صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ترامپ با ملا برادر، از رهبران طالبان تلفنی گفتگو کرد

ترامپ با ملا برادر، از رهبران طالبان تلفنی گفتگو کرد

دونالد ترامپ تایید کرده که در گفتگویی تلفنی با ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی و مذاکره کننده ارشد گروه طالبان درباره توقف خشونت‌ها در افغانستان صحبت کرده است. آقای ترامپ دقایقی بعد از این گفتگو در حیاط کاخ‌سفید به خبرنگاران گفت که «گفتگوی خوبی با طالبان» داشته است.
دقایقی پیش از سخنان آقای ترامپ، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در توییتر از این گفتگوی تلفنی خبر داده بود و عکسی هم که به نظر می‌رسد مربوط به هنگام برقراری این گفتگوی تلفنی است منتشر کرده بود.
طالبان می‌گوید این گفتگوی تلفنی حدود یک ساعت طول کشیده و آقایان ترامپ و ملابرادر درباره صلح افغانستان «گفتگوی خوبی» داشته‌اند.
گفتگوی تلفنی آقای ترامپ با ملا عبدالغنی برادر، روز سه‌شنبه (13 حوت) در حالی روی داد که سال گذشته وقتی گزارش شد قرار بوده رهبران طالبان برای امضای توافق تاریخی با امریکا به کمپ دیوید در نزدیکی واشنگتن بیایند، موجی از انتقادها علیه آقای ترامپ به راه افتاد و حتی جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آقای ترامپ چند روز بعد از لغو این دیدار کاخ‌سفید را ترک کرد.
آقای ترامپ در حالی از گفتگوی خود باملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی طالبان برای توقف خشونت‌ها در افغانستان سخن گفته که گروه طالبان روز دوشنبه اعلام کرد روند کاهش خشونت‌ها پایان یافته و آنها دوباره مانند گذشته به نیروهای دولتی افغان حمله خواهند کرد. اما این گروه گفته است که دیگر به نیروهای خارجی در افغانستان کاری ندارند.
روز سه‌شنبه، گزارش شد که حملات طالبان به نیروهای دولتی افغانستان که در نقاط مختلف کشور صورت گرفته به مرگ ۱۶ غیرنظامی و کشته شدن ۸ پیکارجوی طالبان منجر شده است.
پس از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در امریکا که گروه القاعده مسئولیت آن را برعهده گرفت، امریکا از گروه طالبان خواست اسامه بن‌لادن رهبر القاعده را که در افغانستان بسر می‌برد تحویل دهد.
طالبان به این درخواست پاسخ منفی داد و در پی آن امریکا در اکتوبر ۲۰۰۱ علیه طالبان که تقریبا سراسر افغانستان را در کنترل خود داشت، حمله کرد و در همدستی با نیروهای داخلی موسوم به نیروهای ائتلاف شمال، این گروه را سرنگون کرد.
از آن زمان تا حالا جنگ خونین میان نیروهای امریکایی، گروه طالبان و نیروهای امنیتی افغانستان در جریان بوده و این طولانی‌ترین جنگ تاریخ امریکا خوانده شده است.
اما سر انجام دو طرف پس از 18 ماه مذاکره و گفتگو، روز شنبه هفته جاری (10 حوت) توافق‌نامه صلح را در دوحه، پایتخت قطر، امضا کردند و قرار است که نیروهای امریکایی در مدت 14 ماه از افغانستان خارج شوند.
یک روز پس از امضای توافقنامه صلح میان طالبان و امریکا، محمداشرف غنی، رئیس جمهور که در یک نشست خبری حضور یافته بود، گفت امریکا در موضوع آزادسازی ۵ هزار زندانی گروه طالبان صلاحیت ندارد و هیچ کسی دولت افغانستان را مجبور به این کار نمی‌تواند بکند.
آزادی پنج هزار زندانی طالبان و آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی از موارد مطرح شده در توافقنامه طالبان و امریکا بوده است.
آقای غنی گفت در این قضیه، موضوع حسن نیت مطرح نیست و دولت افغانستان باید اعتماد داشته باشد که کسانی که رها می‌شوند دوباره به میدان جنگ برنمی‌گردند. او همچنین افزود که رهایی هزاران زندانی از لحاظ فنی نیز زمان زیادی را در برمی‌گیرد.
به گفته او، این موضوع می‌تواند در دستور کار مذاکرات بین الافغانی باشد و زمانی که اعتماد به میان آمد، عملی شود.