صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۷ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مردم: نمایندگان ما در ولسی جرگه تاهنوز به پکتیا سفر نکرده اند

مردم: نمایندگان ما در ولسی جرگه تاهنوز به پکتیا سفر نکرده اند

به اساس قانون اساسی اعضای شورای ملی در رخصتی های تابستان و زمستان باید به ولایات خود سفر کرده و مشکلات مردم را از نزدیک بررسی کنند و به هدف حل آن با اداره های زیربط حکومتی شریک کنند. اما باشندگان پکتیا می گویند که رخصتی ۴۵روزۀ اعضای ولسی جرگه رو به اتمام است اما تا کنون به این ولایت سفر نکرده اند.
به اساس مادۀ ۱۰۷ قانون اساسی، شورای ملی در هر سال دو نشست عادی دایر می کنند. مدت کاری هر دو جلسه شورای ملی در هر سال ۹ ماه است. در وقت ضرورت شورا می تواند این زمان را طول بخشد. نشست های فوق العادۀ شورای ملی در روزهای رخصتی به امر ئیس جمهور دایر شده می تواند.
به اساس همین ماده، وکلا باید در فصل تابستان و زمستان به ولایات خود سفر کنند، مشکلات مؤکلین خود را از نزدیک ببینند و به هدف حل آن با ارگان های ذیربط در ارتباط شوند. عبدالله باشندۀ ناحیۀ چهارم شهر گردیز در رابطه به این موضوع می گوید که در این ولایت مشکلات و پروژه های نیم کاره موجود است که باید آن با اداره های ولایتی و مرکزی تعقیب شود.
موصوف به پژواک گفت: «وکلا وقتیکه کمپاین می کنند، شب و روز می گردند، حتا به مهمانه خانه های مردم میروند، نشست های کلان و کوچک می کنند، هیچ مسئله ای نمی باشد، اما اگر کامیاب شوند و زمان رسمی سمع مشکلات مردم باشد، باز نمی توانند، این واقعاً جای تاسف است.»
صبرینا، فعال حقوق زن می گوید که حتا بیشتر از زنان گردیز هم تا هنوز نمایندگان زن خود را نمی شناسند و نه هم تا کنون به آنها کدام کار کرده اند. صبرینا افزود: «تا هنوز هیچ وکیل به پکتیا نیامده، که به ما پاسخ داده باشد و در رابطه به کار خود به ما گفته باشد. وکلای زن خو هیچ ممیایند، حتا در مرکز هم کسی آنها را نمی شناسند.»
کامله باشندۀ ولسوالی احمدابا از مردم می خواهد که در زمان انتخابات در انتخاب نمایندگان از دقت کامل کار بیگیرند و اظهار امیدواری کرد که وکلا برای شنیدن مشکلات مربوط به تعلیم، صحت، مخابرات، تحصیلات عالی، زراعت و دیگر بخشهای باشندگان پکتیا به این ولایت سفر نمایند.
وی می گوید: «مسوولیت اساسی مردم است، آنها باید یک انسان را خوب درک کنند و سپس از آن وی را مستحق رای دانند، هر زمان با آنها استاد باشد و برای بدست آوردن حقوق آنها تلاش کنند» نه کسیکه باز به کارهای شخصی خود مصروف باشد و به آنها وقت نداشته باشد.»
باشندگان دیگر این ولایت نیز اظهارات مشابه داشتند و از نمایندهای خود خواست که مشکلات آنها را با اداره های ولایتی و مرکزی زیربط در وقت اش شریک کنند. از سوی هم نمایدگان این ولایت در شورای ملی می گویند که از مسایل بیشتر مربوط به ولایت در کابل خبر میشوند و یا اینکه به گفتۀ آنها شماری از افراد به امنیت آنها دسیسه سازی می کنند.
ابراهیم غشتلی نمایندۀ ولایت پکتیا در ولسی جرگه می گوید که آنها به اساس مشکلات امنیتی به ولایت سفر کرده نمیتوانند. غشتلی گفت: «ما تقریباً چهار ماه پیش به پکتیا رفته بودیم و با مردم دیدار کرده بودیم، همچنان در عید مردم را به کابل خواسته بودیم، که مشکلات خود را با ما شریک بکنند، اما از اثر چالش های امنیتی نتوانیستیم که به پکتیا سفر نمایم.»
راضیه سعادت نمایندۀ پکتیا در ولسی جرگه می گوید که بیشتر اوقات مردم این ولایت به آنها مراجعه می کنند و مشکلات گوناگون با آنها شریک می سازند، که به گفتۀ وی، ضرورت رفتن به ولایت نمی بیند. به گفته سعادت: «در هفته سه روز مردم زیادی به دفترم میایند، هر وقت مردم عرایض شان را میاورند، به حل مشکلات آنان میپردازند؛ پس من از وضعیت آگاه می شوم و آنقدر نیاز نیست که به پکتیا سفر نمایم.» قابل یادآوریست که ولایت پکتیا در ولسی جرگه بشمول یک زن پنج نماینده دارد.