صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله عبدالله از آزادی زندانیان طالبان بر اساس توافق صلح این گروه با امریکا حمایت می کند

عبدالله عبدالله از آزادی زندانیان طالبان بر اساس توافق صلح این گروه با امریکا حمایت می کند

عبدالله عبدالله، رئیس رهبر تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی گفته که صدها زندانی طالبان که مدت محکومیت‌شان تمام شده یا بیمار اند با این تضمین رها شوند که باز به جنگ بر نمی‌گردند. آقای عبدالله همچنین گفت که سرنوشت یک هزار زندانی که در اختیار طالبان است هم مهم است.
او که شام روز پنجشنبه (15 حوت) در مصاحبه مفصلی در تلویزیون خصوصی طلوع در کابل صحبت می‌کرد، گفت که رقم زندانیان طالبان در زندان‌های افغانستان حدود ۱۳ هزار نفر است و به گفته او «صلح تحقق پیدا نمی‌کند اگر هزاران زندانی این طرف و آن طرف در زندان‌ها باشند.»
در توافقنامه امریکا و طالبان آمده که پیش از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی پنج هزار زندانی طالبان و یک هزار زندانی دولت آزاد شوند اما اشرف غنی رئیس جمهور مخالف آن است.
عبدالله عبدالله گفت که حاضر است با طالبان در آینده در یک دولت کار کند و با هر کسی که در رهبری طالبان باشد.
او تاکید کرد که توافقنامه امریکا و طالبان مشروط به اجرای تعهدات دو جانبه است و در مدت ۱۳۵روز که در موافقتنامه آمده، بخشی از نیروهای امریکا «حتما» از افغانستان خارج می‌شوند.
آقای عبدالله گفت که اطمینان دارد که در نهایت امریکا افغانستان را به طالبان نمی‌سپارد و اگر طالبان فکر می‌کند که با زور بر افغانستان حاکم می‌شوند، اشتباه بزرگی می‌کنند.
آقای عبدالله در باره ضمائم محرم موافقتنامه امریکا و طالبان نیز گفت که شامل مواردی محرم است و جزئیات خروج نیروهای امریکایی در آن گنجانده شده است که البته ترتیبات در ولایات و پایگاه‌های امریکایی با مسئولان امنیتی افغان در هماهنگی پیش می‌رود.