صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دانش خواستار بازنگری گفتگوهای صلح از حکومت جدید امریکا شد

دانش خواستار بازنگری  گفتگوهای صلح  از حکومت جدید امریکا شد

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری از حکومت جدید امریکا خواست که روند طی شده گفتگوهای صلح افغانستان را مورد بازنگری قرار دهد.
آقای دانش روز دوشنبه 19 عقرب در «کنفرانس ملی تقویت روند اطلاعات در سطح محلی» در کابل با انتقاد از افزایش خشونتها و عدم همکاری طالبان در روند صلح، از حکومت جدید امریکا خواست که روند طی شده گفتگوهای صلح افغانستان را مورد بازنگری قرار دهد.
او ابراز امیدواری کرد که با بازنگری مجدد روند گفتگوهای صلح، مشکلات موجود رفع شود و همه جوانب به صورت مسئولانهتر و با دقت بیشتر و متکی بر واقعیتها و حقایق از پروسه صلح حمایت کنند.
معاون ریاست جمهوری در این نشست، با اشاره به چالشهای موجود در گفتگوهای صلح در قطر، مبنا بودن موافقتنامه دوحه برای مذاکرات صلح افغانستان را رد کرد و آن را مورد قبول دولت افغانستان ندانست.
او تصریح کرد: «ما این موافقتنامه را نه امضا کردهایم و نه طرف آن بودهایم و نه آن را تأیید کردهایم و از نگاه حقوقی و قانونی و تعهدات خود، در قبال جزئیات محتوای آن هیچ گونه مسئولیتی هم نداریم.»
آقای دانش افزود که تنها مسئولیت و تعهد ما اعلامیه مشترک کابل و لویه جرگه مشورتی افغانستان و قطعنامه شورای امنیت ملل متحد برای اصل موضوع صلح و تعقیب همه موضوعات مورد اختلاف در میز مذاکره است.
معاون رئیس جمهور، گروه طالبان را به خاطر عدمانعطاف ناپذیریها و سماجت آن، عامل اصلی به بن بست کشیدن گفتگوهای صلح  و بی باوری مردم به گفتگوهای صلح خواند و گفت: «به همین جهت اکنون مردم افغانستان به پروسه صلح بی باور شده اند و حق هم دارند که بی اعتماد و ناامید شوند.»
زندانیان رهاشده طالبان در میدان جنگ
آقای دانش همچنین گفت که حکومت افغانستان برای نشان دادن حسن نیت و آغاز گفتگوهای صلح اقدامات بزرگی را انجام داد. امروز مردم به خاطر امتیازدهی به طالبان در مورد رهاسازی زندانیان طالبان، حکومت افغانستان را مسئول میدانند زیرا اکثریت رها شدگان بر خلاف تعهد شان دوباره به میدانهای جنگ رفتهاند.
حکومت بعد از امضای توافقنامه صلح ایالات متحده امریکا با گروه طالبان، بیش از 5 هزار زندانی طالبان را که متعهد شده بودند به میدان جنگ نمیروند، از زندانهای کشور رها کرد.
از سوی دیگر گروه طالبان در توافقنامه صلح با ایالات متحده امریکا، متعهد شده بود که سطح خشونتها را کاهش میدهد؛ تعهدی که به گفته نهادهای امنیتی کشور، عملی نشد.
معاون رئیس جمهور نیز گفت که افزایش خشونتها به هیچ صورت مورد قبول نیست و این نقض صریح موافقتنامه بین طالبان و امریکا است.
او افزود که طالبان به تعهد خود عمل نکرده است و حتی ارتباط خود با گروههای تروریستی دیگر را هم قطع نکرده و این گروه هنوز هم بر موضع جنگ طلبانه خود اصرار می ورزد و به راه حل مسالمت آمیز باور ندارد.
معاون ریاست جمهوری گفت که اگر طالبان به این خیال خام باشد که از راه جنگ بر دولت و مردم افغانستان پیروز می شود، کور خوانده است زیرا مردم و دولت افغانستان در صفهای فشردهتر از گذشته در دفاع از جمهوریت در کنار هم ایستادهاند. او تاکید کرد که هیچ گروه و دولتی نمی تواند دیدگاه های خاص خود را بر مردم و دولت افغانستان تحمیل کند.
دسترسی به اطلاعات، عامل شفافیت
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در این نشست که به منظور «تقویت اطلاع رسانی در سطح محلی» برگزار شده بود، گفت که اطلاع رسانی برای اداره عامه یک تکلیف و دسترسی مردم به اطلاعات نیز یک حق شهروندی است.
آقای دانش، اصل دسترسی به اطلاعات را عامل اصلی شفافیت عنوان کرد و گفت که اداره عامه باید مانند یک اتاق شیشهای باشد و زمینه لازم باید فراهم باشد تا مردم از آنچه که در داخل این ساختار میگذرد در جریان باشند.
به گفته وی حکومت نباید تنها خود را مالک و محرم اطلاعات بداند و مردم را نامحرم احساس کند. معاون رئیس جمهور گفت که دولت در مرکز و ولایات ملزم هستند تا اطلاع درست را در اختیار مردم قرار بدهند، وگرنه در برابر آنان اطلاعات غلط و شایعات و اتهامات نشر خواهد شد.
او در همین راستا به رسیدگی به مشکلات سخنگویان در ولایات و حفظ مصئونیت خبرنگاران و رسانه ها تاکید کرد و گفت که گروه طالبان دشمناصلی رسانه و دانایی و مرتکب قتل خبرنگاران است و باید پاسخگو باشد؛ ولی هیچ خشونتی برعلیه خبرنگاران از جانب هیچیک از مقام حکومتی قابل بخشش نیست.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد که قضایای خشونت علیه خبرنگاران در ولایات باید از جانب کمیتههای ولایتی کمیته مشترک حکومت و رسانه ها جدی پیگیری شود.
استاد دانش سخنگویان حکومت را صدای رسای حکومت و نقطه وصل مردم و حکومت خواند و گفت که آنان باید به پالیسیهای دولت واقف باشند و مسئولیتشان را به طور مسلکی و به موقع انجام بدهند.
وی آزادی بیان را اساس دسترسی به اطلاعات، جمهوریت، عدالت و دموکراسی عنوان کرد و گفت بدون آزادی بیان، همه این شعارها بی محتوا خواهند شد. به همین خاطر یا هیچ حکومتی نباشد و اگر باشد باید مبتنی بر آزادی بیان باشد.
آقای دانش از رسانه ها خواست که برای حمایت از جمهوریت بدون هیچتردیدی تلاش و حمایت کنند و نباید به جای این که دشمنان جمهوریت و آزادی بیان را زیر تیغ نقد قرار بدهند، ناخواسته مدافعان جمهوریت را تضعیف کنند.
در این برنامه همچنین شمیم خان کتوازی رئیس ارگانهای محلی، سخنگویان و رسانهها را سربازان خط مقدم جنگ روانی دشمن خواند و  گفت که دشمنا با ایجاد جنگ روانی می خواهند اتحاد ما را بهم بزنند و این امر ایجاب می کند که سخنگویان و رسانهها بیشتر از گذشته انسجام پیدا کنند.
در این جلسه همچنین سید سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح بر ایجاد یک روایت مشترک در پروسه صلح تأکید کرد و افزود که رسانهها در این روایت مشترک نقش اساسی را برعهده دارد.
وی همچنین راجع به جایگاه وزارت دولت در امور صلح گفت که این وزارت نقطه وصل میان مردم و رسانهها، حکومت و نهادهای فعال در امور پروسه صلح است.
صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری نیز در صحبت های خود سخنگویان حکومت را زبان اصلی حکومت خواند و بر ایجاد انسجام میان آنان در سطح مرکز و ولایات تأکید کرد.
آقای صدیقی تاکید کرد که ما امروز دارای روایت روشن هستیم و آزادی بیان، انکشاف پایدار، برنامه های ملی چون میثاق شهروندی، میثاق امنیتی و نهادهای دولت برای خدمات رسانی از مهم ترین روایت های شکل گرفته در کشور ما است.
کنفرانس ملی تقویت روند اطلاعات در سطح محلی با حضور با حضور استاد سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور، رئیس و معینان اداره مستقل ارگان های محلی، وزیر دولت در امور صلح، والی کابل، سخنگویان حکومت از تمامی ولایات، نهادهای رسانهای و خبرنگاران در کابل برگزار شد. این کنفرانس ملی که توسط اداره مستقل ارگانهای محلی برگزار شده است برای سه روز ادامه خواهد داشت. هدف از این کنفرانس تقویت اطلاعات رسانی، تحقق فرهنگ حکومتداری خوب و جلب اعتماد مردم عنوان شده است.