صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جاپان 4 میلیون دالر برای پروژه بهبود صحت در مکاتب، کمک می‌کند

جاپان 4 میلیون دالر برای پروژه بهبود صحت  در مکاتب، کمک می‌کند

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) میگوید که کشور جاپان 4 میلیون دالر را برای بهبود صحت در مکاتب، به افغانستان کمک میکند.
یوشیاکی تاکاهاشی، شارژدافیر سفارت جاپان در افغانستان روز پنجشنبه 22 عقرب موافقنامه کمک به مکاتب کشور را با شیما سنگوپتا، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در افغانستان در حضور رنگینه حمیدی سرپرست وزارت معارف امضا کرد.
این پروژه توسط یونیسف و موسسهی همکاریهای بینالمللی جاپان (JICA ) با مشارکت وزارت معارف و وزارت احیا و انکشاف دهات تطبیق خواهد شد.
یونیسف میگوید که مساعدت دولت جاپان ۳۸ مکتب را در ۴ ولایت -کاپیسا، پکتیا ، لغمان و دایکندی- که با کمترین میزان فعلی تامین آب و خدمات صحی و حفظ الصحه در مکاتب هستند را قادر میکند تا از خدمات تامین آب و خدمات صحی و حفظ الصحه لازم، از جمله دسترسی به آب صحی، صحت برای دختران و پسران، امکانات بهداشتی دوران قاعدگی برای دختران، مواد و آموزش معلمان و کمیتههای اداری مکاتب، همراه با تقویت نظارت و حمایت از طریق ریاست معارف در هر ولایت به آن مکاتب  ارائه می شود. یونیسف با نشر خبرنامه ای نوشته: رنگینه حمیدی، وزیر معارف، این کمک را در زمینه دسترسی افغانستان به امکانات و خدمات تامین آب و خدمات صحی و حفظ الصحه در مکاتب مهم می داند.
او گفت: «دولت جمهوری اسلامی افغانستان برای همکاری و حمایت ارائه شده توسط مردم و دولت جاپان و یونیسف ارزش قائل است. من مشتاقانه منتظر همکاری دوامدار هستم تا اطمینان حاصل شود که مکاتب ما از تجهیزات کافی صحی خدمات تامین آب و خدمات صحی و حفظ الصحه برخوردارهستند.»
یوشیاکی تاکاهاشی شارژ دافیر سفارت جاپان در أفغانستان گفت: “مکتب تنها مکانی برای آموختن ریاضی و تاریخ نیست بلکه جایی است که برای کودکان میآموزاند تا قبل از پا گذاشتن به جامعه چطور با هم زندگی کنند. به همین خاطر یاد گرفتن مفهوم حفظ الصحه در مکتب بسیار مهم بوده و کمک میکند تا یک جامعه خوب و مصو‍‍‍َن برای زندگی کردن داشته باشیم.»
شیما سن گوپتا معاون نماینده یونیسف در افغانستان نیز گفت که «در حالی که ما در چنگال یک بیماری همهگیر جهانی به سر میبریم -می دانیم که شستشوی دست از شیوع ویروس کرونا (COVID-19 ) جلوگیری می کند- باید برای کودکان افغانستان بهتر عمل کنیم. این کمک مالی سخاوتمندانه جاپان به ما امکان میدهد تا محیط آموزشی مکاتب را سالم، صحی و مصوَنتر بسازیم.»
این نهاد بینالمللی خبرنامهاش نوشته است که در افغانستان وضعیت تأمین آب و خدمات صحی و حفظ الصحه در مکاتب همچنان یک چالش اساسی است، به طوری که بیش از یک سوم مکاتب بدون دسترسی به منبع آب صحی با مشکل مواجه هستند.
در خبرنامه نوشته شده که نیمی از مکاتب فاقد امکانات صحی و دو سوم آن بدون امکانات شستشوی دست است. همچنان فقط 40 درصد مکاتب تشناب جداگانه برای دختران و پسران دارند.
یونیسف میگوید که بیشتر مکاتب هیچگونه امکاناتی برای مدیریت بهداشتی دوران قاعدگی (MHM ) ندارد. این عوامل نقش خود را در حضور ضعیف دانش آموزان در مکاتب دارد، وضعیتی که برای دختران از همه بیشتر مشکل ساز است.
جاپان در زمینههای مختلف از جمله امنیت، زیربناها، زراعت، توسعه روستایی، توسعه ظرفیتهای انسانی ، معارف، صحت، فرهنگ و کمک های بشردوستانه به تلاشهای ملت سازی افغانستان کمک کرده است .
کمک مجموعی جاپان به افغانستان از سال ۲۰۰۱ تاکنون در حدود ۶.۸ میلیارد دالر شده است. این کشور هفته گذشته نیز نزدیک به 9 میلیون دالر به وزارت صحت عامه کمک کرد تا چهار نوع واکسین مورد نیاز را تهیه کند.