صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۷ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مراسم گرامی داشت ازروزعاشورا باحضورهیأت رهبری حکومت در غرب کابل برگزارشد

مراسم گرامی داشت ازروزعاشورا باحضورهیأت رهبری حکومت در غرب کابل برگزارشد

مراسم گرامی داشت از روز عاشورای حسینی با حضور محمد اشرف غنی، رئیس جمهور، امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری، استاد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، فضل الهادی مسلمیار، رئیس مشرانو جرگه، مقامات ارشد حکومت، نمایندگان مردم در شورای ملی، علما، فرهنگیان، جوانان و اقشار مختلف مردم، قبل از ظهر دیروز در حسینه بقیت الله در غرب کابل برگزار شد.
رئیس جمهور همراه با هیأت رهبری حکومت قبل از حضور در جمع عزاداران حسینی، از شفاخانه صد بستر دشت برچی دیدن کردند و برای اهالی این منطقه از تجهیز و ارائه خدمات دوباره و بهتر از گذشته این شفاخانه، اطمینان خاطر دادند و به روح کسانی که در حادثه انتحاری در این شفاخانه جان سپرده بودند، اتحاف دعا کردند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور در سخنرانی خود نیز تأکید کرد که دشمنان افغانستان برای تخریب این کشور کمر بسته اند ولی ما کمر به آبادی بسته ایم، دوباره می سازیم و هرگز به عقب بر نمی گردیم.
وی گفت: «ما باید با الهام از مکتب عاشورا از اتحاد و همدلی مردم و حفاظت از قانون اساسی و جمهوریت، جانانه دفاع کنیم وگرنه نسل بعدی ما، ما را نخواهد بخشید.» رئیس جمهور، افغانستان را صحنه زیبای از وحدت و همدلی میان مذاهب مختلف دینی خواند و بیان داشت که وحدت شیعه و سنی در افغانستان در جهان اسلام نمونه است.
رئیس جمهورغنی گفت که وحدت واقعی براساس هبستگی است و همبستگی واقعی آنست که هیچ افغان از دیگر افغان، برتری نداشته باشد.
وی نظام جمهوریت را یگانه پاسدار واقعی این وحدت جمعی خواند و تأکید کرد که جمهوریت برای مردم است و با اراده قاطع مردم پایدار خواهد ماند.
رئیس جمهور کشور افزود که مردم افغانستان برای حفظ ارزش های بشری و مبارزه با افراطیت و تروریسم جانانه مبارزه کرده است و قربانی بی سابقه داده است و ما به حفظ دست آورد های این قربانی ها مکلف ایم.
دکتر اشرف غنی بیان داشت که دولت در کنار مبارزه با تروریسم و پیگیری پروسه صلح عزتمندانه، با تمام توان در انکشاف و ارائه خدمات به شهروندان کشور متعهد است. وی از پلان های ملی در راستای توسعه کشور یاد کرد و به مردم اطمینان داد که به زودی ثمره مدیریت آب های کشور را با بهره برداری از بندهای آب چون بند کمال خان و دیگر بند های دیگر شاهد خواهد بود.
رئیس جمهور همچنین در سخنرانی خود از همکاری و هماهنگی تیم های امنیت مردمی با نیروهای امنیتی کشور در تأمین امنیت روزهای محرم قدردانی و سپاسگزاری کرد و آن را یک حرکت نیک و مؤثر مردمی خواند و خواهان تقویت و انسجام بیشتر آن گردید.
استاد سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور نیز در سخنرانی خود از حضور رهبری حکومت و مقامات بلند پایه دولتی در جمع عزاداران حسینی در غرب کابل قدردانی کرد و اتحاد میان مردم و حکومت را نمونه مهم از دموکراسی و جمهوریت خواند.
استاد دانش با اشاره به آموزه های دینی و قرآنی، انسجام مردمی و همدلی میان فرقه های مذهبی و اقشار مختلف مردم را از خصوصیت های امت اسلامی خواند و تأکید کرد که هیچ حرکتی بزرگ اجتماعی و سیاسی بدون رهبری مقتدر و حمایت مردمی، متصور نیست.
معاون دوم رئیس جمهور  حفظ آموزه ها و مناسک های دینی و آزادی های مذهبی را  حق اساسی و شهروندی مردم خواند و تأکید کرد که رعایت ارزش های مدنی تنها در سایه نظام جمهوریت ممکن است.
وی گفت که در سایه نظام امارت، مهر و محبت و همدلی جمعی جای ندارد و جامعه یک پیکر واحد محسوب نمی شود. معاون رئیس جمهور گفت که در نظام امارت طالبانی، مردم به سرزمین سوخته و جزایر متعدد تقسیم شده بود و از حقوق مساویانه و شهروندی برخوردار نبود.
استاد دانش گفت که مردم برای رهایی از نظام امارتی، قربانی های بسیار داده است و اکنون نیز آماده قربانی و صیانت از نظام جمهوریت است.
وی تأکید کرد که دشمن از راه زور نمی تواند بر ما غلبه کند و نیروهای دفاعی آماده صیانت از نظام و اراده مردم است. معاون رئیس جمهور به مردم اطمینان خاطر داد که حکومت افغانستان در راستای صلح گام های موفقانه برداشته است و صلحی را پایدار می داند که اراده و عزت مردم و ارزش های بشری در آن محفوظ بماند.
امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهور نیز در سخنان خود، وحدت میان شیعه و سنی را در افغانستان یک نمونه موفق و ستودنی در جهان اسلام خواند و بیان داشت که مکتب عاشورای حسینی مورد احترام و متعلق به تمام فرق های مذهبی افغانستان است و او خود در برابر آموزه های عزت طلبی و عدالت طلبی عاشورا، یک شیعه است. معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد:« در پیام عاشورا و عدالت خواهی، همه از یک ریشه آب می خوریم.»
آقای صالح، روز عاشورا را از لحاظ عاطفی روز سوگواری خواند ولی تأکید کرد که این روز در حقیقت روز تجلیل از یکی از پرکیفیت ترین حادثههای بشری در گستره تاریخ است.
به گفته وی در باره هیچ یک از حادثههای بشری، به اندازه حادثه عاشورا ادبیات تولید نشده است و این اهتمام نشان از ماندگاری عاشورا در مسیر تاریخ بشریت می دهد.
آقای صالح، آموزه های عاشورایی را یک منبع غنی برای همدلی در جامعه خواند و اختصاص بخشی از نذورات ایام عاشورا را از جانب مردم برای کمک به سیل زدگان اخیر در ولایات کشور، نشان از فرهنگ نیک و انسانی عاشورایی خواند. وی با اشاره به جنبه های اصلاحی مکتب عاشورا، تأکید کرد که از آموزه های اصلاحی عاشورا باید در راستای ایجاد اصلاحات بنیادین در جامعه بهره گرفته شود.
در این مراسم، همچنین فضل الهادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه صحبت کرد. آقای مسلمیار روز عاشورا را برای تمام مسلمانان تسلیت گفت و همه را در این روز و در این غم عاشورایی اندوهگین و شریک خواند.
وی نیز همکاری مردم را با نیروهای امنیتی کشور در روزهای محرم ستایش کرد و از تلاش های شبانه روزی نیروهای امنیتی تقدیر کرد.
همچنین مولوی محمد قاسم حلیمی، سرپرست و نامزد وزیر وزارت ارشاد، حج و اوقاف صحبت کرد. آقای حلیمی حادثه عاشورا را یک حادثه عظیم در تاریخ بشری و متعلق به همه انسان ها خواند. وی با اشاره به حوادث های تلخ و انتحاری سالیان گذشته که شماری زیادی از هموطنان مان در آن قربانی شده اند، بیان داشت که تاهنوز عاشورا در افغانستان جریان دارد و مقاومت عاشورایی نیز باید پایدار بماند.
در این مراسم محمد فیاض ارزگانی عضو شورای علمای شیعه افغانستان نیز صحبت کرد و از حضور هیأت رهبری و مقامات دولتی افغانستان در جمع عزاداران حسینی در غرب کابل قدردانی کرد. وی فلسفه قیام امام حسین را برای امت اسلامی رمز بیداری خواند و گفت که عاشورا برای مردم قدرت اعتراض را در برابر نظام سلطه فراهم کرد. آقای ارزگانی با اشاره به تحولات جاری کشور، تأکید کرد که صیانت از قانون اساسی و نظام جمهوریت وظیفه مشترک مردم و حکومت است و برای حفظ دست آوردهای مردم در سالیان گذشته، همه مسئول اند.