرونا در ماه نوامبر (عقرب) ۳۸% افزایش یافته که صدمات فراوانی را به پیشرفت در یادگیری و رفاه ۹۰ میلیون دانشآموز دیگر در سطح جهان وارد کرده است.
در اعلامیه یونیسف به اطلاعات یونسکو استناد شده است. طبق این اطلاعات، از اول دسامبر امسال، صنفهای درسی برای یک نفر از هر پنج دانشآموز در سطح جهان که حدود ۳۲۰ میلیون نفر را تشکیل میداد، بسته بوده است. رابرت جنکینز، رییس جهانی بخش آموزش یونیسف، گفته است که با وجود همه چیزهایی که درباره کرونا، نقش مکاتب در انتقال آن و اقدامات مناسب برای مصون نگهداشتن کودکان آموخته شده، باز هم مسیر حرکتها نادرست است. به گفته او، شواهد نشان میدهد که مکاتب عامل اصلی همهگیری کرونا نیست، اما دولتها بار دیگر بسته شدن مکاتب را به جای آخرین راه حل، به عنوان نخستین راهکار اجرایی میکنند.
رییس جهانی بخش آموزش یونیسف نسبت به پیآمدهای ویرانگر این اقدام که بر یادگیری، سلامت ذهنی، جسمی و مصونیت کودکان میگذارند، هشدار داده است.
همچنان در اعلامیه یونیسف آمده است که با بسته شدن مکاتب، خطر محروم شدن از آموزش و از دست رفتن سیستم حمایتی، مصونیت و غذا برای کودکان در کمین است. یونیسف میگوید که مطالعه جهانی که در ۱۹۱ کشور انجام شده ، نشان میدهد که هیچ پیوندی میان بازشدن مکتب و میزان ابتلا به کرونا وجود ندارد. این نهاد در پایان تأکید کرده است که برنامههای بازگشایی مکاتب باید در برگیرنده افزایش دسترسی به تعلیم از جمله آموزش از راه دور باشد.