صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جمهوریت از همه مردم افغانستان است، اگر جمهوریت نباشد هیچ خواستی مطرح نمی شود

  جمهوریت از همه مردم افغانستان است،  اگر جمهوریت نباشد هیچ خواستی مطرح نمی شود

محمد اشرف غنی رئیس جمهور صبح  دیروز در راس یک هیات عالی رتبه دولتی به منظور بررسی وضعیت عمومی ولایت بامیان، به آن ولایت سفر نمود.
در این سفر رئیس جمهور را امرالله صالح معاون اول ریاست جمهوری، سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، داکتر حمدالله محب مشاور امنیت ملی و شمار دیگری ازمقامات بلند رتبه دولتی، همراهی می کردند.
هیات رهبری حکومت افغانستان در میدان هوایی شهید مزاری مورد استقبال گرم وکلای مردم بامیان در شورای ملی و شورای ولایتی، اعضای شورای علما، اعضای جامعه مدنی و رهبری اداره محلی ولایت بامیان قرار گرفتند.
در همایش مردمی که به استقبال از هیات رهبری حکومت ترتیب یافته بود، رییس جمهور و معاونین ریاست جمهوری بر اراده جدی و قاطع رهبری حکومت مبنی بر تعهداتی که به مردم سپرده شده است تاکید کردند و از حمایت مردم بامیان از برنامه های حکومت افغانستان قدردانی کردند.
رییس جمهور در این همایش از آگاهی و سخت کوشی مردم بامیان تجلیل کرد و گفت که خوشحالیم که مردم بامیان و جامعه مدنی این ولایت ثابت کردند که حرکت مدنی بهتر از حرکت های خشونت آمیز است.
وی افزود که همین حرکت های مدنی مردم بامیان سبب گردید که امروز چهره بامیان عوض شود و دیگر جامعه مدنی این ولایت نه جاده کاهگل خواهند کرد و نه الکین خواهند ساخت؛ زیرا بامیان امروز هم از جاده های پخته برخوردار است و هم در آینده نزدیک برق 220 کیلوولت به این ولایت خواهد رسید.
وی سرمایه گذاری در بخش فرهنگی و توریسم بامیان را یکی از اولویت های مهم دانست و گفت که استملاک مناطق باستانی باید سرعت داده شود و آثار تاریخی بازسازی گردد و یک تحول عظیم در عرصه گردشگری در کشور به وجود آید.
رییس جمهور گفت ما تعهد کرده ایم که مناطق مرکزی و بامیان را از زندان طبیعی بیرون کنیم و از ما بامیانی به میراث خواهد ماند که دیگر در حصار طبیعت نباشد و به سراسر افغانستان وصل گردد.
رییس جمهور غنی گفت که جمهوریت از همه مردم افغانستان است و اگر جمهوریت نباشد هیچ مطالبه و خواستی مطرح نخواهد شد. وی تاکید کرد که نقشه راه ما در زمینه صلح همان چیزی است که نمایندگان مردم در لوی جرگه مشورتی صلح فیصله کرده و واضح کرده اند که صلح باید به معنای ختم خشونت و جنگ چهل ساله باشد و در پی آن یک نظام با ثبات و مردمی به وجود آید.
هم چنین امرالله صالح معاون اول ریاست جمهوری ضمن تجلیل از مدارا و هم پذیری موجود در بامیان آن را یک الگوی مناسب برای همه افغانستان خواند و گفت که ما در بامیان عملا وحدت ملی می بینیم و تجربه می کنیم.
وی در زمینه صلح نیز گفت که کدام تشویشی وجود ندارد، زیرا یک گروه کوچک می خواهد برای خود هویت بسازد و هویت سازی بدون پذیرش خواست و مطالبات مردم امکان ندارد.
معاون رییس جمهور افزود که اگر طالبان یک روز آتش بس را بپذیرند و به میان مردم آیند به سرعت ذوب خواهند شد و از بین خواهند رفت.
وی افزود که مردم افغانستان آگاه شده اند و بامیان یک نمونه از بیداری و آگاهی مردم است. طالبان نمی توانند این همه نیروی بشری و آگاهی و بیداری را سرکوب کنند.
محمدسرور دانش معاون دوم رییس جمهور در سخنرانیاش گفت که بامیان به لحاظ سیاسی مرکز تحولات بزرگ در کشور بوده و شهید مزاری با تاسیس حزب وحدت اسلامی افغانستان یکی از بزرگ ترین حرکت های سیاسی در میان احزاب مردم هزاره و شیعه را از بامیان آغاز کرد.
وی افزود که بامیان در دوره حکومت طالبان نیز یکی از پایگاه های اصلی مقاومت بود و مردم این خطه قربانی های زیادی را در راستای استقلال و آزادی کشور تقدیم کرده اند.
استاد دانش هم چنین در مورد ظرفیت های بشری بامیان گفت که بامیان با داشتن بیش از هفت هزار محصل در دانشگاه این ولایت و بیش از 140هزار متعلم در مکاتب خود یکی از ولایاتی است که بیشترین نیروی تحصیل کرده و جوان را دارد. وی هم چنین در باره دیگر ظرفیت های بامیان اظهار داشت که پروژه های بزرگی همچون برق بامیان، سرگ گردن دیوال، سرگ یکاولنگ- بامیان، سرک یکاولنگ - دره صوف و سرک دوشی- بامیان از بزرگ ترین پروژه های کلان دولت است که در حال تطبیق است.
آقای دانش هم بر حفظ دموکراسی، آزادی بیان، انتخابات، حقوق بشر، حقوق زنان، مشارکت اقوام و حفظ ارزشهای نظام اسلامی تأکید کرد.
او افزود که مردم دیگر به قرن هفدهم بر نخواهند گشت: «امروز در جریان صلح مسئله جمهوریت و امارت مطرح است. این تنها یک شعار و یک نام نیست، بلکه جمهوریت در حقیقت عصاره تمام دستآوردهایی است که مردم افغانستان در این ربع اول قرن بیستویک به آن دست یافته است. ما نمیتوانیم تمام دستآوردها را کنار بگذاریم و به قرن ۱۷ و ۱۸ برگردیم.»
آقای دانش افزود زمزمه های مبنی بر حکومت موقت را بی اساس خواند و آن را در شرایط کنونی غیر قابل طرح دانست و گفت که طرح چنین ایده هایی بازگشت به گذشته و یک انقطاع تاریخی است که مردم افغانستان هرگز بدان رضایت نخواهند داد.
وی گفت که طالبان می توانند به عنوان یک حزب سیاسی یکی از صداهای موجود باشد و حتی تمام قدرت را بگیرد ولی در چوکات قانون و با میکانیزم های مردم سالارانه فعالیت کند نه از راه جنگ و خشونت.
معاون رییس جمهوراضافه کرد، اکنون از همه جای کشور صدای صلح خواهی بلند است و ما امیدواریم که طالبان با این روند مسولانه برخورد کنند و این فرصت تاریخی را از مردم افغانستان نگیرند.
آقای دانش همچنین در مورد اصلاحات در حزب وحدت اسلامی اشاره کرد و گفت که ما در باره اصلاحات در حزب وحدت نقطه نظرات و دیدگاه هایی نیز داریم که تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا با تطبیق اصلاحات و با مشارکت نیروهای اندیشمند و روشنفکر، مبارز و عدالتخواه، این حزب به یک حزب مدرن و محوری برای تحقق آرمان های شهید وحدت ملی و هماهنگ ساختن همه گروه ها و احزاب سیاسی جامعه هزاره و شیعه افغانستان تبدیل گردد.
در این همایش سید انور رحمتی والی ولایت بامیان، ضمن خوش آمدگویی به هیات رهبری دولت و حمایت از مواضع دولت در زمینه صلح، مطالبات و خواست های مردم بامیان را در زمینه های گوناگون مطرح کرد.
پس از همایش مردمی جلسه فوق العاده امنیتی رهبری حکومت که در آن مشاور امنیت ملی و مسئولین سکتور امنیتی نیز حضور داشتند، برگزار شد. در این جلسه وضعیت عمومی امنیتی کشور مورد بررسی قرار گرفت و روی پلان گذاری های امنیتی، عملیات ها، دفع تهدیدات دشمن، چالش ها و ظرفیت های موجود ارگان های امنیتی و دفاعی، بحث صورت گرفت.
مسئولین ارگان های امنیتی و دفاعی ضمن اینکه در خصوص تعبیه قوت ها گزارش شان را ارائه کردند، خواهان گسترش حکومتداری و عرضه خدمات بیشتر به سطح ولسوالی ها شدند. رئیس جمهور در جلسه امنیتی همچنان بر تامین امنیت شاهراه ها، جلوگیری از اخاذی های دشمن، تغییرات در قوماندانی های امنیه بر اساس معیار و شایستگی تاکید کرده، گفت: آن عده منسوبین امنیتی و دفاعی که در اجراات شان از خود شایستگی نشان داده اند، تقدیر شوند.