صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اولین حمله هوایی امریکا بر مواضع طالبان پس از امضای توافق‌نامه صلح

اولین حمله هوایی امریکا  بر مواضع طالبان پس از امضای توافق‌نامه صلح

نیروهای امریکایی چهار روز بعد از امضای توافق‌نامه صلح بین امریکا و طالبان در قطر، بر مواضع گروه طالبان در ولسوالی نهر سراج ولایت هلمند، حمله هوایی کردند.
سانی لگت، سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان دیروز (چهارشنبه، 14 حوت) در صفحه رسمی توییتر خود نوشت که این نخستین حمله امریکا بر طالبان در 11 روز گذشته بوده و در دفاع از نیروهای امنیتی افغانستان صورت گرفته است.
او افزوده که گروه طالبان تنها در روز سوم مارچ (سه شنبه، 13 حوت) 43 حمله بر پوسته‌های نیروهای امنیتی افغانستان در ولایت هلمند انجام داده‌اند.
سخنگوی نیروهای امریکایی گفته که رهبران طالبان به جامعه جهانی وعده داده بودند که خشونت‌ها را کاهش می‌دهند و حملات شان را افزایش نمی‌دهند.
او گفته که «ما از آنها می‌خواهیم که حملات بیهوده شان را متوقف کنند و به تعهدات شان پابند باشند. همانگونه که نشان داده‌ایم، ما هر وقت ضرورت باشند، از شرکای خود دفاع می‌کنیم.»
سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان تصریح کرده که آنها متعهد به صلح هستند، اما در عین حال مسئولیت دارند که از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان به عنوان شرکای خود، دفاع کنند.
به گفته سخنگوی نیروهای امریکایی، امریکا و افغانستان توافق‌نامه صلح را رعایت کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد که طالبان قصد دارند این توافق‌نامه را زیر پا کنند و خواست مردم برای صلح را نادیده بگیرند.
امریکا و طالبان پیش از امضای توافق‌نامه صلح، بر سر کاهش یک هفته‌ای خشونت‌ها در افغانستان توافق کردند. این روند از روز سوم حوت شروع شد و یک روز بعد از پایان آن توافق‌نامه صلح میان امریکا و طالبان در دوحه، پایتخت قطر، امضا شد.
دو روز بعد از امضای این توافق‌نامه، گروه طالبان اعلام کردند که روند کاهش خشونت‌ها پایان یافته و این گروه حملات خود بر نیروهای دولتی افغانستان را از سر می‌گیرند، اما بر اساس توافق‌نامه صلح با امریکا، به نیروهای خارجی حمله نمی‌کنند. اما با از سرگیری حملات طالبان، جنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان از این گروه خواست که به روند کاهش خشونت پابند باشند. اتحادیه اروپا از سرگیری حملات طالبان را خلاف توافق‌نامه صلح دانست و یوناما خواستار تداوم روند کاهش خشونت‌ها شد.  نخستین حمله امریکا بر مواضع طالبان، همچنین یک روز بعد از گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان صورت گرفته است. آقای ترامپ با ملا برادر در مورد صلح و کاهش خشونت‌ها گفتگو کرده است.