صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جمهوری کوریا و اداره پناهندگان سازمان ملل متحد برای بهبود دسترسی به آموزش در افغانستان مکاتب احداث می کنند

جمهوری کوریا و اداره پناهندگان سازمان ملل متحد  برای بهبود دسترسی به آموزش در افغانستان مکاتب احداث می کنند

کابل، افغانستان (۲۹ سپتمبر ۲۰۲۰) – بیش از ۲,۲۰۰ کودک با ساخت دو باب مکتب توسط اداره پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR ) با مساعدت سخاوتمندانه جمهوری کوریا در افغانستان، دسترسی به آموزش و پرورش خواهند داشت.
یکی از مکاتب که در جبرئیل، ولایت هرات در حوزه غرب افغانستان ساخته شده است، امروز افتتاح گردید. این مکتب هشت صنفه با وسایل مانند فرنیچیر (میز و چوکی) و سایر امکانات بشمول میدان بازی و دستگاه انرژی خورشیدی که از انرژی برقی همیشگی اطمینان می دهد، مجهز شده است.
” ژا هیونگ ری، سفیر جمهوری کوریا در افغانستان اظهار داشت: «دولت کوریا، وقتی صحبت از کمک به افغانها می شود آموزش و افراد آسیب پذیر را در اولویت قرار می دهد. وی افزود: «وقتی به زندگی و رنجهایی که پناهجویان در داخل و خارج از کشور شان تجربه میکنند فکر می کنم و می شنوم ، قلبم به شدت سنگینی می کند. وضعیت وخیم بیجاشدگان از نظر شدت آن با پناهندگان تفاوتی ندارد. با در نظر داشت این پیش زمینه، من از جوامع میزبان که با کمال لطف با عودت کنندگان و بیجاشدگان داخلی در این بار مسولیت شریک اند، تشکر میکنم. آموزش نه تنها یک جز توسعه برای افراد است بلکه همچنان یک جز جوامع و ملت است، که این مثال در مورد مردم کوریا نیز صدق میکند. من صمیمانه امیدوارم مکاتب که با حمایت کوریا اعمار گردیده است نقش بسزایی در این زمینه داشته باشند.“
با کمک سخاوتمندانه دولت افغانستان و مردم جمهوری کوریا ، اداره پناهندگان سازمان ملل متحد و همکارانش دو مکتب هشت صنفه را در جبرئیل و کهدیستان در منطقه غربی ولایت هرات احداث کرده اند. هر دو مکتب در ساحه اولویت بازگشت و ادغام مجدد است که مشترکا توسط دولت جمهوری اسلامی افغانستان و اداره پناهندگان سازمان ملل متحد شناسایی شده است. حدود 20 ساحه اولویت برای بازگشت و ادغام مجدد ، از جمله جبرئیل و کهدیستان ، که در آن عودت کنندگان و بیجا شدگان در میان جوامع محلی زندگی می کنند، شناسایی شده است. این پروژه بخشی از تلاش های اداره پناهندگان سازمان ملل متحد برای حمایت از دولت جمهوری اسلامی افغانستان با تقویت تسهیلات ضروری و خدمات اساسی مانند تعلیم، صحت و سرپناه در این مناطق می باشد.
” کارولین ون بورن ، نماینده اداره پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان ، می گوید» هر کودک حق تعلیم دارد. برای بسیاری از دختران و پسران در افغانستان ، تحصیلات یک رویای دست نیافتنی است «.با حمایت تمویل کنندگانی مانند جمهوری کوریا و با هماهنگی دولت افغانستان ، ما در حال ساخت مکاتب در ساحات اولویت عودت و ادغام مجدد هستیم تا به افزایش دسترسی به تعلیم در کشور کمک کنیم. “ از سال 2002 ، بیش از 5.3 میلیون پناهنده افغان برای بازگشت به وطن کمک شده اند. با وجود ناامنی جاری در افغانستان ، که با تأثیر اقتصادی 19-COVID همراه است ، در سال 2020 تاکنون حدود 1027 پناهنده افغان بازگشته اند. حدود 2.6 میلیون افغان نیز به دلیل درگیری و حوادث طبیعی بیجا شده اند. این برنامه بخشی از استراتژی راه حل ها برای پناهندگان افغان و سازوکار حمایتی آن که یک ابتکار منطقه ای است و آینده ای را پیش بینی میکند که در نهایت افغان های بیجاشده ممکن است به طور دایمی موفق به بازگشت به سرزمین اصلی شان گردند، میباشد.  در حال حاضر، حدود ۴.۶ میلیون افغان در خارج از افغانستان زندگی می کنند که از این جمله ۲.۷ میلیون آنان پناهندگان ثبت نام شده اند. در کل، آنها نمایندگی از یکی از طولانی ترین و محروم ترین جمعیت آوارگان  را در سراسر جهان تشکیل میدهند.