صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۷ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر پیشین صحت عامه به دادستانی معرفی شد

وزیر پیشین صحت عامه به دادستانی معرفی شد

آقای فیروز به «ظن سوء استفاده از صلاحیتهای وظیفوی و حیف و میل منابع» به دادستانی معرفی شده است.
اداره بازرس کشور اعلام کرد که فیروزالدین فیروز وزیر پیشین صحت عامه و چهار تن از معاونان او به «ظن سوءاستفاده از صلاحیتهای وظیفهای و حیف و میل منابع مربوط به ویروس کرونا مظنون شناخته شده» و برای انجام تحقیق بیشتر به دادستانی کل معرفی شدهاند.
در این خبرنامه آمده که براساس حکم شماره ۷۶۴ از سوی محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری، اداره بازرس موظف به بررسی بودجه کرونا شده بود، که نتیجه این بررسی منجر به معرفی وزیر پیشین صحت عامه و چهار تن معاونان وزارت که شامل یک معاون بر حال نیز است، به دادستانی شده است.
فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت عامه در صفحه فیس بوک خود در واکنش به این خبر نوشته است که «این نظام از شش سال بدین سو سعی مذبوحانه را» علیه وی و همکارانش ادامه داده تا به گفته وی آنها را بدنام بسازند. آقای فیروز نوشته که»این بار نیز نخواهند توانست» چنین کاری را به انجام برسانند.
وزیر پیشنین صحت عامه نوشته است که رهبری دولت می خواهد تا با هدف قرار دادن آنها دست آوردی برای کنفرانس بینالمللی جینوا پیدا کنند که متمرکز بر مبارزه با فساد است، فسادی که به گفته وی «اداره فعلی غرق آن و بی کفایتی است».
یکی ازمعاونان برحال وزارت صحت که در میان این چهار نفر است، به بیبیسی گفت که خبر را از طریق رسانه اجتماعی فیسبوک شنیده و برایش «شوکه آور» بوده است.
او افزود که افراد اداره بازرس برای سه هفته در وزارت صحت عامه حضور داشتند و در این مدت «حتی یک سوال از او نپرسیده»اند. او این کار را یک «اقدام سیاسی» دانسته و گفت که درباره عملکردش جوابگو است.
اداره عالی بازرس ریاست جمهوری، چهارم اسد با انتشار گزارشی اعلام کرد که یافتههای ابتدایی آنها نشان میدهد که در خریداری تجهیزات پزشکی و اقلام دارویی برای مبارزه با کرونا فساد صورت گرفته و همچنین از این پول در برخی از ولایتها اقلام
غزال حارس، رئیس اداره بازرس در آن زمان با تایید احتمال فساد در مصرف بودجه کرونا گفته بود که به همین دلیل و پس از تکمیل شدن تحقیقات، برخی از مقامهای وزارت صحت و مسئولان ولایتی به اتهام «سواستفاده و غفلت وظیفهای» به نهادهای عدلی و قضایی معرفی میشوند.
به گفته او یک عدد تبسنج، در بدخشان به ۱۲هزار افغانی (هر دلار معادل ۷۷ افغانی)، در هرات به ۲۴هزار، در غزنی ۱۶هزار، در سمنگان به ۲۰ هزار و در لوگر حتا به ۹۱ هزار افغانی خریداری شده است.
او از نمونههای دیگر احتمال فساد در خریدها نیز یاد کرده و گفته بود که سیستم گرمکننده سرم در بدخشان به ۸۵ هزار افغانی (۱۱۰۰ دلار) خریداری شده در حالیکه قیمت آن در بازار ۴۰ هزار افغانی است.
با شیوع ویروس کرونا دیدبان شفافیت افغانستان گفته بود که نگران مدیریت و نظارت ضعیف دولت و فساد در مصرف بودجههای اختصاص یافته به مبارزه با کرونا است.
بودجه مبارزه به کرونا
وزارت مالیه، بهار امسال اعلام کرده بود که این کشور برای مبارزه با کرونا و رفاه عمومی ۸۹.۶ میلیارد افغانی معادل ( حدود ۱.۲میلیارد دلار) را اختصاص داده است.
به گفته وزارت مالیه منبع تامین «بسته مالی حکومت برای مبارزه با ویروس کرونا و رفاه عامه» و برنامه مصرف آن نیز مشخص شده است.
برای تامین این مقدار پول مبلغ ۳۳.۱ میلیارد افغانی (حدود ۴۳۵ میلیون دلار) به گفته وزارت مالیه از تعدیل بودجه عادی و توسعهای تامین شده، ۳۳.۱ میلیارد افغانی (حدود ۴۳۵ میلیون دلار) نیز از بررسی پروژههای غیراختیاری و نهادها و کشورهای بینالمللی و ۲۲.۴ میلیارد افغانی (حدود ۲۹۴ میلیون دلار) را برای این امر کمک کردهاند. وزارت مالیه اعلام کرده بود که از این مقدار پول ۲۹.۷ میلیارد افغانی (حدود ۳۹۰ میلیون دلار) برای مبارزه با ویروس کرونا و مبلغ ۳.۴ میلیارد افغانی نیز برای بخشهای عملیاتی و توسعهای اختصاص داده شده است.