صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

داکتران در قندهار: شمار بیماران مبتلا به کم‌خونی رو به افزایش است

داکتران در قندهار: شمار بیماران مبتلا به کم‌خونی رو به افزایش است

مقامات صحی در قندهار میگویند که بیماری کمخونی در این ولایت رو به افزایش است و هم اکنون بیش از ۷۰۰ بیمار در یک وقت برای تزریق واحدهای خونی مراجعه میکنند.
مسوولان در ریاست صحت عامه قندهار میگویند که شمار بیماران کمخونی «تلاسیمیا» در نیمه اول سال روان به چهار هزار و ۲۲۷ تن رسیده است.
هدایتالله حکیمی، متخصص کودکان در شفاخانه حوزهای میرویس قندهار دیروز یکشنبه، یازدهم عقرب به روزنامه ۸صبح گفت که این بیماری «ناعلاج» در حوزه جنوب افزایش چشمگیری داشته است.
بر اساس آمارهای این ریاست، شمار بیماران کمخونی در سال گذشته حدود هشت هزار و ۴۸۲ تن ثبت شده است.
او افزود که در میان بیماران، برخی از آنان از نُه ماه بدینسو به گونه ماهانه و برخی نیز ماه دو بار خون تزریق میکنند.
برخی از پایوازان نیز بدین نتیجه رسیدهاند که در صورت اهدا نشدن خون به شفاخانه میرویس، بیماران جانهای شان را از دست میدهند.
همزمان با این، مسوولان در بانک خون شفاخانه میرویس میگویند که روزانه به بیش از ۱۰۰ بیمار خون اهدا میشود و در برخی از مواقع، آنان با کمبود خون مواجه میشوند.
محمدابراهیم، رییس بانک خون شفاخانه میرویس گفت که برخی از مواقع زخمیان رویدادهای ترافیکی و امنیتی به شفاخانه مراجعه میکنند، اما بانک خون به دلیل پوشش دادن بیماران تلاسیمیا، از اهدای خون به این زخمیان عاجز است. وی افزود که باید همکاریها میان شفاخانه حوزهای میرویس و بانک خون امام حسین بیشتر شود.
مقامات در این شفاخانه همچنان از مردم میخواهند که با مراجعه به این شفاخانه، خون اهدا کنند، زیرا به گفته آنان، اگر بیماران تا ۱۲ سالهگی زنده بمانند، بهبود مییابند.
گفتنی است که تاکنون تدابیر خاصی برای پیشگیری از بیماری کمخونی در قندهار گرفته نشده است و راههای علاج آن نیز تاکنون در این ولایت متصور نیست. تلاسیمیا که به «بیماری مکروب خونی» یا «کمخونی» شهرت دارد، بیشتر در کودکان زیر سن پنج سال پیدا شده و در صورت تزریق نشدن خون به آنان، بیماران جان میدهند.