صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یونیسف و سازمان صحی جهان: 655 میلیون دالر برای مبارزه با پولیو و سرخکان نیاز است

یونیسف و سازمان صحی جهان:  655 میلیون دالر برای مبارزه با پولیو و سرخکان نیاز است

صندوق وجهی سازمان ملل متحد (یونیسف) و سازمان صحی جهان گفته است که برای مبارزه با بیماریهای فلج کودکان/ پولیو و سرخکان، 655 میلیون دالر کمک فوری نیست است.
این دو نهاد بینالمللی روز شنبه 16 عقرب با نشر خبرنامهای مشترک، هشدار دادهاند که افغانستان مرکز شیوع بیماری سرخکان است و نیاز جدی به مبارزه دارد.
در خبرنامه نوشته شده که در سالهای اخیر، شیوع مجدد جهانی سرخکان با شیوع مداوم در همه نقاط جهان مشاهده شده است. شکاف پوشش واکسیناسیون در سال 2020 توسط COVID-19 بیشتر شده است. در سال 2019 ، سرخکان به بالاترین تعداد عفونت جدید در بیش از دو دهه رسیده است.
این دو نهاد نوشتهاند که افغانستان با 10.7 هزار مورد ابتلا به بیماری سرخکان و 53 مورد فلج کودکان یکی از کشورهایی است که نیاز جدی به پیشگیری دارد.
یونیسف و سازمان صحی جهان میگویند که بر اساس گزارشها در هر دوره واکسین در افغانستان بیش از 2.5 میلیون کودک از واکسین پولیو/ فلج کودکان باز میمانند.
این دو نهاد میگوید که این فراخوان برای اقدام اضطراری برای جلوگیری از بیماریهای عمده سرخکان و فلج اطفال در واقع برای تأمین بودجه برای پایان دادن به فلج اطفال و تقویت تلاشها برای رسیدن به آخرین فرد و اطمینان از ایمنی و محافظت از آنها در برابر بیماریهای قابل پیشگیری بسیار حیاتی است.
هفته پیش وزارت صحت عامه کشور با پایان دوره یک هفتهای واکسین پولیو/ فلج کودکان گفته بود که حدود 3 میلیون کودک به دلیل ناامنی از واکسین بازماندهاند.
در خبرنامه همچنین نوشته شده که تدروس گبریسوس رییس سازمان صحی جهان، میگوید که همهگیری کرونا تاثیرات مخربی در سراسر جهان گذاشته، اما برخلاف این بیماری، امکانات و دانش لازم برای مبارزه با بیماریهای فلج کودکان و سرخکان وجود دارد.
او تاکید کرده که برای جلوگیری از شیوع و همهگیری بیماریهای فلج کودکان و سرخک، به منابع مالی نیاز است و در صورتی که این منابع مالی تامین شود، جان و سلامت کودکان حفظ میشود.
همچنین هنریتا فور مدیر اجرایی یونیسف، میگوید که مبارزه با بیماری کوید۱۹ اولویت است، اما سایر بیماریها از جمله سرخک و فلج کودکان نیز کُشنده و خطرآفرین است.
این مقام یونیسف میافزاید که زندگی میلیونها کودک در کشوری فقیر توسط بیماریهای سرخک و ویروس پولیو تهدید میشود و نباید اجازه داد تا این بیماریها باعث از دست دادن کودکان شود.
خانم فور میگوید که آنان برای مبارزه با پولیو و سرخک به منابع مالی اضافی نیاز دارند و از سران کشورها انتظار دارند تا در راستای حفاظت و ایمنسازی کودکان فوراً اقدام کنند.
یونیسف و سازمان صحی جهان میافزایند که طی سالهای اخیر بیماری سرخک شیوع بیشتری یافته و در سال ۲۰۱۹ موارد ابتلا به بیماری سرخک به بالاترین رقم در دو دههی اخیر رسیده است.
این سازمانها تاکید کرده که گزارش میزان مرگومیر کودکان ناشی از ابتلا به بیماری سرخک را در هفته آینده منتشر میکنند و نشان میدهد که این بیماری در کشورهای مختلف در حال گسترش است.